search

Ons nieuws van zondag 28 januari 2024

Grote Marvel-serie 'Daredevil' lijkt een opvallende nieuwe superheld te introduceren
Series / Nieuws

Grote Marvel-serie 'Daredevil' lijkt een opvallende nieuwe superheld te introduceren

De opnames van 'Daredevil: Born Again' zijn weer hervat, wat zorgt voor interessante setbeelden.

Nu de stakingen alweer een tijdje voorbij zijn, zijn de opnames voor de Daredevil-reboot Daredevil: Born Again weer voortgezet. En wanneer er opnames beginnen, verschijnen er ook vrijwel altijd nieuwe setfoto's en video's waardoor we alvast wat wijzer worden over wat er in de serie te zien zal zijn.

Daredevil was oorspronkelijk te zien op Netflix, maar er is al een tijdje een reboot in de maak voor Disney+. Er is nog niet veel bekend over het plot van de reboot, maar de makers en Daredevil-acteur Charlie Cox hebben in het verleden al duidelijk gemaakt dat het verhaal van de serie compleet los staat van de originele Daredevil-seizoenen.

White Tiger


De meest verrassende setbeelden die rondgaan op sociale media, zijn foto's van de voorkant van een winkel op de set van de serie. De scène die zich in de winkel afspeelt zou een vechtscène zijn. Op sommige beelden is een gemaskerd figuur te zien, die fans denken te herkennen.

Het kostuum van dit personage lijkt namelijk erg op dat van de Marvel held White Tiger. De White Tiger is een persoon met een amulet die hun vaardigheden versterkt en ervoor zorgt dat ze zich kunnen camoufleren. Er zijn verschillende personages die de White Tiger zijn geweest in de Marvel Comics.

Onterecht beschuldigd


Volgens geruchten zou de versie in de serie Hector Ayala zijn, die in de strips onterecht beschuldigd wordt van een moord. Matt Murdock probeert hem tevergeefs te redden, waarna hij doodgeschoten wordt.

Bekijk op instagram


Daredevil: Born Again zal in 2025 verschijnen op Disney+. Bekijk de setbeelden hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' spin-off kondigt langverwachte tragische gebeurtenis aan
Series / Nieuws

'Young Sheldon' spin-off kondigt langverwachte tragische gebeurtenis aan

Niemand zit erop te wachten, maar helaas moet deze tragische gebeurtenis toch ooit plaatsvinden in 'Young Sheldon'.

Recentelijk werd bekendgemaakt dat de The Big Bang Theory-spin-off Young Sheldon na zijn einde een eigen spin-off krijgt. En zodra fans hoorden dat deze spin-off zich zal richten op Georgie en Mandy, wisten ze meteen dat er een tragische gebeurtenis aan zit te komen.

Fans van The Big Bang Theory weten dat George, de vader van Sheldon, overlijdt wanneer Sheldon 14 is. Aangezien Young Sheldon een prequel is over de jeugd van Sheldon, verwachten fans al seizoenen lang dat deze dood op een gegeven moment zal plaatsvinden in de serie.

Omzeilen


Maar omdat seizoen 7 het laatste seizoen is, zou het een donkere keuze zijn om de serie af te sluiten met de dood van een belangrijk personage. Veel kijkers hadden zich er al bij neergelegd dat Young Sheldon de dood van George zou omzeilen.

Nu de nieuwe spin-off is aangekondigd, lijkt dat echter onmogelijk. Als Young Sheldon eindigt zonder de dood van George weer te geven, moet de nieuwe spin-off beginnen met deze tragische gebeurtenis. Dat zou een nog minder logische keuze zijn.

Serieuzere onderwerpen


Het wordt een uitdaging om zo'n ingrijpende dood in het laatste seizoen van een comedy te moeten behandelen. Maar aangezien Young Sheldon gedurende al de eerdere seizoenen al heeft bewezen ook serieuzere onderwerpen in de serie te kunnen verwerken, is er gelukkig goede hoop dat de serie dit op een mooie manier aanpakt.



Bekijk Young Sheldon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie probeerde de nieuwe 'Game of Thrones' te worden, maar faalde
Series / Nieuws

Deze serie probeerde de nieuwe 'Game of Thrones' te worden, maar faalde

Het succes van 'Game of Thrones' is absoluut niet makkelijk om te evenaren.

Ondanks het slecht ontvangen einde, kan Game of Thrones vandaag de dag nog steeds één van de grootste series ooit genoemd worden. Het is dan ook niet gek dat veel andere series op het succes van de fantasyserie willen meeliften. Helaas heeft dit niet altijd het gewenste effect.

Dat was het geval bij de Netflix-serie Marco Polo, die liep van 2014 tot 2016. De serie is gebaseerd op het leven van de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo. De historische setting en de vele seksscènes waren duidelijk geïnspireerd op Game of Thrones, ook al speelde de serie zich niet af in een fantasiewereld.

Problemen


Hoewel sommige series die gelijkenissen vertonen met Game of Thrones wel succes hebben, denk aan The Witcher, House of the Dragon en Vikings, kwam Marco Polo in zijn twee seizoenen voor een aantal problemen te staan.

Ten eerste was het plot van de serie te eenzijdig, zonder echt diepgang te bieden. In plaats van te focussen op verhaallijnen van verschillende personages, focuste Marco Polo enkel op het verhaal van Marco Polo. Dit verhaal bleek uiteindelijk niet interessant genoeg om de aandacht van kijkers erbij te houden.

Duur


Daarnaast was de serie enorm duur om te maken. De productie van de eerste twee seizoenen resulteerde in een verlies van maar liefst 200 miljoen dollar. Netflix besloot daarom om de serie na het tweede seizoen te annuleren.



Het blijkt dus maar weer dat het succes van Game of Thrones erg zeldzaam is. De twee seizoenen van Marco Polo zijn te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Masters of the Air' speelt zich af over de hele wereld: maar waar is de oorlogsserie opgenomen?
Series / Nieuws

'Masters of the Air' speelt zich af over de hele wereld: maar waar is de oorlogsserie opgenomen?

De piloten in Masters of Air vliegen de hele wereld over, maar waar zijn deze spectaculaire beelden opgenomen?

De eerste afleveringen van het nieuwe oorlogsdrama, Masters of Air zijn onlangs uitgekomen en de hele wereld staat op zijn kop. De combinatie van spanning, drama en actie houdt iedereen op het puntje van zijn stoel.

Donald L. Miller schreef het boek Masters of Air, waar de gelijknamige serie op gebaseerd is. Masters of Air vertelt het verhaal van de 8e Luchtmacht die hielp bij het verslaan van nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Spectaculaire beelden


De serie speelt zich af over bijna de hele wereld en niet alleen de Verenigde Staten en Duitsland staan dus centraal in de serie. Verschillende scènes spelen zich namelijk ook in Afrika, Groot-Brittannië en andere Europese landen af.

Toch zijn de scènes niet op locatie gefilmd, maar waar dan wel? De scènes op de militaire basis zijn voornamelijk gefilmd op de militaire basis van de Dalton Barracks in Abingdon.

Andere filmlocaties


De andere opnamen vonden vooral plaats rondom Oxford en Buckinghamshire. Zo is er gefilmd in het Oxford City Centre en de Hemel Hempstead High Street.



Ook is de crew afgereisd naar het kleine dorpje Bedlow en het monumentale landgoed Newland park in Buckinghamshire. Ook andere locaties in Groot-Brittannië, zoals de Trinity Church Square in Londen zijn te zien.

In de studio


Voor andere scènes hoefde de cast en crew niet ver te reizen. Deze werden namelijk opgenomen in de Bovingdon Airfield Studios. Dit is ook de filmlocatie geweest voor grote films zoals 1917 en Harry Potter and the Deathly Hallows.

Stream Masters of Air op Apple Tv.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoë Saldaña verklapt wat ze weet over 'Special Ops: Lioness' seizoen 2
Series / Nieuws

Zoë Saldaña verklapt wat ze weet over 'Special Ops: Lioness' seizoen 2

Zoë Saldaña verklapt alles wat ze weet over een mogelijk tweede seizoen van Special Ops: Lioness.

De nieuwe serie Special Ops: Lioness van Taylor Sheridan (Yellowstone) sloeg in als een bom en fans willen dan dus ook heel graag een tweede seizoen. Er werd aan actrice Zoë Saldaña gevraagd of ze iets meer weet over een mogelijk tweede seizoen.

Special Ops: Lioness vertelt het verhaal van de CIA-agenten en leden van het Lioness Program, Joe (Zoë Saldaña) en Cruz (Laysla De Oliveira), in een undercover missie. Saldaña heeft ook het eerste seizoen geproduceerd en werkt samen met de Academy Award-genomineerde maker Taylor Sheridan, vooral bekend van Yellowstone.

Seizoen 2


In een interview met Comicbook.com onthulde Saldaña of ze enkele updates over de mogelijke verlenging van Special Ops: Lioness had gehoord. De actrice liet weten dat ze "hier en daar dingen [heeft] gehoord" en dat ze heel erg "hoopt" op een tweede seizoen.



Ook liet Sadaña weten dat dit project heel speciaal is voor haar, aangezien "vrouwen aan het roer staan". Toen ze eigenlijk zouden beginnen aan de press tour, werd de serie getroffen door alle stakingen.

De meest bekeken serie


Uiteindelijk bleek dat de serie de press helemaal niet nodig had, want Lioness was in de eerste maand "de meest bekeken serie op Paramount+ op dat moment".

Stream Special Ops: Lioness op Apple Tv.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans misten acteur Ncuti Gatwa in 'Masters of the Air': wanneer is hij te zien?
Series / Nieuws

Fans misten acteur Ncuti Gatwa in 'Masters of the Air': wanneer is hij te zien?

In de eerste twee afleveringen van 'Masters of the Air' zien we een hoop bekende gezichten, maar waar is Ncuti Gatwa?

De cast van de nieuwe Apple TV+-serie Masters of the Air zit vol met bekende jonge acteurs. Toch misten kijkers een prominent castlid in de eerste twee afleveringen die momenteel te streamen zijn. Acteur Ncuti Gatwa is namelijk nog nergens te bekennen.

Gatwa is vooral bekend door zijn rollen als Eric in Sex Education en de vijftiende Doctor in Doctor Who. In Masters of the Air is Gatwa te zien als Robert Daniels, een van de Tuskegee vliegeniers. Dat is een groep Afrikaans-Amerikaanse piloten die vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geen zorgen


De naam van de acteur is aangekondigd als castlid van Masters of the Air, maar in de eerste twee afleveringen is hij nog niet aanwezig. Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken: Gatwa zal later in de serie wel te zien zijn. De eerste twee afleveringen van de serie focussen namelijk enkel op de activiteiten van de 100th Bomb Group. Wanneer het verhaal zich ook gaat richten op de Tuskegee vliegeniers, zullen we Gatwa zien verschijnen.

Naast Gatwa zien we onder meer Austin Butler, Barry Keoghan, Callum Turner en Anthony Boyle in de serie. Gatwa omschreef de rol als volgt op Instagram: "Dit project heeft de meest geweldige en getalenteerde cast. Het was heel bijzonder om deze ervaring met mijn jongens [Josiah Cross] en [Branden Cook] te delen. We groeiden, we leerden, we vlogen".

Release


Masters of the Air bestaat in totaal uit negen afleveringen. Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weten we over 'Rainbow Six', de spin-off van 'Jack Ryan'
Series / Nieuws

Dit weten we over 'Rainbow Six', de spin-off van 'Jack Ryan'

Gaan we meer spannende avonturen zien uit Tom Clancy's 'Ryanverse'?

Afgelopen jaar kwam er een einde aan de serie Jack Ryan van Amazon Prime Video. De kans is echter groot dat we het laatste uit het 'Ryanverse' nog niet gezien hebben.

De serie was een verfilming van de boeken van de schrijver Tom Clancy. Naast het personage Jack Ryan creëerde hij ook het personage Domingo 'Ding' Chavez. Dat personage verscheen in de serie voor het eerst in seizoen 4.

Rainbow Six


Acteur Michael Peña speelde Chavez in de serie. Momenteel is een spin-off getiteld Rainbow Six in ontwikkeling, waarin Peña de hoofdrol zou moeten spelen. In het Ryanverse is 'Rainbow' een geheime contra-terroristische organisatie.

In een interview liet Peña weten dat de spin-off nog niet officieel bevestigd is. De bevestiging zou nog afhangen van hoe succesvol het slotseizoen van Jack Ryan is op de streamingsdienst.

John Krasinski


Als de spin-off realiteit wordt zal het verhaal waarschijnlijk de missies van Rainbow volgen in hun strijd tegen terrorisme. Het verhaal biedt ook mogelijkheden voor cameo's van personages en hun acteurs uit Jack Ryan, waaronder hoofdrolspeler John Krasinski.



In afwachting van Rainbow Six kijk je de vier seizoenen van Jack Ryan op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Prime Video in februari: Ontdek 8 boeiende series en afleveringen.
Series / Nieuws

Nieuw op Prime Video in februari: Ontdek 8 boeiende series en afleveringen.

Het hele palet aan genres wordt deze maand afgevinkt op Prime Video.

Prime Video zet in februari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Mr. & Mrs. Smith


Verschijnt op: Vrijdag 2 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

Maak kennis met de Smiths: twee eenzame vreemden, John en Jane, die hun leven en identiteit hebben opgegeven om samen te werken als partners – zowel in de spionage als in het huwelijk.




Expats


Verschijnt op: Vrijdag 2, 9, 16, 23 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 3-6 | Genre: Drama | Kijk op: Prime Video


Tegen de kleurrijke achtergrond van het bruisende Hong Kong toont Expats een veelzijdige groep mensen die, nadat een enkele ontmoeting een reeks levensveranderende gebeurtenissen in gang heeft gezet, het evenwicht tussen schuld en verantwoordelijkheid proberen te vinden.




Twisted Metal


Verschijnt op: Donderdag 8 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Prime Video

Twisted Metal is een actievolle komedie met een hoog octaangehalte over een praatgrage buitenstaander die de kans krijgt op een beter leven, maar alleen als hij succesvol een mysterieus pakket kan bezorgen in een post-apocalyptische woestenij.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

2 februari: De Prank Show (seizoen 1) - Komedie / Reality-TV - In elke aflevering van 'De Prank Show' houdt Giel zowel bekende als onbekende Nederlanders voor de gek. Op straat, in een café, of in de supermarkt…. Je weet nooit of én wanneer je wordt geprankt.

2 februari: Hazbin Hotel (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Animatie / Komedie / Misdaad - Charlie Morgenster, de prinses van de hel, heeft moeite om de demonen en engelen ervan te overtuigen dat elke ziel gered kan worden. Zing en vloek mee in deze geanimeerde musicalkomedie voor volwassenen, waarin tweede kansen centraal staan.

6, 7, 13, 14, 20, 21 februari: Marry My Husband (seizoen 1 - aflevering 11-16) - Komedie / Drama / Fantasie - Kang Ji-won, een terminaal zieke kankerpatiënt, wordt vermoord door haar echtgenoot en beste vriend nadat ze getuige is van hun affaire. Ze ontwaakt 10 jaar voor het incident en besluit wraak te nemen met behulp van Yu Ji-hyuk, een directeur bij het bedrijf waar ze werkt. Nu moet ze haar lot heroveren en het vuil uit haar leven elimineren.

9 februari: Wolf Like Me (seizoen 2) - Komedie / Drama / Fantasy - Iedereen heeft wel een rugzak bij zich in een nieuwe relatie, zo ook Gary en Mary. Als Mary opeens in aanvaring komt met Gary en zijn 12-jarige dochter, Emma, wijst alles erop dat ze voor elkaar bestemd zijn. Maar als hun relatie hechter wordt, maken Mary en Gary zich steeds meer zorgen dat hun beider rugzak hen uiteen zal drijven.

29 februari: Reina Roja (seizoen 1) - Thriller - Het intellect van een getalenteerde vrouw biedt haar de kans om een geheime Europese politiemacht te leiden. Maar het keert zich tegen haar, waarbij ze alles verliest. Na een moord bij haar thuis en de ontvoering van een erfgename, roept haar voormalige supervisor de hulp in van een politieman om haar te herstellen in haar functie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat deze week door met 'Percy Jackson and the Olympians' en 5 andere series
Series / Nieuws

Disney+ gaat deze week door met 'Percy Jackson and the Olympians' en 5 andere series

Deze week komt Disney+ met vooral veel gave en internationale topseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Percy Jackson and the Olympians


Verschijnt op: Woensdag 31 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Actie / Avontuur / Familie | Kijk op: Disney+

Percy Jackson is op een gevaarlijke zoektocht. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.




Choir


Verschijnt op: Woensdag 31 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Muziek | Kijk op: Disney+

Choir is een zesdelige documentairereeks die de jongeren van het Detroit Jeugdkoor (DYC) volgt tijdens hun voorbereiding op de opvoering van hun leven.




A Shop For Killers


Verschijnt op: Woensdag 31 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Actie / Drama / Mysterie | Kijk op: Disney+

Na de dood van Jians oom ontdekt ze dat hij een verdacht winkelcentrum heeft nagelaten. Wie was haar oom en wat voor soort winkelcentrum runde hij? Voordat Jian kan doorgronden wat er aan de hand is, wordt ze aangevallen door onbekende mensen die achter de voorraden van haar oom aan zitten.




Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

30 januari: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 16) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

31 januari: Ishura (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Actie / Avontuur - De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de Held die deze prestatie heeft geleverd, blijven echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme Held te kronen.

31 januari: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Avontuur - Andy, een Negator met de gave 'ondood', is al lange tijd op zoek naar iemand met de gave om hem een werkelijke dood te bezorgen. Fuko Izumo zorgt voor onheil in haar naaste omgeving door haar gave 'ongeluk'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft vertrouwen in zijn hitserie en start al met seizoen 5 van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Netflix heeft vertrouwen in zijn hitserie en start al met seizoen 5 van 'The Witcher'

Het lijkt erop dat Netflix flink werk maakt van een nieuw hoofdstuk van de epische serie.

Netflix is inmiddels drie seizoenen bezig met de succesvolle serie The Witcher en waar logischerwijs begonnen wordt aan seizoen vier wordt door de streamingdienst ook gelijk werk gezet aan een vijfde seizoen.

Het blijkt namelijk dat Netflix zowel seizoen vier als vijf achter elkaar gaat produceren. Twee jaar geleden besloot de streamingdienst de productieperiode tussen de twee delen te verkorten, waardoor The Witcher al enkele belangrijke verhaallijnen kon uitstippelen vóór de schrijversstaking in de zomer van 2023.

Wel of niet trouw aan bronmateriaal


Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het schrijfwerk voor seizoen vier, wat betekent dat het schrijven van seizoen vijf in volle gang is. Producent Tomek Baginski onthult dat er meer naar het bronmateriaal gekeken wordt, maar dat het niet een-op-een wordt overgenomen.

Hij vertelt: "Ik geloof dat wat gepland is voor seizoen vier overeenkomt met de boeken. Maar ik interpreteer het misschien anders dan iemand die niet kan wennen aan het feit dat Geralt's gezicht is veranderd. Ik vind het idee voor de opening van seizoen vier echt leuk, maar of het publiek het leuk zal vinden, zullen we zien."

Nieuwe gezichten


Er is veel speculatie geweest over het vierde seizoen van The Witcher, met ingrijpende veranderingen zoals het vertrek van Henry Cavill en de introductie van Liam Hemsworth als Geralt. Het lijkt erop dat met een nieuw gezicht er ook een nieuwe lading aan het verhaal op Netflix gecreëerd wordt.



Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo reageren de Nederlandse kijkers op de Netflix-serie 'Griselda' met Sofía Vergara
Series / Specials

Zo reageren de Nederlandse kijkers op de Netflix-serie 'Griselda' met Sofía Vergara

Met een bijna onherkenbare Sofía Vergara in de hoofdrol: de kijkersreacties op de Netflix-serie.

Afgelopen donderdag zette Netflix de serie Griselda online en deze serie met een inhoud in lijn met bijvoorbeeld Narcos heeft één grote eyecatcher: actrice en celeb Sofía Vergara.

De miniserie bestaande uit zes afleveringen werd al prima ontvangen door menig recensent. Op Rotten Tomatoes staat de miniserie op een uitstekende 88 procent na 40 recensies, met een 6,8 als gemiddelde beoordeling.

Reacties


De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Sofía Vergara gaat op indrukwekkende wijze op in de rol van Griselda Blanco in deze voortstuwende gangster-saga, die losjes met de feiten speelt maar toch echte lef vertoont."

SerieTotaal-recensent Terence Shea zag de serie ook en gaf drie van de vijf sterren en schreef onder meer: "...niet verkeerd om een keer een waargebeurd drugsdrama te zien waarin een vrouw de boel runt. Het is ook zeker geen gevoelloze serie; Griselda heeft drie zoons die tegen wil en dank worden meegesleurd in haar wereldje."

Kijkersreacties


Waar de recensent vaak op een redelijke voorgrond hun mening kunnen delen, moet je wat meer op zoek naar reacties van kijkers. Deze vind je onder meer op Netflix. Zo schrijft iemand, "Sofía Vergara Ik ben verliefd. Wat een spel zet zij weer neer". Misdaadjournalist denkt er anders over: "Was er al bang voor, maar wat valt Griselda op Netflix enorm tegen". Hieronder meer reacties.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze thriller uit 2023 is een dikke aanrader, maar je bent 'm waarschijnlijk al vergeten: 'Hijack'
Series / Specials

Deze thriller uit 2023 is een dikke aanrader, maar je bent 'm waarschijnlijk al vergeten: 'Hijack'

De bekende Britse acteur Idris Elba speelde in Hijack van Apple TV+, een serie die meer aandacht had mogen krijgen.

Mogelijk komt het doordat de serie achter de betaalmuur van Apple TV+ zit. Niet de streamingdienst met de meeste abonnees. De zevendelige miniserie Hijack uit 2023 met vooral Idris Elba is er echter eentje om te zien. Veel aandacht kreeg de thriller niet.

De zevendelige miniserie debuteerde in juni en werd in augustus afgerond. Naast Idris Elba zijn er ook rollen voor onder andere Neil Maskell, Eve Myles, Christine Adams en Max Beesley.

Vliegtuigkaping


Elba speelt in Hijack de rol van Sam Nelson. Hij is een getalenteerde zakenonderhandelaar en moet zijn skills inzetten om een vreedzaam einde te maken aan de kaping van het vliegtuig waar hij zelf in zit. Hij vliegt van Dubai naar Londen, een zeven uur durende vlucht.

De zeven afleveringen werden geregisseerd door Jim Field Smith en Mo Ali en Elba was zelf een van de uitvoerend producenten. De serie staat op het moment van schrijven op een prima 88 procent op de Tomatometer, met een 6,9 als gemiddelde beoordeling.

"Ongepolijst"


Arjan Welles, recensent van SerieTotaal, zag Hijack ook en kwam tot drie sterren: "Zeker onderhoudend, maar je intelligentie wordt regelmatig op de proef gesteld. De serie is lomp en ongepolijst, ontbeert een echt spitsvondig plot en zit bovendien vol met onvolkomenheden en onwaarschijnlijkheden."



De zeven seizoenen van Hijack kijk je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix neemt jammer genoeg afscheid van 5 geliefde series
Series / Specials

Netflix neemt jammer genoeg afscheid van 5 geliefde series

Netflix wil nog wel eens een serie cancelen, maar afronden van series kunnen ze ook.

Netflix verwelkomt dit jaar meerdere series van formaat, maar er wordt ook afscheid genomen van een aantal geliefde series. Waaronder onderstaande vijf veel bekeken series.

Waarschijnlijk is You de grootste serie die in 2024 wordt afgerond. Netflix nam de serie over van de zender Lifetime en daarna werd de thriller met vooral acteur Penn Badgley een grote hit. In februari en maart 2023 verscheen het tweedelige vierde seizoen en dit jaar wordt de serie afgerond met het afsluitende vijfde seizoen.

Meer afrondingen


In 2024 komt er ook een definitief einde aan Cobra Kai, de serie die Netflix overnam van YouTube Red. De vervolgserie op Karate Kid eindigt dit jaar met het zesde en laatste seizoen met vooral Ralph Macchio (Daniel LaRusso) en William Zabka (Johnny Lawrence).

De fantasyserie Sweet Tooth is gebaseerd op de strip van het DC Comics-label Vertigo houdt het na drie seizoenen nadat de opvallende en sterk ontvangen serie in 2021 debuteerde op Netflix.

Netflix' superhelden


De fans van The Umbrella Academy gaan de serie na 2024 ook missen. De verfilming van de strips van Gerard Way en Gabriel Bá startte in 2019 en het vierde seizoen verschijnt waarschijnlijk in de zomer.



Een andere grote serie die dit jaar wordt afgerond op Netflix is Vikings: Valhalla, het vervolg op Vikings dat in 2021 werd afgerond na zes seizoenen. Valhalla houdt het bij drie seizoenen, een mogelijke nieuwe trend op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijk nostalgische animatieserie 'Masters of the Universe: Revolution' scoort de volle mep op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Heerlijk nostalgische animatieserie 'Masters of the Universe: Revolution' scoort de volle mep op Rotten Tomatoes

De critici prijzen dit nieuwe seizoen de hemel van Eternia in.

Kevin Smith, ook wel bekend als Silent Bob uit de Jay and Silent Bob-films, heeft een geweldig nieuw seizoen afgeleverd. De waardering op Rotten Tomatoes liegt er niet om.

De critici geven op het moment van schrijven 100% en de publiekswaardering is 84%. Sterke kanten zijn de visuele vormgeving, de muziek en de manier waarop de wereld van Eternia is opgebouwd.

Heerlijke kitsch


De animatieserie begon in de jaren 80 en de heerlijke kitsch heeft de tand des tijds duidelijk goed doorstaan. De strijd om kasteel Grayskull gaat onverminderd voort en He-Man en zijn vrienden weten nog steeds een gevoelige snaar te raken bij het publiek.

411mania roemt de "indrukwekkende visuele vormgeving" door Powerhouse Animation. Ook de muziek, verzorgd door Bear McCreary, weet de nodige goedkeuring weg te dragen.

Tientallen jaren


Masters of the Universe: Revolution wordt door CBR omschreven als "de serie die iedere fan van He-Man altijd al heeft willen zien". He-Man heeft na tientallen jaren duidelijk nog steeds 'the power'.



Kijk Masters of the Universe: Revolution op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb jij 'Juliet' al op Videoland gezien? Bekijk de pakkende trailer voor de Vlaamse politieserie
Series / Trailer

Heb jij 'Juliet' al op Videoland gezien? Bekijk de pakkende trailer voor de Vlaamse politieserie

Een Brusselse politieagente is tijdelijk gedetacheerd in 'the middle of nowhere' waar desondanks genoeg gebeurt.

Juliet is een politieserie die zich afspeelt in het plaatsje De Haan. Juliet Dumon is hier tijdelijk gedetacheerd en krijgt direct een pittige zaak voor haar kiezen.

Een jong meisje is op gruwelijke wijze vermoord. Het is aan Juliet, die door haar collega's met argusogen wordt bekeken, om dit misdrijf op te lossen.

Geleidelijk


Er zijn uiteraard ook andere kanten aan Juliet. Naast de vastbesloten politieagente is zij tegelijkertijd op zoek naar een pleeggezin voor haar nichtje Chloë.

Juliet worstelt daarnaast echter ook met haar eigen trauma, iets dat geleidelijk aan pas duidelijk wordt.

Overigen


Juliet is ontwikkeld door thrillerschrijfster Hilde Vandermeeren, samen met Roel Mondelaers. Anke Blondé regisseert, en de hoofdrollen worden gespeeld door Charlotte de Bruyne en Nabil Mallat. De laatstgenoemde speelt Juliets partner Jamal. Andere rollen worden gespeeld door onder andere Amber Naert, Fania Sorel en Maarten Ketels.



Juliet kun je streamen op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen