search
'Baywatch' was jarenlang een enorm succes, maar in 2017 was de nostalgie ver te zoeken
Series / Specials

'Baywatch' was jarenlang een enorm succes, maar in 2017 was de nostalgie ver te zoeken

Baywatch, een succesvolle televisieserie, groeide uit tot een internationaal fenomeen vanwege de cast, het zonnige California en de combinatie van actie, drama en romantiek, en werd later ook verfilmd, maar de film was teleurstellend.

De succesvolle televisieserie Baywatch met David Hasselhoff en Pamela Anderson was jarenlang (1989 - 2001) populair bij het grote publiek. Vreemd genoeg kreeg de serie altijd enorm veel kritiek te verwerken maar wist gemiddeld toch elke week 1,1 miljard kijkers aan zich te binden.

Baywatch was een enorm succes. De serie die aanvankelijk begon als een gewoon drama over strandwachten, groeide al snel uit tot een internationaal fenomeen vanwege verschillende redenen.

Kroonjuweel


Dat lag vooral aan de cast, met als kroonjuweel de bekende acteur David Hasselhoff. Zijn charisma en charme liet menig vrouwenhart sneller kloppen. Veel mannen keken graag mee dankzij de aanwezigheid van actrices zoals Pamela Anderson en Carmen Electra.

Ook speelde het zonnige en zorgeloze California, haar prachtige stranden een grote rol in het aantrekken van kijkers. De combinatie van actie, drama en romantiek zorgde ervoor dat de serie kon rekenen op een brede en loyale fanbase.

Slow-motion


De serie verwierf ook een iconische status vanwege de herkenbare slow-motion hardloop momenten van de strandwachten, evenals hun inzet voor waterveiligheid en het redden van levens. Al met al had Baywatch de serie een ongekende impact op de populaire cultuur en de omroepwereld, waardoor het een van de meest succesvolle en langdurige televisieprogramma's aller tijden werd.



De serie was een fenomeen en verdiende absoluut een betere film dan de film die in 2017 werd gelanceerd. Deze humorloze actiekomedie, met in de hoofdrollen Dwayne “The Rock” Johnson en Zac Efron, slaagt er niet in de nostalgie van de serie uit de jaren negentig te vangen en probeert niet eens iets anders te worden.

The Rock


De film werd geregisseerd door Seth Gordon met grote sterren zoals Dwayne "The Rock" Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, en Priyanka Chopra. Het verhaal volgt een groep strandwachten die samenwerken om hun strand te redden van een crimineel complot.



Hoewel de film gemengde recensies ontving van critici, was het commercieel redelijk succesvol en werd het gezien als een leuke, vermakelijke zomerfilm. Baywatch de film blijft een mager eerbetoon aan de geliefde televisieserie.

Kijk de film op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen