search
Het 'Harry Potter'-universum breidt uit op HBO Max en dat is ook goed nieuws voor 'Fantastic Beasts'
Series / Nieuws

Het 'Harry Potter'-universum breidt uit op HBO Max en dat is ook goed nieuws voor 'Fantastic Beasts'

De uitbreiding van het 'Harry Potter'-universum op HBO Max is ook hoopvol voor stukgelopen eerdere plannen.

HBO maakte vorig jaar bekend dat er een nieuwe bewerking komt van de geliefde Harry Potter-boeken, dit keer in het format van een serie. Recent is er ook bekend geworden dat HBO van plan is meerdere series te maken die plaatsvinden in het Harry Potter-universum, wat goed nieuws is voor de hele franchise.

Voor veel fans kwam de aankondiging van een nieuwe Harry Potter-serie onverwacht. Zij hadden namelijk eerder de aankondiging van de vierde Fantastic Beasts-film of een The Cursed Child-film verwacht. Het lijkt er nu op dat de aandacht van HBO zal gaan naar de serie, in plaats van deze films.

Tweede kans


Maar dat betekent niet dat het verhaal van Fantastic Beasts nooit meer voortgezet gaat worden, of dat het toneelstuk The Cursed Child nooit op ons scherm te zien zal zijn. HBO maakte dit jaar bekend dat meerdere schrijvers ideeën hebben gepitcht voor de rebootserie, die de boeken trouw gaat volgen.

En daarbij werd nog een detail vermeld: HBO staat open voor meerdere series die zich in het Harry Potter-universum afspelen. In deze series kunnen hele nieuwe verhalen verteld worden, maar het zou ook heel goed kunnen dat Fantastic Beasts en The Cursed Child in dit format een tweede kans krijgen.

Oplossing


Voor de Fantastic Beasts-serie zou dit een goede optie kunnen zijn. Er waren oorspronkelijk vijf films gepland, maar vanwege controverse en een middelmatige verhaallijn lijkt het erop dat het bij de drie films die er nu zijn zal blijven. Een serie kan de oplossing zijn, omdat er dan meer tijd is om het ingewikkelde plot af te maken.



Hetzelfde geldt voor een film over The Cursed Child. In een serie zou er zelfs extra informatie aan het verhaal van het toneelstuk toegevoegd kunnen worden, waardoor we een goede blik krijgen op het leven van Harry na Voldemort. Helaas is er nog niets bekend over potentiële series, maar dit zouden twee goede opties zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen