search
Deze maand komt Netflix met de serie, maar in 2010 verpestte de film de geweldige animatieserie 'The Last Airbender'
Series / Nieuws

Deze maand komt Netflix met de serie, maar in 2010 verpestte de film de geweldige animatieserie 'The Last Airbender'

'Avatar: The Last Airbender' krijgt een nieuwe serie, maar eerder was er al een film.

De release van de nieuwe live-action versie van Avatar: The Last Airbender op Netflix staat voor de deur. De serie vertelt het verhaal van de animatieserie, maar dan gespeeld door acteurs en met een paar kleine aanpassingen. Zoals sommigen zich nog wel zullen herinneren, gebeurde dit echter al eerder. En dat was een grote ravage.

In 2005 werd het eerste seizoen van de animatieserie Avatar: The Last Airbender uitgezonden. De serie over Aang, die alle vier de elementen kan besturen, werd enorm goed ontvangen en er vormde zich een grote fanbase rondom de serie.

Teleurstelling


Het was dan ook geen verrassing dat er in 2010 een film verscheen over het geliefde verhaal. De film leek veel goeds te beloven, aangezien deze geregisseerd werd door M. Night Shyamalan, onder andere bekend van The Sixth Sense en Signs. Helaas was dit niet genoeg om de film tot een succes te maken.

De film kon op geen enkele manier tippen aan de animatieserie. Niet alleen het acteerwerk werd zwaar bekritiseerd, maar ook de screenplay en casting werden niet goed ontvangen. De meeste rollen werden bijvoorbeeld gespeeld door witte acteurs, terwijl de personages eigenlijk Aziatisch moeten zijn.

Whitewashing


De vier naties in Avatar: The Last Airbender representeren namelijk verschillende Aziatische culturen op het continent. Deze hele laag van het verhaal werd weggevaagd door witte acteurs te casten.



Ook creëerde de film verschillende plotgaten en was het duidelijk dat het regiewerk van Shyamalan niet in de buurt kwam van zijn vorige successen. Een van de grote kritiekpunten die kijkers hadden was het feit dat er totaal geen humor in de film zat, in tegenstelling tot de animatieserie.

Nieuwe serie


De film wordt vandaag de dag gezien als een van de grootste voorbeelden van slechte filmadaptaties. Gelukkig lijkt het erop dat de aankomende Netflix-serie dit een stuk beter gaat aanpakken. Er zijn Aziatische acteurs gecast en de serie belooft trouwer te zijn aan het bronmateriaal.



Daarnaast is er in een serie natuurlijk meer tijd om het verhaal te vertellen. Bekijk Avatar: The Last Airbender vanaf 22 februari op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij zin in 'Avatar: The Last Airbender' op Netflix?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen