search
Tyrion was nooit de échte moordenaar van Tywin Lannister in 'Game of Thrones'

Tyrion was nooit de échte moordenaar van Tywin Lannister in 'Game of Thrones'

Game of Thrones kent heel wat bloedvergiet en de ene moord is nog sluwer dan de andere.

Adriennë Koolen
Game of Thrones kent heel veel moord, bloedvergiet en verraad en ook deze moord is niet simpel. Er zit een complex verhaal achter van snode plannen en slechte bedoelingen.

De Red Viper/ Oberyn Martell zette alles op alles om de dood van zijn zus te wreken. Zijn zus was Elia Martell, de vrouw van prins Rhaegar Targaryen. Ze werd bruut vermoord door Gregor Clegane/ the Mountain aan het einde van de oorlog op bevel van Tywin Lannister die alle Targaryens uit wilde roeien.

Tywin is niet de echte moordenaar


Velen hadden het vermoeden dat Tywin achter de moord zat, maar toch werd Tyrion Lannister beschuldigd. Hij moest een gevecht aangaan en de Red Viper was zijn kampioen, maar de Red Viper werd bruut vermoord net voordat Clegane zijn daden publiekelijk toe zou geven.De Red Viper stond bekend om zijn vaardigheden met gif en hij had voor zijn gevecht een flesje Widow’s Blood gestolen. Dit gif zorgt ervoor dat de blaas en de darmen afgesloten worden, waardoor het lichaam zichzelf vergiftigd.

De dood van Tywin


Tywin vertoonde precies de tekenen van iemand die vermoord is met Widow’s Blood. Oberyn/ de Red Viper heeft dus wraak genomen voor zijn zus door Tywin te doden, net voor zijn eigen fatale strijd met the Mountain. De echte moordenaar was dus nooit Tyrion, die zijn vader dood aantrof.

Stream Game of Thrones op HBO Max.

Aanbevolen artikelen