search
Dit is hoe 'The Night Agent' seizoen 2 verschilt van het eerste seizoen op Netflix
Series / Nieuws

Dit is hoe 'The Night Agent' seizoen 2 verschilt van het eerste seizoen op Netflix

Het volgende avontuur komt eraan, alleen wordt het lastig voorspellen wat er gaat gebeuren.

Of het nou verwacht of onverwacht was, The Night Agent van Netflix bleek een regelrecht kijkcijferkanon. Het vanzelfsprekende tweede seizoen is op weg, maar die wordt wel wat anders dan seizoen één.

Om het succes van The Night Agent in perspectief te zetten: het werd het meest bekeken programma op het platform tussen januari en juli van 2023, met meer dan 812 miljoen uur aan kijkplezier verzameld in minder dan vier maanden tijd.

Nieuw seizoen, geen bronmateriaal


In seizoen één verscheen Peter Sutherland, gespeeld door Gabriel Basso, vlak voor een terroristische aanval op een metro ten tonele. De rest van de serie verkende Peters verleden en zijn baan bij het Night Agent Action Program op het Witte Huis, wat hem naar Rose Larkin (Luciane Buchanan) en een enorme samenzwering leidde.

Basso kruipt in seizoen twee weer in de huid van Peter Sutherland, waarin hij nu daadwerkelijk een 'Night Agent' is. Matthew Quirk, schrijver van het gelijknamige boek waarop de serie is gebaseerd, heeft maar één verhaal geschreven over de avonturen van Sutherland waardoor de serie nu verder moet zonder bronmateriaal.

Onvoorspelbaar vervolg


Het verleden heeft laten zien dat adaptaties van bronmateriaal wisselend succes hadden. Soms kan een serie prima de kijkers blijven trekken zonder bronmateriaal, maar veel fans zullen bijvoorbeeld ook nog wel het desastreuze laatste seizoen van Game of Thrones herinneren.



Wat het volgende avontuur van Peter zal zijn is dus moeilijk te voorspellen. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Night Agent op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen