search
'Masters of the Air' speelt zich af over de hele wereld: maar waar is de oorlogsserie opgenomen?
Series / Nieuws

'Masters of the Air' speelt zich af over de hele wereld: maar waar is de oorlogsserie opgenomen?

De piloten in Masters of Air vliegen de hele wereld over, maar waar zijn deze spectaculaire beelden opgenomen?

De eerste afleveringen van het nieuwe oorlogsdrama, Masters of Air zijn onlangs uitgekomen en de hele wereld staat op zijn kop. De combinatie van spanning, drama en actie houdt iedereen op het puntje van zijn stoel.

Donald L. Miller schreef het boek Masters of Air, waar de gelijknamige serie op gebaseerd is. Masters of Air vertelt het verhaal van de 8e Luchtmacht die hielp bij het verslaan van nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Spectaculaire beelden


De serie speelt zich af over bijna de hele wereld en niet alleen de Verenigde Staten en Duitsland staan dus centraal in de serie. Verschillende scènes spelen zich namelijk ook in Afrika, Groot-Brittannië en andere Europese landen af.

Toch zijn de scènes niet op locatie gefilmd, maar waar dan wel? De scènes op de militaire basis zijn voornamelijk gefilmd op de militaire basis van de Dalton Barracks in Abingdon.

Andere filmlocaties


De andere opnamen vonden vooral plaats rondom Oxford en Buckinghamshire. Zo is er gefilmd in het Oxford City Centre en de Hemel Hempstead High Street.



Ook is de crew afgereisd naar het kleine dorpje Bedlow en het monumentale landgoed Newland park in Buckinghamshire. Ook andere locaties in Groot-Brittannië, zoals de Trinity Church Square in Londen zijn te zien.

In de studio


Voor andere scènes hoefde de cast en crew niet ver te reizen. Deze werden namelijk opgenomen in de Bovingdon Airfield Studios. Dit is ook de filmlocatie geweest voor grote films zoals 1917 en Harry Potter and the Deathly Hallows.

Stream Masters of Air op Apple Tv.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen