search
Netflix-kopman doet megaschenking van 1,1 miljard dollar aan het goede doel
Series / Nieuws

Netflix-kopman doet megaschenking van 1,1 miljard dollar aan het goede doel

Oprichter Reed Hastings geeft 1,1 miljard aan aandelen weg aan een liefdadigheidsinstelling.

Dat er miljarden omgaan in de streamingwereld mag ondertussen duidelijk zijn. Netflix spendeert jaarlijks zo'n $15 miljard aan nieuwe films en series. Nu blijkt dat Netflix-oprichter en huidig voorzitter Reed Hastings een enorme donatie heeft gedaan aan het goede doel.

De 63-jarige Hastings heeft volgens Bloomberg $1,1 miljard in aandelen van Netflix gedoneerd aan de liefdadigheidsinstelling Silicon Valley Community Foundation. Het bedrag vertegenwoordigt zo'n twee miljoen aandelen van het bedrijf.

Ruim 1 miljard


Deze liefdadigheidsinstelling maakt dat geld vervolgens vrij voor onder andere hulp aan arme kinderen, steun bij natuurrampen en betaalbare woningen. In 2022 keerde de Silicon Valley Community Foundation zo'n $2,6 miljard uit aan goede doelen.

Hastings, die eerder de 'giving pledge' ondertekende, heeft wel vaker enorme bedragen geschonken. In 2020 schonken hij en zijn vrouw nog zo'n 120 miljoen dollar aan een stichting die ervoor zorgt dat zwarte mensen naar universiteiten kunnen gaan.

Giving pledge


De giving pledge is een belofte die zeer welvarende mensen kunnen ondertekenen waarmee ze aangegeven een deel van hun fortuin te schenken aan goede doelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen