search

Ons nieuws van vrijdag 2 februari 2024

Recensie NPO Start-serie 'Ridley'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Ridley'

Gepensioneerde politieman Ridley doet wat televisiespeurders al decennia doen, maar als crooner is hij origineel.

Regie: Bryn Higgins, Paul Gay, Noreen Kershaw | Cast: Adrian Dunbar (Alex Ridley), Bronagh Waugh (Carol Farman), George Bukhari (Darren Lakhan), Georgie Glen (Wendy Newstone), Julie Graham (Annie Marling), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 88-89 minuten | Jaar: 2022

Wallander, Maigret, Morse, Luther, De Cock: het lijstje van politie-inspecteurs die moorden oplossen lijkt oneindig. Voeg daar nu Alex Ridley aan toe. Maar zoals tegenwoordig gebruikelijk is in politieseries mag hij geen gewoon leven leiden en moet hij getraumatiseerd zijn. Het originele in dit personage zit hem in het feit dat hij zingt. En de Noord-Ierse acteur Adrian Dunbar kan als 'singing detective' heel goed zingen.

Het obligate trauma van gepensioneerde politieman Alex Ridley is de dood van zijn vrouw en dochter. Over de precieze omstandigheden waaronder zij zijn omgekomen geeft Ridley in vier lange afleveringen mondjesmaat informatie. Ridley trok zich na de tragedie terug uit het politiewerk, maar zijn voormalige leerling Carol, inmiddels gepromoveerd tot rechercheur, haalt hem binnen als adviseur voor een aantal moordzaken. Uiteraard is hun chef daar niet blij mee.

De enige uitlaatklep voor de rouwende Ridley is een bezoekje aan een jazzclub van de beste vriendin van zijn overleden echtgenote. Daar zet hij zich soms aan de piano om al dan niet met publiek een jazzy song te brengen in de traditie van crooners als een Harry Connick jr. of Michael Bublé. Dramatisch gezien functioneren deze scènes als zachte uitgeleiden van de afleveringen. Dat werkt uitstekend dankzij de warme stem Adrian Dunbar, een veelzijdig acteur die drie decennia geleden doorbrak met Hear My Song en The Crying Game en in het echte leven met een eigen band toerde.

Maar het politieonderzoek vormt uiteraard de hoofdmoot. De personages zijn daarbij doordrongen van hedendaagse clichés. De collega van Ridley is uiteraard lesbisch, zijn baas is vanzelfsprekend een norse en constant klagende kleurling, de ongewone adviseur is een misdadiger achter te tralies – neen, niet Hannibal Lecter – en zijn toeverlaat is een BFF waar hij geen seks mee heeft. Niets nieuws dus; negenennegentig procent van de scenaristen hanteert deze clichés. Wat Ridley overeind houdt, naast de zeer degelijke vertolking van Dunbar, zijn de plots.

Origineel zijn die niet, maar de dienstdoende scenaristen (aangevoerd door Paul Matthew Thompson, eerder betrokken bij politieserie Vera) hebben heel vlotte en mooi gestructureerde scripts uit hun mouw geschud. De vier afleveringen starten steeds met een moordzaak – of verdwijning – maar worden met elkaar verbonden door de ontwikkelingen in het leven van Ridley en zijn rechterhand Carol. In de laatste aflevering krijgt de tragedie die het leven van Ridley verwoestte veel aandacht en een climactische ontknoping.

Ridley levert exact wat je kan verwachten van een Britse politieserie die heel bewust niet vernieuwend wil zijn. Vermoedelijk ben je deze serie al na een week weer vergeten, maar dat geldt niet voor Dunbars muzikale nummertjes. Man, die kerel kan zingen. Seizoen twee komt eraan en vermoedelijk ook een soundtrack.

★★★☆☆

Ridley is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze krachtige misdaadserie zet de Netflix top 10 alweer zes weken lang in vuur en vlam
Series / Nieuws

Deze krachtige misdaadserie zet de Netflix top 10 alweer zes weken lang in vuur en vlam

De prequel van La Casa de Papel scoort uitstekend op Netflix.

Berlin, de prequel van La Casa de Papel, is alweer meer dan een maand te bekijken bij Netflix. De serie is zeer populair want zij behoort nog altijd tot de tien meest bekeken series van het moment.

De serie volgt het leven van Berlín in zijn jaren voorafgaand aan zijn avontuur in La Casa de Papel. Berlín heeft een bijzonder gezelschap van jonge criminelen verzameld waarmee hij een ambitieuze roof wil uitvoeren. Waar hij in La Casa de Papel werd ingefluisterd door de Professor, is hij nu zelf het meesterbrein achter de operatie.

Cast


In de serie zijn rollen voor Pedro Alonso, Michelle Jenner en Tristan Ulloa. De serie is gemaakt door Esther Martinez Lobato en Álex Pina.

Of de serie uiteindelijk net zo populair gaat worden als zijn voorganger zal moeten blijken. Berlín wordt goed bekeken maar moet het op IMDb doen met een wat magere 7,0, waar La Casa de Papel een mooie 8,2 scoorde.

Kijken


Kijk deze goed scorende serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze magische fantasy-serie scoort een legendarische 8,8 op IMDb en is gewoon nog te streamen op Netflix
Series / Featured

Deze magische fantasy-serie scoort een legendarische 8,8 op IMDb en is gewoon nog te streamen op Netflix

De fantasy-serie 'Alchemy of Souls' scoort geweldig op IMDb en is gewoon nog te zien op Netflix.

De fantasy-serie Alchemy of Souls scoort een hele mooie 8,8 op IMDb en is nog altijd te bekijken op Netflix. De serie bestaat uit twee seizoenen; een eerste seizoen van 20 afleveringen en een tweede seizoen van 10 afleveringen, en is een echte aanrader.

De Zuid-Koreaanse serie speelt zich af in het fictieve land Daeho, waar een nobele familie vol magiërs de dienst uitmaakt. Daaronder bevinden zich de nodige rotte appels die gebruikmaken van de 'Alchemy of Souls': een magie die het mogelijk maakt over te springen tussen zielen van mensen en het lichaam van iemand over te nemen. Het oude lichaam? Dat legt direct het loodje.

Verdieping plot


Nak-su is een krachtige 'soulshifter' die gebruikmaakt van de verboden magie. Vanwege haar moorden op machtige figuren wordt ze door andere magiërs op de hielen gezeten en neemt ze noodgedwongen de ziel over van Mu-deok. Helaas blinkt die op geen vlak uit; vooral haar lichaam is erg slap.

Aan de andere kant is er Jang-uk, die in tegenstelling tot zijn broers geen magiër is of een echte zoon van hun machtige vader, dus niemand wil hem trainen. Hun paden kruisen elkaar en er ontstaat een plan: Mu-deok, wiens echte identiteit nog onbekend is voor de wereld, zal Jang-uk trainen.

Achtbaan


Wat volgt is een achtbaan van emoties, magie, liefde en intrige. Vooral de chemie tussen Mu-deok en Jang-uk barst bij tijd en wijlen door het scherm heen. Zoals het er nu naar uitziet, zal er helaas geen derde seizoen van de serie gaan verschijnen.



Kijken dus deze gave fantasy-serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde en laatste seizoen van 'Sweet Tooth': Netflix laat eerste foto's zien
Series / Foto's

Derde en laatste seizoen van 'Sweet Tooth': Netflix laat eerste foto's zien

Nu de staking erop zit komt het slot van de geliefde serie er eindelijk aan.

Sweet Tooth heeft de nodige kindacteurs in de bezetting. Om deze reden kozen de makers er destijds voor om het tweede en het derde seizoen achter elkaar te filmen.

Achteraf bezien hadden ze natuurlijk geen betere keuze kunnen maken. De acteurs zijn duidelijk niet uit hun rol gegroeid, wat ook te zien is nu de eerste foto's op X-Twitter zijn verschenen.

Op weg


Eerder vertelde showrunner Jim Mickle al tegen Netflix hoe blij hij is met het verhaal. Hoewel de personages een eigen richting insloegen, heeft hij het verhaal gebracht dat hij wilde vertellen.

Aan het einde van seizoen 2 zagen we hoe Gus (Christian Convery), Jepperd (Nonzo Anosie), Wendy (Naledi Murray) en Bear (Stefania LaVie Owen) op weg gaan naar Alaska.

Intens


Seizoen 3 zal het (letterlijk) ijzige Alaska als setting hebben, maar het is ook een wat intenser seizoen. Mickle: "Gus groeit op en leert nieuwe dingen over de wereld en hoe deze in elkaar steekt. Daarnaast moeten alle personages om zien te gaan met verlies en dit verwerken. Het wordt een behoorlijk intens einde".



Sweet Tooth kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Two and a Half Men'-vete tussen Charlie Sheen en Ashton Kutcher
Series / Nieuws

De 'Two and a Half Men'-vete tussen Charlie Sheen en Ashton Kutcher

Het verhaal achter de ruzie tussen Charlie Sheen en Ashton Kutcher.

In 2011 werd de entertainmentwereld opgeschud toen Chuck Lorre, de bedenker van Two and a Half Men, de drastische beslissing nam om afscheid te nemen van de hoofdrolspeler, Charlie Sheen, die worstelde met aanhoudende problemen rond alcohol en drugs.

Het ontslag vond plaats op het hoogtepunt van de populariteit van de serie, waardoor fans geschokt waren. Lorre's oplossing was om Ashton Kutcher als vervanger van Sheen binnen te halen, een beslissing die later een vete tussen de twee acteurs zou ontketenen.

Twitter


Kutcher, die de rol overnam, werd geconfronteerd met onmiddellijke kritiek van Sheen, die zich publiekelijk beklaagde over zijn opvolger. De acteur uitte openlijk zijn ontevredenheid en stelde dat de neergang van de serie onvermijdelijk was en gaf Kutcher de schuld van de ondermaatse scripts. Sheen ging ook veelvuldig los op Kutcher via zijn Twitter-account.

Ashton Kutcher reageerde hier eigenlijk jarenlang niet op totdat de aanhoudende ruzie besprak in de show van Jimmy Kimmel. Kutcher verklaarde: "Echt, genoeg is genoeg. Het is drie jaar geweest en hij blijft me nog steeds trollen op Twitter."

Verzoening met Lorre


De daaropvolgende jaren brachten een onverwachte wending, aangezien Charlie Sheen en Chuck Lorre zich met elkaar verzoenden. Sheen bood vervolgens publiekelijk zijn excuses aan aan Lorre en anderen die waren getroffen door zijn gedrag.

Bekijk op instagram


Kutcher heeft aangegeven nog altijd geen vrienden te zijn met Sheen maar wel groot respect te hebben voor zijn vakmanschap als acteur en zijn rol in Two and a Half Men.

Kijk deze serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto uit ontvoeringsserie 'Eric' van Netflix: Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol
Series / Foto's

Eerste foto uit ontvoeringsserie 'Eric' van Netflix: Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol

Een wanhopige zoektocht in het New York van de jaren 80.

Benedict Cumberbatch zal dit jaar nog te zien zijn in de zesdelige ontvoeringsserie Eric. De Britse acteur speelt niet alleen de hoofdrol, tevens produceert hij de miniserie.

Op X-Twitter is de eerste foto te zien van Cumberbatch als Vincent. De poppespeler is de wanhoop nabij wanneer zijn zoontje Edgar (Iwan Howe) wordt vermist.

Abrupt einde


Vincent heeft een mooie carrière in de vorm van een kinderprogramma Good Day Sunshine. Aan zijn geluk komt echter abrupt een einde wanneer de 9-jarige Edgar op weg naar school plotseling verdwijnt.

Zijn wanhopige vader gaat in de straten van New York op zoek naar zijn kind. Zijn enige vriend hierbij is Eric, het monster dat onder Edgars bed woont.

Duistere reis


Abi Morgan, de schrijver van de serie, omschreef het verhaal als volgt: "'Eric' is een duistere en surrrealistische reis door de kneitergekke straten van New York in de jaren 80. Daarnaast leer je Vincents belevingswereld kennen: het goede, het slechte en het ongelooflijke".



Eric wordt in de loop van 2024 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Historische dramaserie over wereldveroveraar  scoort snoeihard op Netflix
Series / Nieuws

Historische dramaserie over wereldveroveraar scoort snoeihard op Netflix

De epische dramaserie 'Alexander: The Making of a God' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De zesdelige serie Alexander: The Making of a God is uitstekend begonnen op Netflix. De streamer zendt de serie sinds woensdag 31 januari uit en de serie behoort gelijk tot de 10 beste bekeken series van Netflix.

Het geheel houdt een beetje het midden tussen een serie en een documentaire. De maker Christopher Bell laat zien hoe de historische gebeurtenissen zich naar zijn mening hebben voltrokken. Het gaat met name om de grote rivaliteit tussen Alexander de Grote en de Perzische sjah Darius III.

Historie


Wie de geschiedenisboeken goed kent, weet dat de legers van deze twee grote historische namen vanaf 334 voor Christus in oorlog waren met elkaar. De nagespeelde beelden worden afgewisseld met toelichtingen vanuit hooggeleerden uit Egypte, Engeland en de Verenigde Staten.

Niet iedereen zal van dit genre houden. Als je een taaie documentaire verwacht, dan wordt het allemaal net even spannender opgediend dan je zou verwachten maar als je een spannende serie verwacht, dan is het allemaal net even te taai. Welk publiek deze documentaireseries van Netflix nu precies willen aanspreken, blijft wat onduidelijk, maar de kijkcijfers bewijzen wellicht dat er wel degelijk een groot publiek voor is.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt weer een serie na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt weer een serie na slechts één seizoen

De komische actieserie 'Obliterated' deed het erg goed op Netflix maar wordt toch gecanceled.

Netflix cancelt weer eens een serie. Dit keer haalt de streamer de stekker alweer uit de actie-komedieserie Obliterated, na slechts één seizoen.

De serie gaat over een Special Forces-team vol met knappe mensen die de verijdeling van een bomaanslag viert met een nacht vol met alle geneugden des levens, maar dan plotseling te horen krijgt dat hun missie nog helemaal niet voorbij blijkt te zijn.

Kater


Er zit dus niets anders op dan hun roes uit te slapen en weer aan het werk te gaan. Daar is echter amper tijd voor. De bom die zij ontmanteld dachten te hebben blijkt nep te zijn en nu moeten ze met hun zware katers op zoek naar de echte bom.

Nick Zano speelt teamleider Chad McKnight en Shelley Henning geeft gestalte aan CIA-agente Ava Winters. Obliterated is afkomstig van Cobra Kai-makers Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Josh Heald. De reeks bestaat uit acht afleveringen.

Top 10


De serie stond een flink aantal weken in de top 10 van de best bekeken series op Netflix, maar kennelijk was het allemaal niet voldoende om er een vervolg aan te geven.



Kijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk duidelijkheid over de terugkeer van 'That '90s Show'
Series / Nieuws

Eindelijk duidelijkheid over de terugkeer van 'That '90s Show'

Fans zitten ongeduldig te wachten op seizoen 2 van That '90s Show, maar gelukkig is er nu iets meer duidelijkheid over de planning.

In de jaren 90 was That '70s Show één van de populairste series en nu, een goede 20 jaar later, neemt een nieuwe generatie Point Place over. Het eerste seizoen van That '90s Show is ongelofelijk goed ontvangen, maar Netflix is niet heel duidelijk geweest over het tweede seizoen.

In februari 2023 liet Netflix weten dat That '90s Show officieel verlengd was voor een tweede seizoen. Ook werd toen bekendgemaakt dat seizoen 2 opgesplitst zal worden in meerdere delen.

Seizoen 2


In de originele planning was Netflix van plan om in mei 2023 te beginnen met filmen tot september, maar helaas is dat niet gelukt door de WGA-stakingen.

Onlangs liet Netflix met hun 'Next on Netflix '-event weten dat That '90s Show seizoen 2 in de zomer van 2024 te zien zal zijn. Naar schatting zal seizoen 2 tussen juli en september 2024 uitkomen. Een precieze datum is echter nog niet bekend.

De nieuwe planning


Meteen nadat de stakingen in 2023 gestopt waren, was de productie van That '90s Show weer van start gegaan. Ook is bekendgemaakt dat de vriendengroep en Red en Kitty weer terugkeren in seizoen 2.



Daarnaast zal de cast van That '70s Show vaker terugkeren voor een gastrol. Zo zullen Topher Grace (Eric), Laura Prepon (Donna), Ashton Kutcher (Kelso), Mila Kunis (Jackie) en Wilmer Valderrama (Fez) ook in seizoen 2 weer te zien zijn.

Te streamen op Netflix


Stream That '90s Show op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keira Knightley op eerste foto uit Netflix-spionageserie 'Black Doves'
Series / Nieuws

Keira Knightley op eerste foto uit Netflix-spionageserie 'Black Doves'

De eerste foto's van de nieuwe Netflix-serie Black Doves met Keira Knightley is nu te zien.

Netflix is druk bezig met de gloednieuwe serie Black Doves. De misdaadserie heeft al voor veel opschudding gezorgd en nu heeft de streamingdienst de eerste foto met wereldster Keira Knightley gedeeld.

Knightley is vooral bekend van kostuumdrama’s zoals Pride and Prejudice, maar vorig jaar heeft ze met de film Boston Strangler bewezen dat ze ook steengoed is in een thriller.

Netflix


Black Doves volgt het verhaal van Helen (Knightley), een spion die getrouwd is met een politicus. De afgelopen 10 jaar heeft Helen al veel geheimen over haar man doorgespeeld naar de organisatie waar ze voor werkt: Black Doves.

Wanneer haar affaire, Jason, vermoord wordt, wordt de hulp van Helens oude vriend Sam (Ben Whishaw) ingeschakeld voor haar eigen veiligheid.

De eerste foto’s


Onlangs heeft Netflix op Twitter de eerste foto’s van Black Doves gedeeld met de tekst: 'Keira Knightley, Ben Whishaw en Sarah Lancashire spelen de hoofdrol in BLACK DOVES'.



De foto’s geven weinig weg over de serie. Keira Knightley is te zien terwijl ze over haar schouder kijkt en Ben Whishaw staat op de foto met een wapen en een uiterst geconcentreerde blik.

Te streamen op Netflix


Hoewel er nog weinig bekend is over de details van Black Doves, wordt het met deze foto's duidelijk dat de serie vol actie zal zitten. Black Doves zal waarschijnlijk eind 2024 of 2025 in première gaan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmheld George Clooney dankt zijn carrière compleet aan een hitserie uit de jaren 90
Series / Specials

Filmheld George Clooney dankt zijn carrière compleet aan een hitserie uit de jaren 90

George Clooney had zijn grote doorbraak door zijn rol als dr. Douglas Ross in de ziekenhuisserie 'ER'.

George Clooney is zo'n reusachtige ster geworden dat hij zelfs in de zwakste producties schittert, of deze nu op televisie of het witte doek verschijnen. Gelukkig voor hem zijn ondermaatse werken slechts zeldzaam in zijn illustere carrière. Nu is de acteur vooral bekend om zijn films, maar wist je dat hij zijn grote doorbraak maakte op televisie?

De eerste rol van Clooney was als een figurant in de televisie-miniserie Centennial in 1978, die gebaseerd was op de gelijknamige roman van James A. Michener en deels werd gefilmd in Clooney's geboorteplaats Augusta, Kentucky. Zijn eerste grote rol kwam in 1984 in de kortstondige CBS-sitcom E/R - niet te verwarren met de medische dramaserie ER.

ER


Want het is pas in 1994 dat Clooney zijn grote doorbraak deed in de lang lopende medische dramaserie ER. In ER, die gedurende vijftien seizoenen op televisie te zien was, speelde Clooney de rol van dokter Douglas Ross samen met Anthony Edwards, Julianna Margulies en Noah Wyle. Als het gezicht van de serie heerste hij zowel over de ether als over de harten van mensen tegelijkertijd.

In 1999 verliet hij de serie, maar hij maakte wel nog een cameo-optreden in het zesde seizoen en hij keerde terug voor een gastoptreden in het laatste seizoen van de serie. Voor zijn werk in ER ontving Clooney twee nominaties voor de Primetime Emmy Award voor Beste hoofdrolspeler in een Dramaserie in 1995 en 1996. Hij verdiende ook drie Golden Globe Award-nominaties voor Beste acteur - Televisieserie drama in 1995, 1996 en 1997, waarbij hij verloor van mede-ster Edwards.

Films


Clooney's acteercarrière trok in gang en hij begon in films te verschijnen terwijl hij aan ER werkte. Zijn eerste grote Hollywoodrol was in From Dusk till Dawn, geregisseerd door Robert Rodriguez en met Harvey Keitel in een bijrol. Hij volgde dit succes op met de romantische komedie One Fine Day met Michelle Pfeiffer en de actiethriller The Peacemaker met Nicole Kidman.



In 1998 speelde hij naast Jennifer Lopez in de misdaadkomedie Out of Sight, het eerste van zijn vele samenwerkingen met regisseur Steven Soderbergh. Hij speelde ook in Three Kings tijdens de laatste weken van zijn contract met ER. Sindsdien is Clooney uitgegroeid tot een echte filmster die meespeelde in films als Syriana, waarvoor hij een Oscar won, Michael Clayton, The Descendants, O Brother, Where Art Thou? en Gravity.

Prijzen


ER volgt het innerlijke leven van de spoedafdeling van Cook County General Hospital, een gefictionaliseerde versie van het echte Cook County Hospital in Chicago, en de verschillende kritieke kwesties waarmee de artsen en het personeel van de afdeling te maken krijgen. Het is de op één na langstlopende primetime medische dramaserie in de Amerikaanse televisiegeschiedenis na Grey's Anatomy.



De serie won 23 Primetime Emmy Awards, waaronder de award voor Beste Dramaserie van 1996, en ontving in totaal 124 Emmy-nominaties. ER heeft in totaal 116 prijzen gewonnen, waaronder de Peabody Award, terwijl de cast vier Screen Actors Guild Awards heeft verdiend voor Outstanding Ensemble Performance in a Drama Series.

ER in Nederland


In Nederland werd ER uitgezonden door de AVRO op Nederland 1, die de serie kocht van de Verenigde Staten. De laatste aflevering werd door de AVRO uitgezonden op zondag 27 februari 2011 en herhalingen worden uitgezonden op RTL 8. Op vrijdag 26 januari 2024 werd op deze zender de laatste aflevering van seizoen 15 uitgezonden. Direct hierna begon RTL 8 opnieuw met aflevering 1 van het eerste seizoen.

Als je Clooney in ER wil zien, dan kan je daar dus terecht of je kan alle seizoenen van ER bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' doodde zijn twee beste personages te snel in een prachtige aflevering
Series / Specials

'The Last of Us' doodde zijn twee beste personages te snel in een prachtige aflevering

In de derde aflevering van 'The Last of Us' krijgen we het verhaal te zien van Bill en Frank.

Een van de beste series uit 2023 is The Last of Us, een post-apocalyptische serie die gebaseerd is op het gelijknamige videospel. In de derde aflevering van de serie volgen we niet hoofdrolpersonages Ellie en Joel, maar krijgen we het verhaal te zien van Bill en Frank en hoe de twee elkaar ontmoet hebben. Let op: SPOILERS!

De aflevering werd geschreven door de mede-bedenker van de serie, Craig Mazin, en geregisseerd door Peter Hoar. Mazin wilde het verhaal van Bill uit het videospel uitbreiden. Hij vond dat dit een diepere kijk bood op liefde, geluk en het verstrijken van de tijd. Want in het spel krijgen we Bill even te zien en krijgen we een beetje info over zijn verleden, maar het is niet veel.

Flashbacks


De titel van de aflevering is Long, Long Time, wat afkomstig is van het nummer uit 1970 van Linda Ronstadt, dat een belangrijke rol speelt in de relatie tussen Bill en Frank. In de aflevering reizen Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) naar Lincoln, Massachusetts, om Bill (Nick Offerman) te vinden. Het verhaal van Bill wordt verteld via flashbacks. We volgen Bill gedurende meer dan 20 jaar, terwijl hij overleeft in zijn stad en zijn partner Frank (Murray Bartlett) ontmoet.

De twee mannen leven al die tijd in hun stad en we zien ze samen oud worden. Tot ze bejaard zijn en Frank beperkte mobiliteit heeft door een degeneratieve ziekte. Hij vraagt Bill om hem te helpen sterven. Bill neemt Frank mee om nieuwe pakken aan te trekken en ze trouwen in hun woonkamer. Na het diner legt Bill een dodelijke dosis slaaptabletten in Franks wijn en onthult hij dat hij zijn eigen drankje ook heeft gemengd, toegevend dat hij geen zin heeft om zonder Frank te leven. Ze trekken zich terug naar hun kamer waar ze naast elkaar in hun bed sterven.

Long, Long Time


Uiteindelijk bereiken Joel en Ellie Lincoln. Ellie vindt een brief van Bill geadresseerd aan Joel, waarin hij hem zijn vrachtwagen, wapens en alle benodigde voorraden achterlaat. Bill beschrijft hoe het zorgen voor en beschermen van Frank hem een doel gaf en zegt dat zowel hij als Joel een missie hebben om de waardigen te redden en te beschermen. De twee rijden weg terwijl Long, Long Time op de cassette speelt.



Het is een prachtige aflevering die toont dat zelfs in de slechtste omstandigheden de mens nog steeds liefde kan vinden. Offerman en Bartlett kregen heel veel lof voor hun optredens in de aflevering. Ook het schrijven van Mazin en de regie van Hoar kregen lof. Critici beschouwden deze aflevering over het algemeen als de beste van het seizoen. De aflevering ontving verschillende nominaties bij de Emmy Awards en Offerman won Outstanding Guest Actor bij de Creative Arts Emmy Awards, waarvoor Bartlett ook genomineerd was.

Kijken?


Je kan The Last of Us, met onder andere deze aflevering, bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' seizoen 2: eerste foto's en beelden met nieuw personage
Series / Foto's

'Squid Game' seizoen 2: eerste foto's en beelden met nieuw personage

Het tweede seizoen van 'Squid Game' verschijnt dit jaar op Netflix, maar je het nog genoeg tijd om seizoen 1 (opnieuw) te kijken.

Gisteren verscheen er een uitgebreide preview van de films en series die in de aankomende elf maanden op Netflix verschijnen. De meest opvallende beelden waren die van Squid Game seizoen 2.

Het tweede seizoen startte in juli 2023 met de opnames. In seizoen twee krijgen we te zien hoe het personage Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) vergaat in zijn jacht op wraak.

Nieuw seizoen


De held Gi-hun wilde eigenlijk naar de Verenigde Staten gaan, maar hij besloot alsnog wraak te nemen op de organisatie van het spel. Op het vliegveld zag hij namelijk dezelfde rekruteerder.

Naast Lee Jung-jae zien we in het nieuwe seizoen ook Lee Byung-hun, Gong Yoo, en Wi Ha-jun terugkeren. Nieuwe namen zijn onder andere Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Gyu-young, Park Sung-hoon, Jo Yu-ri, Yang Dong-geun, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won en Won Ji-an.

Foto's


Hieronder zie je drie foto's voor het nieuwe seizoen. Je ziet onder andere Gi-hun, de 'Front Man' (Lee Byung-hun) en de 'Recruiter' (Gong Yoo). De vrouw op een van de foto's is Park Gyu-young die een nieuw personage speelt.



Het is nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen van Squid Game te zien zal zijn op Netflix. Duidelijk is wel dat je voldoende tijd zal hebben om het eerste seizoen opnieuw te kijken.

Eerste beelden


Hieronder zie je de beelden uit de uitgebreide preview van Netflix van gisteren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' op Disney+: Ewan McGregor heeft slecht nieuws over seizoen 2
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' op Disney+: Ewan McGregor heeft slecht nieuws over seizoen 2

Het lijkt erop dat fans van de serie hun hoop op seizoen twee moeten laten varen.

De Schotse acteur Ewan McGregor is bij velen bekend als de Jedi-meester Obi-Wan Kenobi, en keerde niet lang geleden terug in zijn eigen, gelijknamige, serie. Maar het lijkt erop dat zijn terugkeer eenmalig was.

McGregor werd namelijk tijdens een persmoment gevraagd naar de ontwikkeling van Obi-Wan Kenobi, en wist te vertellen dat er nog niets besproken is en dat dat voorlopig ook niet gepland staat.

Aanvankelijk geen liefde voor personage


Hij vertelde: "Ik zou graag het tweede seizoen doen, maar er wordt nog niet over gesproken. Er gebeurt veel bij Disney." Inmiddels kijkt hij er naar uit om het personage te spelen, maar dat was niet altijd zo.

Hij was namelijk moeilijk over te halen om de Jedi-meester te spelen in Star Wars: The Phantom Menace. Hij voelde zich meer een Danny Boyle-acteur en wilde liever met Boyle aan The Beach werken, een rol die uiteindelijk naar Leonardo DiCaprio ging.

Stroef begin


"Ik ben blij dat ik dit personage ben voor veel mensen, maar toen deze films uitkwamen, werden ze zo slecht ontvangen. Dat was moeilijk. De eerste werd neergesabeld en dan moesten we er nog twee maken! Het was vreemd om in een film te zitten die zo werd bekritiseerd," aldus McGregor over zijn begin als Obi-Wan.



Het is dus geen definitief einde, maar voorlopig lijkt het erop dat fans het met één seizoen Obi-Wan Kenobi moeten doen. Kijk alle afleveringen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefd personage ontbreekt in seizoen 5 'Stranger Things': gemiste kans om kritiek op de serie aan te pakken?
Series / Nieuws

Geliefd personage ontbreekt in seizoen 5 'Stranger Things': gemiste kans om kritiek op de serie aan te pakken?

Stranger Things seizoen 5 gaat door zonder dit geliefd personage, maar hij had heel veel kunnen betekenen voor de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4 van Stranger Things introduceerde een heleboel nieuwe personages die in een mum van tijd de meest geliefde personages van de franchise zijn geworden. We hebben het natuurlijk over Argyle, Chrissy en Eddie.

Argyle, gespeeld door Eduardo Franco, was de beste vriend van Jonathan in Californië. Hij was de pizzabezorger die voortdurend stoned was en altijd grappen maakte. Hierdoor werd hij een leuke afleiding voor het serieuze plot.

Seizoen 5


Seizoen 5 van Stranger Things is het laatste seizoen, maar hoogstwaarschijnlijk zal Argyle niet terugkeren. Franco heeft namelijk aangegeven dat hij geen telefoontje heeft gekregen en is er daarom van uitgegaan dat hij niet terugkomt voor seizoen 5.

Hoewel de Duffer broers hier ongetwijfeld een goede reden voor hebben, had zijn terugkeer heel veel kunnen betekenen voor de serie. Hij had in seizoen 5 namelijk vermoord moeten worden door Vecna, hoe slecht het ook klinkt.

Vecna


Stranger Things heeft vaak kritiek gekregen op het feit dat relatief weinig personages overlijden. De dood van een geliefd en ongevaarlijk personage zou de serie meer horror kunnen geven en het gevaar serieuzer en tastbaarder kunnen maken.

Bekijk op instagram


Seizoen 5 zou door een paar trieste doden terug kunnen keren naar de duistere en donkere toon van seizoen 1. Toen Barb overleed, was het meteen duidelijk dat geen enkel personage veilig was.

Deze spanning is zeer verwaterd gedurende de rest van de seizoenen. Het zou dan ook slim zijn om deze spanning terug te laten keren in seizoen 5 voor een epische afsluiting. De dood van Argyle zou hier het perfecte begin voor zijn geweest.

Te streamen op Netflix


Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Miley Cyrus' indrukwekkende Instagram inkomen: dit is hoeveel ze verdient per foto
Series / Celebrity

Miley Cyrus' indrukwekkende Instagram inkomen: dit is hoeveel ze verdient per foto

De populaire Miley Cyrus verdient met één enkele foto op Instagram echt ongelofelijk veel.

Het is geen geheim dat A-list celebrities ongelofelijk veel verdienen. Niet alleen aan hun films of series, maar ook aan hun sociale media. Het bedrag dat de wereldberoemde Miley Cyrus verdient aan één enkele Instagram-post laat mensen steil achterover slaan.

Cyrus staat al van jongs af aan in de spotlight. Niet alleen omdat ze de dochter is van countryster Billy Ray Cyrus, maar ook door haar eigen Disney Channel-serie Hannah Montana toen ze nog maar 13 jaar oud was.

Sociale media


Nadat Hannah Montana eindigde, bleef de bekendheid van Cyrus groeien door haar carrière als zangeres en actrice. Op het moment van schrijven heeft ze maar liefst 216 miljoen volgers op sociale media.

Dit betekent dat ze heel wat aan één Instagram-post kan verdienen. Cyrus is ondertussen zo populair dat ze tussen naar schatting ongeveer $340.346 - $567.243 (€315.313 - €525.522) kan vragen per post, aldus Influencer Marketing Hub. Voor advertenties zoals hieronder te zien, kan Cyrus €1 miljoen vragen.

Een ‘laag’ bedrag


Hoewel deze bedragen voor velen als absurd hoog worden ervaren, zijn er beroemdheden die nog veel meer verdienen met één post.

Bekijk op instagram


Bovenaan de top 10 staat Cristiano Ronaldo. Hij verdient naar schatting iets minder dan €3 miljoen per post. Selena Gomez staat hier net iets onder met net iets minder dan €2,5 miljoen per post. Verrassend genoeg staat Beyoncé onder Gomez met ongeveer €1,8 miljoen per post.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.