search
Nederlandse kijkers geven hun mening over 'Master of the Air': is de oorlogsserie echt zo goed?
Series / Nieuws

Nederlandse kijkers geven hun mening over 'Master of the Air': is de oorlogsserie echt zo goed?

Apple TV+startte afgelopen week met Master of the Air: zijn de Nederlandse kijkers ook zo blij als de recensenten?

Met 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Masters of the Air er voorlopig goed op de recensenten. De negendelige oorlogsserie is ondertussen ook voor het grote publiek gestart. Wat vinden de Nederlandse kijkers?

Op X/Twitter zijn uiteraard de nodige reacties te vinden over de serie die volgt op de vergelijkbare HBO-producties Band of Brothers en The Pacific.

Cijfers en reacties


Ondertussen wordt de ontvangst onder het wereldwijde publiek ook een beetje zichtbaar. De 8,1 op de IMDb is duidelijk lager dan de score van Band of Brothers dat nog altijd op een indrukwekkende 9,4 staat. De publieksscore op Rotten Tomatoes is voorlopig matig met 69 procent.

Op X/Twitter zien we uiteenlopende reacties van Nederlandse kijkers. "Indrukwekkend! En knap hoe ze het gevoel van broederschap meteen weten op te bouwen, goede muziek, prachtig gedraaide beelden. I'm hooked!" vindt Pim van Offeren.

Beter


Er zijn ook kritischere woorden. Zo schrijft Edwin Goed: "Teveel mooi boys met stoere praat. Band of brothers maar gestart voor de derde keer. Velen malen beter.". Marcus_G Ziet Het Zo typte op X: "het is spannend en het zijn mooie plaatjes maar het is niet het rauwe, rakende realisme van voorgangers ‘Band of Brothers’ en ‘The Pacific’, het is te gekunsteld. Toch de moeite waard." Hieronder meer reacties.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen