search
Historische dramaserie over wereldveroveraar  scoort snoeihard op Netflix
Series / Nieuws

Historische dramaserie over wereldveroveraar scoort snoeihard op Netflix

De epische dramaserie 'Alexander: The Making of a God' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De zesdelige serie Alexander: The Making of a God is uitstekend begonnen op Netflix. De streamer zendt de serie sinds woensdag 31 januari uit en de serie behoort gelijk tot de 10 beste bekeken series van Netflix.

Het geheel houdt een beetje het midden tussen een serie en een documentaire. De maker Christopher Bell laat zien hoe de historische gebeurtenissen zich naar zijn mening hebben voltrokken. Het gaat met name om de grote rivaliteit tussen Alexander de Grote en de Perzische sjah Darius III.

Historie


Wie de geschiedenisboeken goed kent, weet dat de legers van deze twee grote historische namen vanaf 334 voor Christus in oorlog waren met elkaar. De nagespeelde beelden worden afgewisseld met toelichtingen vanuit hooggeleerden uit Egypte, Engeland en de Verenigde Staten.

Niet iedereen zal van dit genre houden. Als je een taaie documentaire verwacht, dan wordt het allemaal net even spannender opgediend dan je zou verwachten maar als je een spannende serie verwacht, dan is het allemaal net even te taai. Welk publiek deze documentaireseries van Netflix nu precies willen aanspreken, blijft wat onduidelijk, maar de kijkcijfers bewijzen wellicht dat er wel degelijk een groot publiek voor is.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen