search

Ons nieuws van maandag 5 februari 2024

Recensie Disney+-serie 'Choir'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Choir'

Kinderkoor vol talent moet schijnwerper afstaan aan geïnjecteerd drama door idolate leider.

Regie: Rudy Valdez | Afleveringen: 6 | Speelduur: 43-48 minuten | Jaar: 2024

Met zijn succesvolle jeugdkoor DYC (Detroit Youth Choir) probeert Anthony White de kinderen van Detroit te introduceren in de kunst van het zingen en aan een betere toekomst te helpen. Hoewel de zesdelige documentaire Choir erin slaagt deze kinderen op een respectvolle manier te interviewen en profileren, eist de verhaallijn van meneer White wel heel veel aandacht op.

DYC is een groep die bij voor fans van America's Got Talent niet volledig onbekend is. In 2019 doet het jeugdkoor auditie en krijgt daarbij de felbegeerde 'gouden knop', waardoor het gezelschap direct doorgaat naar de finale. White probeert het momentum van dit televisieoptreden vast te houden en boekt een optreden bij de prestigieuze Carnegie Hall in New York. De documentaire volgt een tiental leden en hun leiders in de aanloop naar dit optreden.

Vanwege de omvang van het jeugdkoor moeten er audities worden gehouden om te zien wie er mee mag naar New York. Daar begint de intentie van Choir te knellen. Vanaf dit punt wordt heel veel aandacht gevestigd op het drama dat de audities veroorzaken. Slecht beoordeelde kinderen worden huilend in beeld gebracht en White komt over als een strenge schoolmeester. En dat is nog vriendelijk uitgedrukt.

Dit drama wordt niet minder. De druk van de leiders zorgt ervoor dat sommige jongeren flauwvallen, terwijl anderen worden geforceerd om grote beslissingen over hun academische toekomst te maken. Alles lijkt te moeten wijken voor het koor en tekortkomingen worden direct kenbaar gemaakt. Op sommige momenten wordt letterlijk tegen de kinderen gezegd dat zij niet in Carnegie Hall thuishoren. Hoewel dat een motiverend is bedoeld, is de manier waarop het wordt gebracht onnodig cru.

Hierin ontbreekt de zachtaardigheid, terwijl de deelnemers in de individuele portretten nou juist heel respectvol worden behandeld. Er is aandacht voor de vrolijke momenten en er wordt gefocust op de sterke kanten en passies van de koorleden. Daarmee presenteert Choir een mooi beeld van ambitieuze en creatieve kinderen van een generatie waar vaak op wordt neergekeken.

Deze tegenstelling wordt het best weergegeven in het portret van Kayla. Aangezien zij verlegen is, heeft zij meer aansporing nodig om uit haar schulp te kruipen, maar ze wordt voornamelijk afgewezen om haar zachte stemgeluid. Als ze dan toch mee mag naar Carnegie Hall, begint Choir ineens te focussen op haar groei. Of de afwezigheid hiervan, als het aan de leiders ligt. Hierdoor gaat de drama ineens ten koste van de haar, wat niet netjes is. En zij is niet de enige bij wie dit gebeurt.

Het is ook niet zo dat White en zijn koorleiders moreel verwerpelijk zijn. Hun intentie lijkt echt de kinderen te willen helpen, maar er zijn te veel scènes waarin de (afwezige) kwaliteiten van kinderen bruut worden besproken. De koorleden zullen dit natuurlijk achteraf te zien krijgen. De nazorg zal wel goed moeten zijn om dat op te vangen, aangezien de kinderen nu ineens op een internationaal streamingplatform te zien zijn.

Choir geeft een bittere nasmaak. Niet alleen door de paradoxale portrettering van de kinderen, maar ook door de aandacht die White constant opeist. Want hoewel hij zegt dat het over de jeugd gaat, wordt een groot deel exclusief aan hem besteed, maar dan zonder geforceerd drama. Deze splitsing in profilering is moeilijk te vermijden of te negeren, waardoor het talent van de jeugd jammer genoeg op de tweede plek komt te staan.

★★☆☆☆

Choir is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige foto's uit geschrapte 'Game of Thrones'-serie 'Bloodmoon' met Naomi Watts
Series / Nieuws

Prachtige foto's uit geschrapte 'Game of Thrones'-serie 'Bloodmoon' met Naomi Watts

Al in 2018 ging de stekker uit de pilotaflevering Bloodmoon, en nu hebben we eindelijk de eerste foto's van Naomi Watts.

In 2018 bestelde HBO een pilotaflevering voor de eerste spin-off van Game of Thrones die in 2019 afgerond werd. De pilot heet Bloodmoon, maar ondanks dat deze werd opgenomen is deze nooit uitgezonden.

Nu zijn via de Twitter/X-pagina westerosies vier foto's gelekt uit Bloodmoon van regisseur SJ Clarkson, die bekend is van de Netflix/Marvel-serie Jessica Jones en de aanstaande Marvel-film Madame Web.

Naomi Watts


Op de gelekte foto's zien we actrice Naomi Watts, bekend uit films als The Impossible en 21 Grams, als het hoofdpersonage dat werd omschreven als "een charismatische socialite die een duister geheim verbergt".

De afgebroken pilot moest de start geven aan een serie die zich 10.000 jaar voor Game of Thrones af zou spelen, in de periode 'Age of Heroes'. In die periode werden de zogenaamde 'Houses' opgericht, betraden de White Walkers voor het eerste Westeros en grepen de Andals de macht in Westeros na een aanval vanuit Essos.

Gecanceld


In 2020 sprak Watts over het stopzetten van Bloodmoon en zei: ""Het spijt me. Ik voel de pijn. Ik ging er al helemaal in op. Ik was geen grote fan en had de serie pas gezien toen ik werd aangenomen. Na een paar maanden was ik helemaal bij en werd ik helemaal door elkaar gegooid. Het is gewoon geweldig."

Bekijk de foto's van Naomi Watts op X/Twitter.

Volgens de beschrijving op X/Twitter ging de pilotaflevering vooral over een bruiloft tussen een Stark en een Casterly, die plaatsvindt op Casterly Rock.

Toekomst


Dit jaar verschijnt seizoen 2 van House of the Dragon op HBO Max en er wordt gewerkt aan de serie A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, gebaseerd op het verhalenreeks Tales of Dunk and Egg van George R. R. Martin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How I Met Your Mother': Ted Mosby kon de naam van zijn gekke ex niet herinneren
Series / Nieuws

'How I Met Your Mother': Ted Mosby kon de naam van zijn gekke ex niet herinneren

Oeps! Ted Mosby is de naam van zijn ex compleet vergeten, maar dit weet hij nog wel...

Daten kan al snel leiden tot ongemakkelijke situaties. Iedereen heeft wel een verhaal van een date die niet zo goed verliep of een stomme uitspraak die alles verpestte. Ted Mosby van How I Met Your Mother heeft ook zo’n soort verhaal.

Ted Mosby vertelt in How I Met Your Mother zijn kinderen het verhaal van hoe hij hun moeder heeft leren kennen. Hij vertelt over heel veel oude vriendinnen, totdat hij bij één speciale ex komt. De ex van wie hij de naam is vergeten.

De gamer


Dit klinkt heel erg verschrikkelijk en hoewel dit zeker wel Teds eigen schuld is, is het niet zo erg als het klinkt. Ted ontmoet Carol tijdens het spelen van World of Warcraft en haar gebruikersnaam is Blah-Blah.

Het is niet ongebruikelijk dat ze haar echte naam niet gebruikt heeft, aangezien veel gamers dat doen. Echter, hierdoor associeerde Ted haar met de naam Blah-Blah in plaats van haar echte naam.

Vergeten


Hun relatie duurde niet heel erg lang en tegen de tijd dat Ted het verhaal aan zijn kinderen vertelde, was hij haar echte naam al lang vergeten. Het enige dat hij nog goed kon herinneren was haar gebruikersnaam Blah-Blah.Dus hoewel het niet heel erg netjes was dat hij haar naam niet meer wist, is het uiteindelijk niet zo verschrikkelijk als het lijkt. En om de klap nog een beetje te verzachten: iedereen heeft wel eens moeite met namen (al zullen niet veel mensen de naam van hun ex vergeten).

Te streamen op Disney+


Stream How I Met Your Mother op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het budget van Marvel Studios' 'Echo' blijkt bijzonder laag, verhoudingsgewijs dan
Series / Nieuws

Het budget van Marvel Studios' 'Echo' blijkt bijzonder laag, verhoudingsgewijs dan

Echo krijgt miljoenen dollars minder dan andere Marvel-series op Disney+.

Veel films en series hebben een ongelofelijk hoog budget, maar vaak hebben ze elke cent nodig. Grote en goede acteurs zijn namelijk duur, maar ook editing kost bijvoorbeeld geld. Een groot gedeelte van het budget gaat op aan dingen waar kijkers niet altijd eens over nadenken.

Als film of serieliefhebber weet je niet altijd het fijne van productiebudgetten en dat is heel begrijpelijk. Gelukkig zijn er rapporten die iets meer inzicht geven in het budget en de uitgaven van een serie.

Het budget


Zo is onlangs het rapport van Marvels Echo uitgekomen. Echo is een Disney+-serie en het is dan ook handig om dit budget te vergelijken met andere series van Disney+.

Normaal gesproken krijgen Marvel-series op Disney+ een budget van $ 150-200 miljoen (ongeveer €140 tot 180 miljoen) voor zes tot negen afleveringen. Dit lijkt genoeg, maar soms gaan series hier overheen, zoals She-Hulk: Attorney at Law of Secret Invasion.

Echo


In vergelijking met het bovengenoemde budget kreeg Echo bijzonder weinig. De serie moest het namelijk doen met 'maar' $40 miljoen (ongeveer €37 miljoen). Dit komt ongeveer overeen met het budget van Daredevil, wat $42-56 miljoen (ongeveer €39 tot 51 miljoen) was.Wel had Daredevil dertien afleveringen en Echo slechts vijf. Dit komt neer op ongeveer $8 miljoen (ongeveer €7 miljoen) per aflevering. Dit budget is te vergelijken met het budget van The Crown of de eerste seizoenen van Bridgerton.

Te streamen op Disney+


Stream Echo op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-hit '3 Body Problem' krijgt vlammende nieuwe trailer
Series / Trailer

Nieuwe Netflix-hit '3 Body Problem' krijgt vlammende nieuwe trailer

De trailer van de science-fictionserie belooft veel spektakel en mysterie.

Volgende maand is het eindelijk zover: dan gaat op Netflix de gloednieuwe serie 3 Body Problem van start. De verwachtingen voor de science-fictionserie zijn torenhoog.

De serie komt namelijk van de hand van Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss. Na de deceptie van het slotseizoen van Thrones is de halve wereld benieuwd naar hun nieuwe project.

Trailer


Netflix heeft nu een fonkelnieuwe en vurige trailer voor de serie uitgebracht. Die kun je hieronder bekijken.

3 Body Problem is een verfilming van de boeken van de Chinese schrijver Cixin Liu. De serie vertelt het verhaal van het eerste contact dat de mensheid legt met een alien-beschaving en de kwetsbaarheid van de mensheid door die nieuwe bedreiging.

Netflix


3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix. Het eerste seizoen van de serie zal acht episodes tellen. Netflix heeft al aangegeven dat bij succes meer seizoenen volgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Start je week goed met de 4 sterren-serie 'Reservation Dogs' op Disney+
Series / Specials

Start je week goed met de 4 sterren-serie 'Reservation Dogs' op Disney+

Op de streamingsdienst Disney+ staat de sterk ontvangen serie Reservation Dogs.

De meeste mensen in Nederland zijn geabonneerd op Netflix. Andere diensten zoals HBO Max, Disney+ en Prime Video hebben duidelijk minder abonnees. Mocht je de dienst van Disney wel hebben of overwegen, dan hebben we hieronder een kijktip voor je. Om de week goed te beginnen.

Op Disney+ staat de sterk ontvangen serie Reservation Dogs. Deze dramakomedie komt van bedenkers Sterlin Harjo en Taika Waititi. De laatste ken je van films als Thor: Love and Thunder en JoJo Rabbit.

Reservation Dogs


De serie volgt het leven van vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma. Ze vervelen zich rot en brengen hun dagen door met rondhangen. Maar ze plegen ook de nodige misdaden om aan hun geld te komen. Ze willen maar één ding: hun reservatengemeenschap verlaten.

Hoofdrollen in Reservation Dogs zijn voor onbekendere namen als Devery Jacobs, D'Pharaoh Woon-A-Tai, Lane Factor en Paulina Alexis. Er zijn ook gastrollen te zien van onder andere Garrett Hedlund, Lily Gladstone, Graham Greene, Ethan Hawke, Bill Burr en Evan Adams.

Drie seizoenen


De serie verscheen in 2021 op Disney+ en ondertussen vind je op de streamingdienst drie seizoenen met in totaal 28 afleveringen. De ontvangst is ijzersterk. Het eerste seizoen staat op 99 procent op Rotten Tomatoes na 61 recensies. Seizoen 2 en 3 staan zelfs op de volle 100 procent. De publieksscore voor de drie seizoenen is 91 procent.De IMDb noteert een prima 8,3 na 23 duizend stemmen en SerieTotaal-recensent Dieuwertje Deutekom gaf 4 sterren aan seizoen 2 en schreef: "In een zee vol series die op hoog tempo visueel spektakel op de kijker storten, voorziet Reservation Dogs in de broodnodige rustmomenten."

Prijzen


In 2021, 2022 en 2023 plaatste de American Film Institute Awards de serie in de Top 10 beste programma's van het jaar en er was een Golden Globe-nominatie voor Beste musical/komedieserie van het jaar. Wel werd een Independent Spirit Award gewonnen voor Beste nieuwe serie. Ook de cast kreeg een Independent Spirit Award.

Ben je nu nieuwsgierig en wil je Reservation Dogs graag kijken, dan vind je de drie seizoenen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met het aangrijpende 'One Day' en 10 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met het aangrijpende 'One Day' en 10 andere gave series

Deze week zie je veel misdaadseries en reality-tv op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Luz


Verschijnt op: Woensdag 7 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Komedie / Familie | Kijk op: Netflix

Het avontuurlijke schoolmeisje Luz wordt opgevoed door een vriendelijke Kaingang-familie. Samen met haar vuurvliegje gaat ze op zoek naar de waarheid over haar afkomst.
One Day


Verschijnt op: Donderdag 8 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. Gebaseerd op de roman van David Nicholls.
Lover, Stalker, Killer


Verschijnt op: Vrijdag 9 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Misdaad | Kijk op: Netflix

In deze meeslepende documentaire probeert een monteur voor het eerst online te daten. Hij ontmoet een vrouw die haar romantische obsessie tot het uiterste drijft.
Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

6 februari: Love Deadline (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Reality-TV - Vrouwen ontmoeten potentiële echtgenoten en reizen naar prachtige locaties. Het addertje onder het gras? Alleen vrouwen kunnen een aanzoek doen, en mannen hebben een deadline.

7 februari: Love Never Lies: Poland (seizoen 2 - aflevering 1-7) - Reality-TV - In deze realityserie testen zes koppels hun vertrouwen in elkaar via een leugendetector met oogscan. Bedrog kost geld, maar de waarheid wordt beloond.

7 februari: Raël: The Last Prophet (seizoen 1) - Documentaire - Deze documentaireserie onderzoekt hoe een door ufo's geïnspireerde religie in een controversiële sekte kon veranderen. Bevat interviews met volgers, critici en Raël zelf.

8 februari: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

9 februari: A Killer Paradox (seizoen 1) - Komedie / Misdaad / Thriller - Als een gewone jongeman per ongeluk iemand vermoordt, volgen er meer moorden en raakt hij verstrikt in een eindeloos kat-en-muisspel met een sluwe rechercheur.

9 februari: Alpha Males (seizoen 2) - Komedie - De vier vrienden Pedro, Luis, Raúl en Santi voelen zich niet echt thuis in de nieuwe wereld van mondige vrouwen en proberen zich elk op hun eigen chaotische manier aan te passen.

10 & 11 februari: Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama / Geschiedenis / Romantiek - Te midden van een koninklijke en politieke machtsstrijd leert een koning een intrigerende vrouw kennen, wiens verborgen verlangen naar wraak onbedoeld verandert in liefde.

10 & 11 februari: Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Drama / Romantiek - Twee briljante artsen, ooit rivalen op school, komen bij toeval weer bij elkaar. Ze hebben elk te maken met de ergste inzinking in hun leven en vinden onverwacht troost bij elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe 'The Night Agent' seizoen 2 verschilt van het eerste seizoen op Netflix
Series / Nieuws

Dit is hoe 'The Night Agent' seizoen 2 verschilt van het eerste seizoen op Netflix

Het volgende avontuur komt eraan, alleen wordt het lastig voorspellen wat er gaat gebeuren.

Of het nou verwacht of onverwacht was, The Night Agent van Netflix bleek een regelrecht kijkcijferkanon. Het vanzelfsprekende tweede seizoen is op weg, maar die wordt wel wat anders dan seizoen één.

Om het succes van The Night Agent in perspectief te zetten: het werd het meest bekeken programma op het platform tussen januari en juli van 2023, met meer dan 812 miljoen uur aan kijkplezier verzameld in minder dan vier maanden tijd.

Nieuw seizoen, geen bronmateriaal


In seizoen één verscheen Peter Sutherland, gespeeld door Gabriel Basso, vlak voor een terroristische aanval op een metro ten tonele. De rest van de serie verkende Peters verleden en zijn baan bij het Night Agent Action Program op het Witte Huis, wat hem naar Rose Larkin (Luciane Buchanan) en een enorme samenzwering leidde.

Basso kruipt in seizoen twee weer in de huid van Peter Sutherland, waarin hij nu daadwerkelijk een 'Night Agent' is. Matthew Quirk, schrijver van het gelijknamige boek waarop de serie is gebaseerd, heeft maar één verhaal geschreven over de avonturen van Sutherland waardoor de serie nu verder moet zonder bronmateriaal.

Onvoorspelbaar vervolg


Het verleden heeft laten zien dat adaptaties van bronmateriaal wisselend succes hadden. Soms kan een serie prima de kijkers blijven trekken zonder bronmateriaal, maar veel fans zullen bijvoorbeeld ook nog wel het desastreuze laatste seizoen van Game of Thrones herinneren.Wat het volgende avontuur van Peter zal zijn is dus moeilijk te voorspellen. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Night Agent op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Johnny Depp brak ooit door in de tv-serie '21 Jump Street' maar wist je dat hij ooit terugkeerde als Tom Hanson
Series / Specials

Johnny Depp brak ooit door in de tv-serie '21 Jump Street' maar wist je dat hij ooit terugkeerde als Tom Hanson

Johnny Depp begon zijn carrière met de serie 21 Jump Street, waarin hij een tieneridool werd en later een filmcarrière opbouwde.

Wat was de serie 21 Jump Street eind jaren 80 een ongekend succes. Bijna iedereen stemde wekelijks af op een nieuwe aflevering. Voor velen was de reden Johnny Depp, de acteur die op vroeg leeftijd al enorm veel indruk wist te maken op zijn fans.

De serie was voor Depp het begin van zijn carrière. In eerste instantie had hij de rol geweigerd, maar later heeft hij de rol van Tom Hanson toch aanvaard en werd hij al snel een tieneridool.

Hoofdkwartier


De serie was ook spannend en je leerde veel over Amerikaanse High school toestanden. 21 Jump Street is het hoofdkwartier van het team politieagenten die ingezet worden om met jongeren om te gaan. Elke agent werd geselecteerd op zijn looks. Hij of zij moest door kunnen gaan als een middelbare scholier.

Op die manier konden ze undercover opereren op scholen, verenigingen en uitgaansgelegenheden waar veel jongeren komen. De serie werd mateloos populair in binnen- en buitenland. Er zijn in totaal 102 afleveringen gemaakt, waarvan Depp in 82 daarvan zijn opwachting maakte.

Springplank


Naast Depp waren de hoofdrollen weggelegd voor Dustin Nguyen, Peter DeLuise, Holly Robinson Peete, Sal Jenco en Richard Grieco. 21 Jump Street was voor veel startende acteurs een springplank naar bekendheid. We noemen er een paar: Brad Pitt, Vince Vaughn, Barney Martin, Dom DeLuise, Josh Brolin, Mindy Cohn, Bridget Fonda en Christina Applegate. Ze waren allemaal in de populaire serie te zien.Hij heeft veel te danken aan de populariteit van de serie, waardoor hij al vroeg in zijn carrière een begrip werd. Als de term ‘filmicoon’ een gezicht zou hebben, dan zou het dat van Depp zijn.

Tim Burton


De film die zijn carrière een sneeuwbaleffect gaf, was Edward Scissorhands van Tim Burton en sindsdien heeft hij een fortuin verdiend met het spelen van overdreven maar sympathieke personages.Johnny Depp heeft nadat hij was gestopt met 21 Jump Street nog een keer de rol van Tom Hanson gespeeld. En wel als cameo in de film 21 Jump Street die in 2012 in première ging. Alleen al vanwege die rol zou je de geslaagde remake-film met onder andere Channing Tatum, Jonah Hill en Ice Cube moeten gaan kijken. Je ziet de komedie op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende oorlogsserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar moet je gezien hebben: 'A Small Light'
Series / Nieuws

Deze aangrijpende oorlogsserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar moet je gezien hebben: 'A Small Light'

De miniserie 'A Small Light' vertelt het indrukwekkende verhaal van verzetsstrijder Miep Gies.

Er komen zoveel titels uit op streamingdiensten dat het moeilijk is om overzicht te houden. Maar soms zijn er series die je simpelweg niet mag missen. De oorlogsserie A Small Light uit 2023 is daar een voorbeeld van.

A Small light vertelt het verhaal van Miep Gies, de vrouw die haar leven op het spel zette om de familie Frank te helpen met onderduiken in de Tweede Wereldoorlog. De Engelse serie van National Geographic speelt zich geheel af in Nederland.

Miep Gies


De biografische miniserie ging op 1 mei 2023 in première op Disney+ en vertelt het waargebeurde verhaal van Gies. Wanneer haar baas Otto Frank haar vraagt of ze zijn familie wil helpen om onder te duiken, twijfelt Gies geen seconde.

Gedurende twee jaar helpen Gies, haar man en een aantal andere medewerkers van het bedrijf van Otto Frank de familie Frank, de familie Van Pels en Fritz Pfeffer om onder te duiken in Het Achterhuis. In de serie zien we hoe ze deze ingewikkelde en gevaarlijke taak onderneemt, en wat voor gevolgen dit voor haar leven heeft.

Dagboek


Nadat de onderduikers verraden werden en op Otto Frank na op tragische wijze om het leven gebracht werden in concentratiekampen, was het Gies die het dagboek van Anne Frank bewaarde totdat ze deze weer kon teruggeven aan Otto.Door de serie heen wordt ook het persoonlijke verhaal van Miep Gies duidelijk. Zij werd geboren in Oostenrijk en kwam op jonge leeftijd naar Nederland om haar gezondheid te verbeteren. In de serie wordt haar rol gespeeld door actrice Bel Powley.

Nederland


De rol van Jan Gies, de man van Miep, wordt gespeeld door Joe Cole. Hem kun je kennen van Peaky Blinders en Black Mirror. Daarnaast zien we Amira Casar als Edith Frank, Billie Boullet als Anne Frank, Ashley Brooke als Edith Frank en Liev Schreiber als Otto Frank.

Hoewel de serie zich afspeelt in Nederland, vond het grootste deel van de opnames plaats in Tsjechië. Een deel van de opnames werd echter wel gedaan op de originele locaties in Amsterdam. Bekijk A Small Light op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.