search
De hilarische film 'Rush Hour' werd belachelijk gemaakt met onnodige serie

De hilarische film 'Rush Hour' werd belachelijk gemaakt met onnodige serie

Onnodige tv-versie gebaseerd op de vermakelijke Rush Hour-films was totaal overbodig.

Bram de Groot
Nog altijd wordt er volop ingezet op tv-series die gebaseerd zijn op eerdere filmsuccessen. Soms slaagt het. Denk maar aan Cobra Kai, Fargo, Bates Motel en 12 Monkeys. Vaker gaat het helemaal mis.

In 2016 ging het volledig mis met de serie Rush Hour, gebaseerd op de gelijknamige filmreeks met sterren als Jackie Chan en Chris Tucker.

Rush Hour


De originele film van regisseur Brett Ratner verscheen in 1998 en was een enorm succes door bijna $250 miljoen wereldwijd op te halen. Het vervolg Rush Hour 2 noteerde zelfs $350 miljoen en deel drie kwam uit op $260 miljoen.

In de films zien we Chan en Tucker als de personages Chief Inspector Lee en LAPD Detective James Carter. De een komt uit Hong Kong, de andere uit Los Angeles. Ondanks de cultuurverschillen zijn ze een effectief duo om misdaden op te lossen.

Debacle


In 2015 leek het de zender CBS een goed idee om een tv-serie te starten met dezelfde naam en insteek. In de serie zien we opnieuw Lee en Carter, alleen nu gespeeld door de relatief onbekende acteurs Jon Foo en Justin Hires. Waarschijnlijk heeft de serie hen ook niet veel goed gedaan voor de lange termijn.Op 31 maart 2016 startte CBS met de serie en in mei werd Rush Hour al gecanceld en even later leek het erop dat de laatste vijf afleveringen niet eens uitgezonden zouden worden. Pas twee maanden later besloot CBS de serie toch helemaal uit te zenden.

Cijfers


De kijkcijfers van de debuutuitzending in de States daalden van ruim vijf naar zo'n 1,6 miljoen. Het is ook niet raar dat Rush Hour op slechts 27 procent staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De IMDb noteert een 5,6.

Aanbevolen artikelen