search
Ben jij fan van 'Masters of the Air'? Dan zijn deze 3 oorlogsseries zeker aan te raden
Series / Nieuws

Ben jij fan van 'Masters of the Air'? Dan zijn deze 3 oorlogsseries zeker aan te raden

Voor liefhebbers van indrukwekkende Tweede Wereldoorlog-series is er nog veel meer moois te zien.

Afgelopen vrijdag ging op Apple TV+ de langverwachte serie Masters of the Air van start. Fans werden verwend met een dubbele dosis aan afleveringen, maar zullen het vanaf nu moeten doen met één aflevering per week.

Fans die stiekem toch meer willen zien in de lijn van de oorlogsserie hoeven niet te wanhopen. De onderstaande drie series delen namelijk aardig wat elementen met Masters of the Air, en kunnen dus mooi tussen de episodes door bekeken worden.

Band of Brothers


In vele toplijstjes met de Beste Miniseries aller tijden staat Band of Brothers op nummer 1. De HBO-serie stamt alweer uit 2001, maar maakt tot op de dag van vandaag indruk met het verhaal over een groep Amerikaanse soldaten en hun missie in de Tweede Wereldoorlog.

The Pacific wordt vaak gezien als het broertje van Band of Brothers. Beide series zijn heftig en visueel indrukwekkend, maar in The Pacific vormt Japan het strijdtoneel in plaats van Europa.

Catch-22


Een derde aanrader is de serie Catch-22. De verfilming van het boek van Joseph Heller biedt een satire gevuld met donkere komische elementen. De serie vertelt het verhaal van piloten in de oorlog en deelt dat natuurlijk met Masters of the Air.



Masters of the Air is vanaf nu te bekijken op Apple TV+. Tot en met 15 maart gaat er wekelijks een episode in premiere.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen