search
Johnny Depp brak ooit door in de tv-serie '21 Jump Street' maar wist je dat hij ooit terugkeerde als Tom Hanson

Johnny Depp brak ooit door in de tv-serie '21 Jump Street' maar wist je dat hij ooit terugkeerde als Tom Hanson

Johnny Depp begon zijn carrière met de serie 21 Jump Street, waarin hij een tieneridool werd en later een filmcarrière opbouwde.

Bo van Scheyen
Wat was de serie 21 Jump Street eind jaren 80 een ongekend succes. Bijna iedereen stemde wekelijks af op een nieuwe aflevering. Voor velen was de reden Johnny Depp, de acteur die op vroeg leeftijd al enorm veel indruk wist te maken op zijn fans.

De serie was voor Depp het begin van zijn carrière. In eerste instantie had hij de rol geweigerd, maar later heeft hij de rol van Tom Hanson toch aanvaard en werd hij al snel een tieneridool.

Hoofdkwartier


De serie was ook spannend en je leerde veel over Amerikaanse High school toestanden. 21 Jump Street is het hoofdkwartier van het team politieagenten die ingezet worden om met jongeren om te gaan. Elke agent werd geselecteerd op zijn looks. Hij of zij moest door kunnen gaan als een middelbare scholier.

Op die manier konden ze undercover opereren op scholen, verenigingen en uitgaansgelegenheden waar veel jongeren komen. De serie werd mateloos populair in binnen- en buitenland. Er zijn in totaal 102 afleveringen gemaakt, waarvan Depp in 82 daarvan zijn opwachting maakte.

Springplank


Naast Depp waren de hoofdrollen weggelegd voor Dustin Nguyen, Peter DeLuise, Holly Robinson Peete, Sal Jenco en Richard Grieco. 21 Jump Street was voor veel startende acteurs een springplank naar bekendheid. We noemen er een paar: Brad Pitt, Vince Vaughn, Barney Martin, Dom DeLuise, Josh Brolin, Mindy Cohn, Bridget Fonda en Christina Applegate. Ze waren allemaal in de populaire serie te zien.Hij heeft veel te danken aan de populariteit van de serie, waardoor hij al vroeg in zijn carrière een begrip werd. Als de term ‘filmicoon’ een gezicht zou hebben, dan zou het dat van Depp zijn.

Tim Burton


De film die zijn carrière een sneeuwbaleffect gaf, was Edward Scissorhands van Tim Burton en sindsdien heeft hij een fortuin verdiend met het spelen van overdreven maar sympathieke personages.Johnny Depp heeft nadat hij was gestopt met 21 Jump Street nog een keer de rol van Tom Hanson gespeeld. En wel als cameo in de film 21 Jump Street die in 2012 in première ging. Alleen al vanwege die rol zou je de geslaagde remake-film met onder andere Channing Tatum, Jonah Hill en Ice Cube moeten gaan kijken. Je ziet de komedie op Prime Video.

Aanbevolen artikelen