search
'Doctor Who'-fans willen oude showrunner terug, ondanks heftig kritiek in het verleden
Series / Nieuws

'Doctor Who'-fans willen oude showrunner terug, ondanks heftig kritiek in het verleden

Kijkers eerst niet blij met showrunner Steven Moffat, maar nu willen ze hem heel graag terug.

De hitserie Doctor Who loopt al meer dan 10 seizoenen en heeft daarmee zijn kwaliteit bewezen. De serie begon in 1963, maar de meeste kijkers zijn alleen bekend met de nieuwe versie van het geliefde verhaal.

Doordat de serie al zo lang bestaat, hopen de kijkers soms op een terugkeer van een oud personage. De terugkeer van een oude slechterik, controversieel figuur of juist een geliefd personage, kijkers zijn nostalgisch voor de goede oude tijd.

Kritiek op Steven Moffat


Moffat was de tweede showrunner van Doctor Who en kreeg te maken met heftige kritiek. Hij had namelijk besloten om de stijl van de serie totaal om te gooien. De sciencefiction serie veranderde plotseling in een soort sprookje.

Doctor Who voelde ineens aan als een nieuwe serie en ook nu dreigt Doctor Who compleet te veranderen door de nieuwe ideeën van Russell T. Davies. Kijkers verlangen dan ook terug naar Moffat, naar oude stabiliteit in een tijd van verandering.

Terugkeer


Echter, in een interview met Radio Times liet Moffat weten dat hij niet van plan is om terug te keren. Hij zei: "Kijk eens naar mijn steeds ouder wordende gezicht. Hoe kan ik erbij horen? [...] Feit is dat het prima gaat zonder mij."



De voormalige showrunner wilde niets negatiefs zeggen over de serie en gaf dan ook niet zijn mening over de nieuwe ideeën. Wel maakte hij dus duidelijk dat hij niet meer terugkeert naar Doctor Who.

Te streamen op Disney+


Stream Doctor Who op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen