search
Alles wat Tom Cruise aanraakt verandert in goud, maar hij brandt zijn vingers niet (meer) aan tv-series
Series / Specials

Alles wat Tom Cruise aanraakt verandert in goud, maar hij brandt zijn vingers niet (meer) aan tv-series

De Mission: Impossible en Top Gun-ster was nog nooit op het kleine scherm te zien in een tv-serie.

Acteur Tom Cruise is wat je noemt een echte filmster. Hij speelde al in heel wat grote blockbusters en op een mogelijke uitzonder na wisten al zijn films winst te maken. De afgelopen jaren zagen we hem in onder andere Mission: Impossible - Dead Reckoning en Top Gun: Maverick.

De acteur speelt met Mission: Impossible in een succesvolle en langlopende filmserie, maar in een serie op televisie of streaming heeft hij nog niet eerder gespeeld. Alhoewel, hij maakte ooit één uitstapje achter de schermen.

Actieheld


In de jaren 80 speelde Cruise in verschillende films die in aanmerking kwamen voor Oscars en andere filmprijzen. Denk maar aan The Color of Money, Rain Men en Born on the Fourth of July, maar gedurende de jaren 90 veranderde hij in een echte actieheld.

Na Mission: Impossible uit 1996 dook hij steeds vaker op in grotere actiefilms. Denk maar aan Minority Report, The Last Samurai, The War of the Worlds en Jack Reacher. Met The Mummy hoopte Cruise een nieuwe grote filmreeks te starten, het geflopte Dark Universe.

Series


Op de IMDb staat er onder zijn naam geen enkele tv-serie als acteur. Ook als producent heeft hij zich niet gewaagd aan een serie. Er is echter één uitzondering.



In 1993 blijkt hij namelijk een aflevering te hebben geregisseerd van de serie Fallen Angels. De individuele afleveringen neo-noir misdaadserie van zender Showtime zijn gebaseerd op verhalen van gevestigde misdaadschrijvers.

Fallen Angels


De serie had ook rollen voor grote namen als Gary Oldman, Tom Hanks, Gary Busey, Alan Rickman, James Woods, John C. Reilly en Joe Mantegna.

Cruise regisseerde de aflevering "The Frightening Frammis" met onder meer Peter Gallagher en Nancy Travis en had een verhaal van Jim Thompson (1906–1977) als basis. Je ziet de aflevering in bovenstaande video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen