search
Reboot scifi-hit 'Battlestar Galactica': zo staat het er voor en hoofdrolspeler wil terugkeren
Series / Nieuws

Reboot scifi-hit 'Battlestar Galactica': zo staat het er voor en hoofdrolspeler wil terugkeren

In de Inside of You with Michael Rosenbaum podcast liet deze ster zich positief uit.

De reboot van de scifi-hit Battlestar Galactica werd in 2019 aangekondigd en heeft sinds die tijd de nodige veranderingen doorgemaakt. Hoofdrolspeelster Katee Sackhoff, die Starbuck speelde, is bereid om terug te keren op deze voorwaarde.

Het team van schrijvers en producenten is sinds kort opnieuw rond. Afhankelijk van wie er aan het roer staat is Sackhoff in principe bereid om terug te keren.

Grote fanbase


Battlestar Galactica liep van 2004 tot 2009, en in 2019 werd een reboot van deze populaire serie aangekondigd. Het verhaal van mensen die richting aarde reizen terwijl ze op de vlucht zijn voor Cylons heeft duidelijk nog steeds een grote fanbase.

Sam Esmail (Mr. Robot) was de producent en Michael Lesslie (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) werd ingehuurd als schrijver en showrunner.

In goede vorm


Spijtig genoeg verliet Lesslie het project en hierbovenop kwam ook nog eens de Hollywoodstaking. Nadat laatstgenoemde was afgelopen huurde Peacock Derek Simonds (The Sinner) in als nieuwe showrunner, samen met Chad Hamilton (Leave the World Behind). Esmail deed onlangs de uitspraak dat de serie "in goede vorm verkeert".



Toen Sackhoff de vraag kreeg of ze terug zou willen komen antwoordde de actrice bevestigend, maar er was een voorwaarde aan verbonden. Sackhoff: "Het hangt van het script af. Ook hangt het er van af wie de serie zou maken".

Logisch


Haar opmerking is logisch gezien het lot van haar personage Starbuck in de eerdere serie. De tijd zal uitwijzen hoe de reboot van de serie zich verder ontwikkelt, waarbij we jullie uiteraard op de hoogte houden. Kijk Battlestar Galactica op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen