search
Gemiste kans: 'Better Call Saul'-acteur had Charles moeten spelen in 'The Crown'

Gemiste kans: 'Better Call Saul'-acteur had Charles moeten spelen in 'The Crown'

'The Crown' had in de rol van Charles zomaar een familielid van hem kunnen casten.

Nina Beerendonk
DNA-testen zijn tegenwoordig enorm populair. Er zijn enorm veel bedrijven waarnaar je je DNA kunt opsturen, bijvoorbeeld om meer uit te vinden over je afkomst. Maar waarschijnlijk komen daar dan niet zulke verrassende resultaten uit als bij acteur Bob Odenkirk het geval was.

Odenkirk, die vooral bekend is van Breaking Bad en Better Call Saul, deed mee aan het Amerikaanse programma Finding Your Roots. In de meest recente aflevering werd zijn afkomst onderzocht, wat een grote verrassing opleverde.

Koninklijke achterneef


Zijn bloedlijn kon vanuit de Verenigde Staten helemaal terug getraceerd worden naar Buckingham Palace. De acteur blijkt namelijk een verre achterneef van koning Charles te zijn. De makers van The Crown balen vast van dit nieuws, want dit betekent dat Odenkirk de perfecte acteur was geweest voor de rol van Charles in seizoen 5 en 6.

Toch lijkt het niet waarschijnlijk dat Odenkirk de rol had aangenomen, mocht zijn afkomst eerder aan het licht zijn gekomen. Nadat hij het nieuws hoorde dat hij verre familie was van Charles, maakte hij gelijk zijn mening duidelijk over de monarchie.

Geen monarchist


"Ik ben een Amerikaan. Ik ben geen monarchist. Ik geloof daar niet in. Weet je, ik heb het gevoel dat het een beetje verdraaid is", zei de acteur. Als Odenkirk toch geïnteresseerd is om meer te weten te komen over het leven van zijn verre achterneef, dan kan hij gelukkig gewoon The Crown kijken op Netflix.

Aanbevolen artikelen