search
Netflix heeft vertrouwen in zijn hitserie en start al met seizoen 5 van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Netflix heeft vertrouwen in zijn hitserie en start al met seizoen 5 van 'The Witcher'

Het lijkt erop dat Netflix flink werk maakt van een nieuw hoofdstuk van de epische serie.

Netflix is inmiddels drie seizoenen bezig met de succesvolle serie The Witcher en waar logischerwijs begonnen wordt aan seizoen vier wordt door de streamingdienst ook gelijk werk gezet aan een vijfde seizoen.

Het blijkt namelijk dat Netflix zowel seizoen vier als vijf achter elkaar gaat produceren. Twee jaar geleden besloot de streamingdienst de productieperiode tussen de twee delen te verkorten, waardoor The Witcher al enkele belangrijke verhaallijnen kon uitstippelen vóór de schrijversstaking in de zomer van 2023.

Wel of niet trouw aan bronmateriaal


Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het schrijfwerk voor seizoen vier, wat betekent dat het schrijven van seizoen vijf in volle gang is. Producent Tomek Baginski onthult dat er meer naar het bronmateriaal gekeken wordt, maar dat het niet een-op-een wordt overgenomen.

Hij vertelt: "Ik geloof dat wat gepland is voor seizoen vier overeenkomt met de boeken. Maar ik interpreteer het misschien anders dan iemand die niet kan wennen aan het feit dat Geralt's gezicht is veranderd. Ik vind het idee voor de opening van seizoen vier echt leuk, maar of het publiek het leuk zal vinden, zullen we zien."

Nieuwe gezichten


Er is veel speculatie geweest over het vierde seizoen van The Witcher, met ingrijpende veranderingen zoals het vertrek van Henry Cavill en de introductie van Liam Hemsworth als Geralt. Het lijkt erop dat met een nieuw gezicht er ook een nieuwe lading aan het verhaal op Netflix gecreëerd wordt.



Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen