search

Ons nieuws van dinsdag 6 februari 2024

Tom Hanks waarschuwde acteurs uit 'Masters of the Air': "word niet te sentimenteel"

Tom Hanks waarschuwde acteurs uit 'Masters of the Air': "word niet te sentimenteel"

De veteraan had een belangrijke tip voor de jonge acteurs in de oorlogsserie.

Tom Veldman
Op Apple TV is de Tweede Wereldoorlog-serie Masters of the Air in volle gang. Deze week gaan we alweer de vierde episode zien uit het oorlogsdrama.

Een van de producenten van de serie is veteraan Tom Hanks. De acteur was eerder ook al producent van vergelijkbare series als Band of Brothers en The Pacific.

Tom Hanks


Acteur Anthony Boyle, die in Masters of the Air het personage Harry Crosby speelt, deelt in The New York Post het advies dat hij kreeg van Hanks voor de opnames van de serie begonnen.

''Word niet te sentimenteel of te plechtig'', zei Hanks tegen Boyle. ''Deze jongens probeerden gewoon het juiste te doen. Ze liepen niet rond met het idee dat ze oorlogshelden waren, maar dat waren ze wel. Ze probeerden gewoon de wereld te redden, en dat deden ze ook.''

Apple TV


De eerste drie episodes van Masters of the Air zijn inmiddels te bekijken op Apple TV+. De resterende afleveringen volgen in de komende weken.

Deze adembenemende technothriller scoort een voortreffelijke 8,5 op IMDb en is nog altijd te streamen op Prime Video en Videoland

Deze adembenemende technothriller scoort een voortreffelijke 8,5 op IMDb en is nog altijd te streamen op Prime Video en Videoland

De thrillerserie 'Mr. Robot' scoort een mooie 8,5 op IMDb en is nog altijd te streamen.

Bas de Kramer
Mr. Robot is een meeslepende televisieserie die liefhebbers van technologische thrillers en complexe verhaallijnen zeker zal boeien. De serie telt in totaal vier seizoenen, uitgezonden van 2015 tot 2019 en is te streamen op zowel Prime Video als Videoland.

De hoofdrolspeler, Rami Malek, schittert als Elliot Alderson, een briljante maar sociaal onhandige programmeur met een duistere kant. Het verhaal volgt Elliot terwijl hij zich aansluit bij een anarchistische groep geleid door de mysterieuze Mr. Robot. Samen proberen ze de corruptie van grote bedrijven aan te pakken door middel van cyberaanvallen.

Een Wereld van Intrige


De serie weeft op meesterlijke wijze elementen van cybersecurity, psychologische drama's en politieke commentaren ineen. De kijker wordt voortdurend op het puntje van de stoel gehouden, en elke onthulling brengt nieuwe vragen met zich mee.

De IMDb-rating van Mr. Robot staat op een indrukwekkende 8,6, terwijl de Rotten Tomatoes-score een machtige 94% bedraagt.

Rami Malek's Onvergetelijke Vertolking


Rami Malek, bekroond met een Emmy voor zijn rol als Elliot, draagt in grote mate bij aan het succes van de serie. Zijn indrukwekkende acteertalent brengt Elliot's complexe persoonlijkheid op authentieke wijze tot leven, waardoor de kijkers zich goed kunnen inleven in de reis die Elliot doormaakt.

Kijk deze serie op Prime Video of Videoland.

Deze zeer geliefde Netflix-series krijgen dit jaar helaas geen vervolg

Deze zeer geliefde Netflix-series krijgen dit jaar helaas geen vervolg

Deze zeer geliefde Netflix-series krijgen dit jaar helaas nog geen vervolg. Hoe lang moeten we nog wachten?

Bas de Kramer
Zodra de stakingen van schrijvers en acteurs ten einde kwamen, was iedereen zeer enthousiast. Eindelijk kunnen er weer series worden opgenomen. Helaas is die toekomst voor deze twee Netflix-series nog niet zo nabij als we zouden willen.

Sweet Magnolias (Seizoen 4)


Sweet Magnolias loopt al sinds 2020 en is misschien wel DE ultieme feel-good dramaserie. Het derde deel van Sweet Magnolias ging in première temidden van de schrijvers- en acteursstakingen in 2023, waarna de toekomst van de serie even in het ongewisse bleef. Sweet Magnolias werd pas in oktober 2023 vernieuwd voor een vierde seizoen, maar naar verluidt is de productie nog niet begonnen. Dit betekent dat de terugkeer van de serie pas in 2025 zal plaatsvinden.

Kijk deze serie hier op Netflix.

Virgin River (Seizoen 6)


Sinds de lancering in 2019 heeft de populaire romantische dramaserie Virgin River jaarlijks een nieuw seizoen gepresenteerd. Echter, deze traditie wordt nu doorbroken, aangezien de productie van seizoen 6 van de serie, zwaar getroffen door de stakingen, nog niet is begonnen. De opnames in British Columbia, Canada, zouden naar verwachting komende lente van start gaan, wanneer de weersomstandigheden gunstiger zijn. Als gevolg daarvan zal de serie pas volgend jaar terugkeren naar het kleine scherm.

Kijk deze serie hier op Netflix.
Slecht nieuws voor Jon Snow: Er zijn signalen dat 'Game of Thrones'-spin-off niet doorgaat

Slecht nieuws voor Jon Snow: Er zijn signalen dat 'Game of Thrones'-spin-off niet doorgaat

Is alle hoop verloren voor de nieuwe spin-off over Jon Snow?

Adriënne Koolen
Game of Thrones is misschien wel één van de grootste en bekendste franchises op de hele wereld. Het is dan ook te verwachten dat fans nieuwe series en spin-offs willen. Echter, de makers zouden terughoudend zijn om deze te maken.

Na het einde van Game of Thrones werd er al snel besloten om een prequel-serie te maken en zo is House of the Dragon ontstaan. Dit zorgde voor veel geruchten over andere spin-offs die zich zouden focussen op andere personages.

De serie over Jon Snow


Er was dan ook veel hype over de spin-off over Jon Snow, SNOW, maar nu lijkt het alsof deze serie helemaal niet gemaakt gaat worden.

Joanna Robinson verscheen onlangs op de podcast The Watch, waarin ze vertelde over SNOW. Ze vertelde: "Kit Harrington had zoiets van: 'We gaan een Jon Snow-serie maken', maar ik heb gehoord dat het niet gaat gebeuren, maar ik kan het mis hebben".

Niet verrassend


Hoewel het erg jammer is om dit te horen, is het niet erg verrassend. Iedereen weet namelijk waar Game of Thrones de mist mee ingegaan is. Vanaf het moment dat de serie zich niet aan het bronmateriaal van George Martin hield, begon de ondergang.

Bekijk op instagram


House of the Dragon had genoeg bronmateriaal om een serie over te maken en dat is precies waarom de serie zo’n succes is. SNOW heeft geen bronmateriaal om zich aan te houden. Het is dan ook logisch dat HBO bang is voor eenzelfde soort ondergang als bij Game of Thrones en simpelweg dit risico niet durft te namen.

Game of Thrones is te streamen op HBO Max.
Gekibbel rond 'Charmed' gaat door: Shannen Doherty reageert op Alyssa Milano

Gekibbel rond 'Charmed' gaat door: Shannen Doherty reageert op Alyssa Milano

De serie kwam bijna 20 jaar geleden tot een einde, maar de rommelige situatie van de eerste seizoenen is nog steeds niet opgelost en uitgepraat.

Adriënne Koolen
Charmed is een iconische serie over drie zussen die heksen blijken te zijn. Jammer genoeg is de zussenliefde achter de schermen niet helemaal te voelen. Het drama en de ruzies van de actrices is ongeveer net zo bekend als het verhaal op het scherm.

Afgelopen december vertelde Holly Marie Combs op de podcast van Shannen Doherty dat Alyssa Milano in het begin van de serie naar producent Jonathan Levin was gegaan. Daar zou ze, volgens Combs, hebben gezegd dat Doherty ontslagen moest worden en dat zij anders weg zou gaan.

Milano of Doherty


Terwijl Milano nu zegt dat ze "verdrietig" is over deze beschuldigingen, probeert Doherty de waarheid aan het licht te stellen op haar podcast. Volgens haar "doet de waarheid er echt toe". Vooral "op dit punt in [haar] leven, met [haar] gezondheidsdiagnose en met het elke dag vechten tegen een gruwelijke ziekte". De actrice is namelijk gediagnosticeerd met kanker.

Ze vervolgde: "Ik moet kunnen genezen van een levensonderhoud dat mij [en mijn familie] werd ontnomen omdat iemand anders nummer één op de lijst wilde staan. Dat is de waarheid."

Steun


Rose McGowan, die de derde zus speelde na het vertrek van Doherty, steunde haar oudste 'zus'. Ze zei: "We hebben je zo lang mogelijk beschermd."

Bekijk op instagram


Combs liet op de podcast ook weten hoe de situatie aan haar is uitgelegd: "Het was niet onze bedoeling, maar we zijn in deze hoek gedreven – we bevinden ons eigenlijk in deze positie waarin het het een of het ander is. Ons werd verteld [door Alyssa] dat zij het is of [Shannen] en Alyssa heeft gedreigd ons of een vijandige werkomgeving aan te klagen."

Andere keuzes


Met alle levenservaring en kennis die ze nu heeft, had Doherty gewild dat ze toen een rechtszaak aangespannen zou hebben: "De geruchten volgden mij hoe dan ook. De geruchten waren er en ik kreeg niet betaald. Je ziet er gek uit als je een hitserie na drie seizoenen verlaat."

Bekijk op instagram


Ook Milano reageerde onlangs op MegaCon weer op de rommelige situatie: "Ik ben het meest verdrietig dat een serie die zoveel voor zoveel mensen heeft betekend, is aangetast door een giftigheid die tot op de dag van vandaag, bijna een kwart eeuw later, nog steeds plaatsvindt."

Te streamen op Prime Video


Stream Charmed op Prime Video.
Tom Hanks ontsloeg acteur uit 'Band of Brothers' één dag voor het begin van de opnames van 'de beste oorlogsserie ooit'

Tom Hanks ontsloeg acteur uit 'Band of Brothers' één dag voor het begin van de opnames van 'de beste oorlogsserie ooit'

Tom Hanks heeft als regisseur een harde beslissing genomen ten aanzien van 'Band of Brothers'.

Bas de Kramer
Tom Hanks is een van de meest iconische persoonlijkheden in Hollywood, bijvoorbeeld door zijn rollen in films als Saving Private Ryan en Forrest Gump. Hanks is echter niet alleen acteur maar ook regisseur.

De beste oorlogsserie ooit gemaakt is natuurlijk Band of Brothers, een serie die Hanks regisseerde samen met een andere grootheid, Steven Spielberg. De tv-serie bracht een aantal nieuwe sterren voort die nu flink bekend zijn: Ron Livingston, Damian Lewis, James McAvoy, Andrew Scott, Tom Hardy, David Schwimmer en Michel Fassbender.

Ratliff


Connor Ratliff zou ook op die lijst moeten staan. Echter, deze werd door Tom Hanks ontslagen enkele dagen voor het begin van de opnames. De acteur werd door zijn agent geïnformeerd dat er bij nader inzien twijfels waren over zijn deelname aan de serie.

"Je moet nu de trein naar Londen nemen! Tom Hanks heeft je auditie gezien en heeft twijfels. Hij denkt dat je ogen dood zijn," verklaarde hij. Ratliff ging naar Londen en dit keer was Hanks aanwezig. De acteur las zijn scène en Hanks bedankte hem voor het komen.

Ergste moment uit leven


Ratliff werd alsnog afgewezen. Ratliff zag dit als één van de ergste momenten van zijn leven, maar hij slaagde er gelukkig in uit het dal te komen en alsnog een carrière als acteur op te bouwen.

Bekijk op instagram


Jaren later kwamen de twee weer samen in een podcast, genaamd 'Dead Eyes'. "Ten eerste neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor wat ik je heb aangedaan. Dat was zeker de daad van een regisseur en dat was ik." bekende Hanks aan hem.

Off the record


"Degene die aan jou heeft doorgegeven wat er in de beslotenheid is gezegd, met zoveel authenticiteit, mogen hun knieën breken, want dat is... Dat is niet toegestaan. Je mag niet zo citeren. Het is off the record," concludeerde Hanks.

Kijk Band of Brothers hier op Netflix.
Spannende misdaadserie scoort direct sterk op Netflix: Baby Bandito is geen lieverdje

Spannende misdaadserie scoort direct sterk op Netflix: Baby Bandito is geen lieverdje

De serie 'Baby Bandito' doet het uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

Bas de Kramer
De serie Baby Bandito heeft een mooi debuut gemaakt op Netflix. De serie is sinds 31 januari te zien en behoort inmiddels tot de 10 best bekeken series op de streamingsdienst.

De serie is geïnspireerd op een van de grootste overvallen in de Chileense geschiedenis. De jonge Kevin (gespeeld Nicolás Contreras) was het meesterbrein achter de roof. In 2014 stal een bende onder leiding van Kevin Olguín Sepulveda ongeveer 10 miljoen dollar op het vliegveld van Santiago in Chili.

Luxe leven


Sepulveda draagt zijn nieuw verworden rijkdom bepaald niet in stilte. Na de roof viert hij uitbundig feest in Rome. Ondanks zijn status als voortvluchtige geniet hij van zijn vrijheid. Op sociale media pronkt hij met extravagante diners en luxueuze uitgaven. Kevins motief, zoals hij het zelf formuleert: 'Ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maar degene die dat ooit zei was vast arm.'

Baby Bandito is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal maar er zijn de nodige fictieve elementen toegevoegd aan Sepulveda's levensverhaal om de kijkervaring te vergroten.

Kijken


Kijk de serie op Netflix.

Fans van 'Griselda' opgelet: deze 4 bikkelharde crimeseries op Netflix wil je niet missen

Fans van 'Griselda' opgelet: deze 4 bikkelharde crimeseries op Netflix wil je niet missen

Benieuwd naar nog meer series over de drugshandel in Zuid-Amerika? Kijk dan gauw verder.

Mitchell van Vuren
Kan jij niet genoeg krijgen van misdaadseries over kartels, drugssmokkel en warme landen? Check na Griselda dan ook deze 4 ijzersterke maffiaseries.

Narcos: MexicoVolg het begin van de Mexicaanse drugsoorlog in de jaren 80 in dit waargebeurde, nieuwe Narcos-verhaal over de opkomst van het Guadalajara-kartel. Bekijk nu bij Netflix.Queen of the SouthTeresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een maatje en een mysterieus notitieblok moet ze overleven. Kijk zoveel je wilt. Naar de bestseller van Arturo Pérez-Reverte, waarop ook La Reina del Sur uit 2011, met Kate del Castillo, is gebaseerd. Bekijk nu bij Netflix.El ChapoDeze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal van de opkomst, arrestatie en ontsnapping van de beruchte drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán. Bekijk nu bij Netflix.Somos.Het leven van de inwoners van het Mexicaanse grensstadje Allende wordt overgenomen door een machtig kartel, met tragische gevolgen. Gebaseerd op waargebeurde verhalen. Bekijk nu bij Netflix.

De angstaanjagende serie 'Evil' mag zich een van de engste series ooit noemen

De angstaanjagende serie 'Evil' mag zich een van de engste series ooit noemen

Als jij Evil met de Nederlandse actrice Katja Herbers en Marvel-acteur Mike Colter niet eng vindt, dan behoorlijk je tot de minderheid.

Bram de Groot
Enge series zijn er in vele soorten en maten, maar niet altijd jagen deze je echt de stuipen op het lijf. In de serie Evil, die in 2019 van start ging, is dat wel het geval. Misschien is het wel een van de engste series ooit gemaakt.

Evil komt van bedenkers Robert King en Michelle King en de Nederlandse actrice Katja Herbers, bekend uit films als De Storm, Sonny Boy, Süskind en Mannenharten, heeft een van de hoofdrollen.

Evil: doodenge serie


In Evil speelt Herbers de forensisch psycholoog Dr. Kristen Bouchard. Samen met de katholieke seminarist David Acosta en de sceptische tech-specialist Aasif Mandvi onderzoekt ze vermeende bovennatuurlijke incidenten.

Naast Herbers zie je ook rollen van acteurs als Mike Colter, Aasif Mandvi, Kurt Fuller, Marti Matulis en Brooklyn Shuck.

Drie seizoenen


Ondertussen zijn er al drie seizoenen van Evil verschenen op de Amerikaanse zender CBS, met in totaal 36 afleveringen. Een vierde seizoen is ondertussen in de maak en de ontvangst is ook nog eens sterk.De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat voor de reeds drie verschenen seizoenen op 95 procent, met een publieksscore van 84 procent. "Evil is slim geschreven en effectief verontrustend en werkt het beste als het zich durft te verdiepen in de diepten van de ongemakkelijke vragen die het stelt," luidt de critics consensus.

Streamen


In Nederland kijk je de eerste twee seizoenen van Evil op Videoland. Overigens ontving het tweede seizoen van Evil de volle vijf sterren van SerieTotaal-recensent Terence Shea.
Christian Bale weigert om in een tv-serie te spelen: zei 'True Detective' al eens af

Christian Bale weigert om in een tv-serie te spelen: zei 'True Detective' al eens af

De Britse acteur had zijn eerste grote rol op 13-jarige leeftijd in de epische film 'Empire of the Sun' van Steven Spielberg.

Emelyne Six
Bekend om zijn veelzijdigheid en fysieke transformaties voor zijn rollen, is Christian Bale een hoofdrolspeler geweest in films van verschillende genres. Hij heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder een Oscar en twee Golden Globe Awards. Maar aan tv doet hij niet mee. Zo wees hij zelfs de hoofdrol in True Detective af.

Bale is een van de weinige acteurs die met zijn eerste grote Hollywoodoptreden in de schijnwerpers zijn gekomen. Nadat hij op tienjarige leeftijd had besloten om acteur te worden, bemachtigde hij een kleine rol in de televisiefilm Anastasia: The Mystery of Anna uit 1986. De ster van de film, Amy Irving, die getrouwd was met regisseur Steven Spielberg, raadde Bale vervolgens aan voor Spielberg's film Empire of the Sun uit 1987.

Doorbraak


Op dertienjarige leeftijd werd Bale gekozen uit meer dan 4.000 acteurs om een Britse jongen te spelen in een Japans interneringskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog in Empire of the Sun. Voor de film sprak hij met een upper-class accent zonder de hulp van een dialoogcoach. De rol lanceerde Bale naar roem en zijn werk leverde hem lof op.

Maar die roem voor Empire of the Sun was niet allemaal positief. Zo leidde het ertoe dat Bale werd gepest op school en de druk om als acteur te werken ondraaglijk vond. Hij werd argwanend tegenover het acteerberoep vanwege de media-aandacht, maar zei dat hij zich op jonge leeftijd verplicht voelde om door te gaan met acteren om financiële redenen. Rond deze tijd overtuigde acteur en filmmaker Kenneth Branagh Bale om te verschijnen in zijn film Henry V uit 1989, waardoor hij weer in acteren werd getrokken.

Verdere carrière


Empire of the Sun bracht BAle immense aandacht en opende de deuren naar meer hoofdrollen gedurende de jaren '90, maar het is vooral vanaf het jaar 2000 dat hij bredere erkenning kreeg voor zijn vertolkingen. Zo speelde hij seriemoordenaar Patrick Bateman in de zwarte komedie American Psycho en de titelrol in de psychologische thriller The Machinist. In 2005 speelde hij de superheld Batman in Batman Begins en opnieuw in The Dark Knight en The Dark Knight Rises, waarbij hij lof kreeg voor zijn optreden in de trilogie, die een van de meest winstgevende filmfranchises is.Bale bleef hoofdrollen spelen in verschillende films buiten zijn werk als Batman, waaronder The Prestige, Terminator Salvation, Public Enemies, Exodus: Gods and Kings en de superheldenfilm Thor: Love and Thunder. Voor zijn vertolking van bokser Dicky Eklund in de biografische film The Fighter uit 2010 won hij een Oscar en een Golden Globe Award. Verder speelde hij ook in andere grote producties als American Hustle, The Big Short, Vice en Ford v Ferrari. In 2022 was hij te zien in Amsterdam en The Pale Blue Eye, twee films die hij ook mee geproduceerd heeft.

Psychologisch complexe personages


Bale is een groot acteur geworden die bekend staat om zijn veelzijdigheid en fysieke transformaties, die soms echt tot het extreme gaan. Hij speelt vaak psychologisch complexe personages, waarbij hij vaak lange periodes neemt om zich volledig in hen onder te dompelen.Dit verklaart mogelijk waarom de Engelse acteur zich heeft onthouden van het kleine scherm, waarbij hij slechts een handvol televisieoptredens maakte aan het begin van zijn carrière. Zo is hij wel te zien in vier televisiefilms, allemaal uitgebracht voor het jaar 2000, en in vier afleveringen van Heart of the Country uit 1987, maar sindsdien weigert de acteur te spelen in een televisieserie. Hij wees zelfs de hoofdrol af voor het tweede seizoen van True Detective, die uiteindelijk naar Colin Farrell ging.
Bedenker is kleinerend over 'True Detective' seizoen 4: "Het is niet mijn schuld"

Bedenker is kleinerend over 'True Detective' seizoen 4: "Het is niet mijn schuld"

De gekrenkte bedenker van 'True Detective' vindt veel van het nieuwe seizoen "zo stom".

Mitchell van Vuren
Hoewel het vierde seizoen van HBO's True Detective voornamelijk lof heeft mogen ontvangen, is niet iedereen het eens met een deel van de creatieve keuzes. Tot deze groep behoort, gek genoeg, de originele maker van de detectiveserie, Nic Pizzolatto.

In een vernietigend bericht, dat inmiddels verwijderd is, maakte Pizzolatto korte metten met de aanname dat hij enige vinger in de pap had in het vierde seizoen. Ondanks dat zijn naam op de aftiteling prijkt als uitvoerend producent voor seizoen 4, stelt hij op geen enkele manier betrokken te zijn geweest bij het verhaal.

Stom


In het bericht verwees hij naar de plotpunten die aansluiten bij het veelgeprezen eerste seizoen van de serie als "zo stom".

Als antwoord op een fan voegde hij eraan toe: "Ik heb zeker geen inbreng gehad in dit verhaal of iets anders. Je kunt het mij niet kwalijk nemen."

Geest


Pizzolatto verwijst hier naar de paranormale elementen die dit seizoen een rol hebben gekregen. Dit uit zich onder andere door de geest van één personage die de vader van Matthew McConaughey's Rustin Cohle uit seizoen 1 lijkt te zijn.Meerdere links met seizoen 1 zijn in de serie te vinden, waaronder de onthulling dat de Tsalal-onderzoeksfaciliteit wordt bekostigd door een bedrijf genaamd Tuttle United. Tuttle was de naam van de Yellow King-aanbiddende familie waar Cohle en Martin Hart onderzoek naar deden.

Reactie showrunner


In een interview met Vulture reageerde showrunner Issa López op de opmerkingen van Pizzolatto. Ze zei:"Ik geloof dat elke verhalenverteller een zeer specifieke, eigenaardige en unieke relatie heeft met de verhalen die hij creëert, en wat zijn reacties ook zijn, hij heeft er recht op. Dat is zijn voorrecht."Ze zei over haar werk: "Ik heb dit [seizoen] geschreven met liefde voor het werk dat hij maakte en liefde voor de mensen die ervan hielden. En het is een heruitvinding, en het is anders, en het is gedaan met het idee om rond het vuur te gaan zitten, en [laten we] wat plezier maken en wat gevoelens en gedachten hebben. En iedereen die mee wil doen is welkom."

Kijken


Nieuwsgierig geworden? Bekijk True Detective: Night Country bij HBO Max.
SerieTotaal tipt: deze drie mooie series op NPO Plus krijgen de beste recensies

SerieTotaal tipt: deze drie mooie series op NPO Plus krijgen de beste recensies

Als het aan onze recensenten ligt, moet iedereen deze NPO-series gezien hebben.

Mitchell van Vuren
Van ouderwetse detectives tot schrijnende schandalen - NPO Plus heeft een hoop nieuwe series in de aanbieding. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series echt de moeite waard zijn.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op NPO Plus van de afgelopen tijd.

Mr Bates vs The Post Office

★★★★★

Synopsis: Alan Bates wordt ten onrechte beschuldigd van fraude en diefstal door de Britse post. Als blijkt dat meer postkantoorhouders verschrikkelijk in de problemen komen door het gebrekkige computersysteem van de post, komt hij in actie. Het wordt een strijd die jarenlang gaat duren.

Recensie: "[Makers] Hughes en Strong richten al hun pijlen op de kloof tussen burger en overheid, maar vele Davids kunnen wel degelijk een oppermachtige Goliath verslaan. Het is geijkte thematiek die ook in onze geïndividualiseerde en gepolariseerde samenleving aanslaat."

Lees de rest van de recensie.

Ridley

★★★☆☆

Synopsis: Oud-inspecteur Alex Ridley is met vervroegd pensioen na de tragische dood van zijn vrouw en dochter. Zijn oude team hoopt dat hij hen wil bijstaan bij hun zaken. Misschien helpt dat hemzelf ook.

Recensie: "'Ridley' levert exact wat je kan verwachten van een Britse politieserie die heel bewust niet vernieuwend wil zijn. Vermoedelijk ben je deze serie al na een week weer vergeten, maar dat geldt niet voor [acteur] Dunbars muzikale nummertjes."

Lees de rest van de recensie.

Kin seizoen 2

★★★★☆

Synopsis: Ierse misdaadserie over de familie Kinsella. Zij hebben een belangrijke rol in het drugscircuit van Dublin en willen meer macht.

Recensie: "Ook met het tweede seizoen blijft Kin een parel van een serie die een groter publiek verdient. Door de geweldige combinatie van spanning en drama eindigt elke aflevering met de behoefte direct verder te kijken."

Lees de rest van de recensie.
Wat betekent de 'Night Country' eigenlijk in de titel van 'True Detective'?

Wat betekent de 'Night Country' eigenlijk in de titel van 'True Detective'?

De oorsprong van de titel is onlangs onthuld in de vierde aflevering van de detectiveserie.

Mitchell van Vuren
De angstaanjagende HBO-serie True Detective: Night Country weet wereldwijd kijkers te intrigeren door een paranormaal tintje te geven aan de bekende serie. Juist dit aspect maakt de serie extra interessant, en verklaart de aparte toevoeging Night Country.

Let op: Spoilers!

De vierde aflevering van het nieuwe True Detective-seizoen kwam afgelopen weekend uit en eindigde met een van de vreemdste scènes tot nu toe. Fans kregen niet alleen een glimp te zien van een bovennatuurlijke entiteit, maar ook van de Night Country.

Laatste aflevering


De laatste minuten van True Detective: Night Country "Deel 4" draait om Navarro en Danvers die een man achtervolgen die Annie's roze jas draagt. Zij dachten namelijk dat het hier om Raymond Clark ging.

De man blijkt in werkelijkheid Otis Heiss te heten, iemand die jaren eerder soortgelijke verwondingen had opgelopen als de TSALAL-onderzoekers.

Ondervraging


Toen Danvers Otis ondervroeg over Raymond, gaf hij een hint die een grote wending geeft aan het seizoen: "Hij is weg, hij is teruggegaan om zich te verstoppen… Hij verstopt zich in het nachtland. We zijn nu allemaal in het nachtland."Met de vervreemdende uitspraak introduceert de serie een abstracte plek, genaamd Night Country. De titel blijkt dus helemaal niet te verwijzen naar de wekenlange periode van duisternis in Alaska, maar een soort Upside Down in de wereld van True Detective.

Kijken


Leer meer over het nachtland in de vierde aflevering van True Detective: Night Country, nu te zien bij HBO Max.
De problemen stapelen zich op voor spin-off van 'Yellowstone'

De problemen stapelen zich op voor spin-off van 'Yellowstone'

Het lijkt erop dat de acteurs een aantal eisen hebben waar Paramount niet op in wil gaan.

Glenn Walsh
Paramount en producent Taylor Sheridan hebben sinds een aantal jaar flinke successen behaald met de Yellowstone-franchise, echter lijkt het steeds meer in de problemen te komen met de ontwikkeling van vervolgprojecten.

De razend populaire hoofdserie Yellowstone heeft natuurlijk al te maken gehad met het gedoe rondom hoofdrolspeler Kevin Costner, maar nu is de studio weer in een impasse geraakt over salarisonderhandelingen met drie andere hoofdrolspelers.

Leuk zakcentje


De terugkeer van acteurs Kelly Reilly, Cole Hauser en Luke Grimes voor een vervolgserie lijkt namelijk onzeker, aangezien de acteurs nog geen contract hebben getekend en aandringen op een aanzienlijke loonsverhoging.

Reilly en Hauser vragen naar verluidt ongeveer $1,25 miljoen per aflevering, wat de onderhandelingen aanzienlijk heeft bemoeilijkt. Paramount heeft een deadline gesteld, waarna de serie mogelijk zonder hen doorgaat en wat een grote tegenslag zou betekenen voor het project en het idee van de originele sterren als een 'brug' tussen oud en nieuw.

Hollywood-zwaargewicht gevraagd


Het vervolg, voorlopig getiteld 2024, heeft zijn oog laten vallen op Matthew McConaughey als hoofdrolspeler. Hoewel eerdere berichten bevestigden dat hij de rol had aanvaard, lijkt het er nu op dat McConaughey nog niet officieel heeft getekend en pas zal instemmen "nadat hij het script heeft gezien".Kijk alle afleveringen van Yellowstone op SkyShowtime.
De belangrijkste vragen die 'Bridgerton' in seizoen 3 moet beantwoorden

De belangrijkste vragen die 'Bridgerton' in seizoen 3 moet beantwoorden

Seizoen 3 van 'Bridgerton' gaat hopelijk deze overgebleven vragen uit seizoen 2 beantwoorden.

Nina Beerendonk
Het wachten is bijna voorbij: het derde seizoen van Bridgerton verschijnt later dit jaar op Netflix. Het duurde lang voordat we informatie kregen over het nieuwe seizoen, maar nu zijn er zelfs al eerste beelden verschenen.

In seizoen 3 zien we eindelijk het liefdesverhaal tussen Penelope Featherington en Colin Bridgerton. Hoewel het seizoen daarop focust, zijn er ook nog een paar vragen overgebleven naar aanleiding van het tweede seizoen. Die zullen hopelijk in dit seizoen beantwoord worden.

Wordt Lady Whistledown ontmaskerd?


Een van de vragen die over is gebleven, is wat Eloise gaat doen nu ze de waarheid weet over Lady Whistledown. Ze is er aan het einde van seizoen 2 achter gekomen dat haar beste vriendin Penelope in het geheim deze roddelkoningin is. Ze heeft Penelope geconfronteerd, maar gaat ze de informatie naar buiten brengen of niet?

Er is echter nog een personage dat de geheime identiteit van Penelope zou kunnen onthullen, als Eloise ervoor kiest dit niet te doen. In seizoen 2 leerde Eloise de winkelassistent Theo kennen. Hun relatie wordt door Lady Whistledown bekendgemaakt, wat zorgt voor een schandaal. Zal Theo wraak nemen door haar te ontmaskeren?

Wie gaan er trouwen?


Na het tweede seizoen bleven er ook vragen over die gaan over het personage Edwina Sharma. De zus van Kate had eigenlijk moeten trouwen met Anthony, maar dat gebeurde natuurlijk niet. Zou Edwina dit seizoen wel gaan trouwen? Queen Charlotte heeft haar neef Prince Friedrich al geopperd, dus wie weet wordt dat een match.En als we het toch over trouwen hebben, wat gaat er dit seizoen gebeuren met Benedict? Zoals de meeste fans weten, had dit seizoen volgens de boeken eigenlijk moeten focussen op zijn liefdesverhaal. Aan het einde van seizoen 2 lijkt het erop dat hij stopt met de kunstacademie. Gaan we het begin zien van zijn liefdesverhaal, of moet hij eerst nog een identiteitscrisis overwinnen?

Wat gaat er gebeuren met Penelope?


De belangrijkste vraag die het nieuwe seizoen moet behandelen, is hoe het verder gaat met Penelope als Lady Whistledown. Ze staat op het punt om ontmaskerd te worden. Als ze doorgaat, zou dat snel de donkere kant op kunnen gaan. Zien we Penelope in dit seizoen veranderen in een schurk, of gebruikt ze haar macht voor het goede?We moeten nog tot de lente wachten om een antwoord te krijgen op deze vragen. Bridgerton seizoen 3 is vanaf 16 mei te zien op Netflix.
Deze maand komt Netflix met de serie, maar in 2010 verpestte de film de geweldige animatieserie 'The Last Airbender'

Deze maand komt Netflix met de serie, maar in 2010 verpestte de film de geweldige animatieserie 'The Last Airbender'

'Avatar: The Last Airbender' krijgt een nieuwe serie, maar eerder was er al een film.

Nina Beerendonk
De release van de nieuwe live-action versie van Avatar: The Last Airbender op Netflix staat voor de deur. De serie vertelt het verhaal van de animatieserie, maar dan gespeeld door acteurs en met een paar kleine aanpassingen. Zoals sommigen zich nog wel zullen herinneren, gebeurde dit echter al eerder. En dat was een grote ravage.

In 2005 werd het eerste seizoen van de animatieserie Avatar: The Last Airbender uitgezonden. De serie over Aang, die alle vier de elementen kan besturen, werd enorm goed ontvangen en er vormde zich een grote fanbase rondom de serie.

Teleurstelling


Het was dan ook geen verrassing dat er in 2010 een film verscheen over het geliefde verhaal. De film leek veel goeds te beloven, aangezien deze geregisseerd werd door M. Night Shyamalan, onder andere bekend van The Sixth Sense en Signs. Helaas was dit niet genoeg om de film tot een succes te maken.

De film kon op geen enkele manier tippen aan de animatieserie. Niet alleen het acteerwerk werd zwaar bekritiseerd, maar ook de screenplay en casting werden niet goed ontvangen. De meeste rollen werden bijvoorbeeld gespeeld door witte acteurs, terwijl de personages eigenlijk Aziatisch moeten zijn.

Whitewashing


De vier naties in Avatar: The Last Airbender representeren namelijk verschillende Aziatische culturen op het continent. Deze hele laag van het verhaal werd weggevaagd door witte acteurs te casten.Ook creëerde de film verschillende plotgaten en was het duidelijk dat het regiewerk van Shyamalan niet in de buurt kwam van zijn vorige successen. Een van de grote kritiekpunten die kijkers hadden was het feit dat er totaal geen humor in de film zat, in tegenstelling tot de animatieserie.

Nieuwe serie


De film wordt vandaag de dag gezien als een van de grootste voorbeelden van slechte filmadaptaties. Gelukkig lijkt het erop dat de aankomende Netflix-serie dit een stuk beter gaat aanpakken. Er zijn Aziatische acteurs gecast en de serie belooft trouwer te zijn aan het bronmateriaal.Daarnaast is er in een serie natuurlijk meer tijd om het verhaal te vertellen. Bekijk Avatar: The Last Airbender vanaf 22 februari op Netflix.