search
Deze serie probeerde de nieuwe 'Game of Thrones' te worden, maar faalde
Series / Nieuws

Deze serie probeerde de nieuwe 'Game of Thrones' te worden, maar faalde

Het succes van 'Game of Thrones' is absoluut niet makkelijk om te evenaren.

Ondanks het slecht ontvangen einde, kan Game of Thrones vandaag de dag nog steeds één van de grootste series ooit genoemd worden. Het is dan ook niet gek dat veel andere series op het succes van de fantasyserie willen meeliften. Helaas heeft dit niet altijd het gewenste effect.

Dat was het geval bij de Netflix-serie Marco Polo, die liep van 2014 tot 2016. De serie is gebaseerd op het leven van de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo. De historische setting en de vele seksscènes waren duidelijk geïnspireerd op Game of Thrones, ook al speelde de serie zich niet af in een fantasiewereld.

Problemen


Hoewel sommige series die gelijkenissen vertonen met Game of Thrones wel succes hebben, denk aan The Witcher, House of the Dragon en Vikings, kwam Marco Polo in zijn twee seizoenen voor een aantal problemen te staan.

Ten eerste was het plot van de serie te eenzijdig, zonder echt diepgang te bieden. In plaats van te focussen op verhaallijnen van verschillende personages, focuste Marco Polo enkel op het verhaal van Marco Polo. Dit verhaal bleek uiteindelijk niet interessant genoeg om de aandacht van kijkers erbij te houden.

Duur


Daarnaast was de serie enorm duur om te maken. De productie van de eerste twee seizoenen resulteerde in een verlies van maar liefst 200 miljoen dollar. Netflix besloot daarom om de serie na het tweede seizoen te annuleren.



Het blijkt dus maar weer dat het succes van Game of Thrones erg zeldzaam is. De twee seizoenen van Marco Polo zijn te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen