search
De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: alleen voor volwassenen
Series / Specials

De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: alleen voor volwassenen

De animatieserie BoJack Horseman werd in 2020 afgerond na zes succesvolle seizoenen.

De Netflix Original met het hoogste ontvangstcijfer op de IMDb is nog altijd de animatieserie Arcane en op de tweede plaats staat de misdaadserie Narcos. De top drie is compleet met een animatieserie die alleen geschikt is voor volwassenen.

Die animatieserie heeft de titel BoJack Horseman. Netflix startte al in 2014 met de animatieserie over het paard BoJack Horseman, ingesproken door acteur - zie foto - Will Arnett (The Lego Batman Movie, Arrested Development). Andere stemmen komen van onder andere Amy Sedaris, Alison Brie en Aaron Paul.

Voor volwassenen


In tegenstelling tot het gros van de animatiefilms en -series op Netflix is BoJack Horseman bestemd voor de volwassen liefhebber van animatie. De reeks, bedacht door Raphael Bob-Waksberg, wordt door Netflix omschreven met keywords als "geestig" en de humor is duidelijk afgestemd op volwassenen.

De serie gaat over het meest geliefde sitcom-paard uit de jaren 90. Het is echter al twintig jaar later. BoJack Horseman wordt in de synopsis van Netflix omschreven als "een gierigaard met een hart van... niet van goud...iets goudachtigs. Koper misschien?"

Horsin' Around


BoJack Horseman was de ster uit de sitcom Horsin' Around, maar nu woont hij in Hollywood en kan hij vooral goed klagen over wat er om hem heen gebeurt.



De animatieserie werd in eerste instantie zwak ontvangen, maar gedurende het seizoen kreeg BoJack Horseman steeds meer steun van de critici en de kijkers. Met een Tomatometer van 93 procent op Rotten Tomatoes staat de animatieserie er dan ook goed op.

IMDb: 8,8


Met een 8,8 op de IMDb na ruim 184 duizend stemmen is BoJack Horseman de op twee na best ontvangen serie op de bekende filmdatabase. Wil je de complete reeks zien, dan vind je deze uiteraard op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen