search
Zo eindigde de échte Griselda Blanco, de kartelkoning uit de Netflix-serie 'Griselda'
Series / Nieuws

Zo eindigde de échte Griselda Blanco, de kartelkoning uit de Netflix-serie 'Griselda'

De serie richt zich vooral op haar opkomst, maar hoe liep het met haar af?

Sofia Vergara onderging een behoorlijke metamorfose voor Griselda. De op Blanco's leven geïnspireerde miniserie laat echter niet echt zien hoe het uiteindelijk met deze jaren 70-drugsbaron afliep.

Verrassend genoeg werd de echte Blanco redelijk oud. Op de leeftijd van 69 jaar schoot een motorrijder haar dood toen ze een slagerij uit kwam, wat een methode was die ze zelf ook vaak genoeg had gebruikt.

Inventiviteit


De miniserie laat zien hoe Blanco een drugskartel opbouwt, wat haar de bijnaam 'De peetmoeder van de cocaïne' oplevert. The Miami Herald omschrijft haar inventiviteit wat het smokkelen van deze drug betreft. Zo liet ze speciale lingerie ontwerpen met zakken om de cocaïne in te vervoeren.

In 1985 werd ze gearresteerd en veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf plus een boete van $ 25.000. Na dertien jaar werd ze vervolgens naar de staat Florida overgebracht waar ze voor maar liefst veertig moorden terechtstond. Blanco werd slechts voor drie van deze moorden veroordeeld en kreeg het voor elkaar dat ze de straffen, 20 jaar per moord, tegelijkertijd mocht uitzitten.

Afrekening


Deze gevangenisstraf heeft ze echter niet volgemaakt, en in 2004 werd Blanco uitgewezen naar Colombia. Volgens de El Colombiano leefde ze van het verhuren van appartementen. In een criminele afrekening kwam de drugskoning uiteindelijk om het leven.Na haar dood zei ex-rechercheru Nelson Andreu het volgende: "We waren verbaasd dat ze niet eerder was vermoord. Als je zoveel doden op je geweten hebt dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je vijanden de rekening komen vereffenen".

Geen onderzoeken


Blanco leefde sinds haar uitzetting in de Colombiaanse stad Medellín en er liepen op het moment van haar dood geen onderzoeken tegen haar. Griselda kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen