search
Nieuwe maffiaserie neemt Netflix direct compleet over en is best bekeken serie van het moment
Series / Nieuws

Nieuwe maffiaserie neemt Netflix direct compleet over en is best bekeken serie van het moment

De serie Griselda scoort uitstekend op Netflix en staat gelijk in de top 10.

De serie Griselda is inmiddels te zien op Netflix en wordt gelijk ontzettend goed bekeken. De serie behoort onmiddellijk tot de best bekeken 10 series van de streamingsdienst.

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Griselda Blanco, bijgenaamd de Cocaine Godmother. Zij leidde een drugskartel in Miami. De hoofdrol in de serie is voor de prachtige Sofia Vergara, wiens uiterlijk wat is aangepast om het allemaal wat gelijkender en geloofwaardiger te maken als maffia-diva.

Waarheidsgetrouw?


De echte Griselda Blanco werd niet pas op latere leeftijd misdadiger (ze vermoordde al iemand toen ze elf jaar oud was) en had al criminele praktijken in de VS voordat ze in Miami belandde en daarmee is de serie dus zeker niet waarheidsgetrouw.

De familie Blanco probeerde de serie eerder nog te blokkeren, omdat ze geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun beelden. Michael Corleone Blanco, zoon van Griselda, gaf een interview aan het Colombiaanse medium 'La W' en maakte duidelijk wat de mening van de familie is. Hij legde uit dat hij dankbaar is dat een actrice als Vergara zijn moeder speelt, maar dat het ook een "klap in het gezicht" is dat er niet met de familie is overlegd.

Kijken


Kennelijk is de blokkade niet gelukt, want de serie is nu dus gewoon te volgen. Kijk de serie hier op Netflix.



Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen