search
Carl Weathers uit 'The Mandalorian' en de 'Rocky'-films overleden op de leeftijd van 76 jaar
Series / Nieuws

Carl Weathers uit 'The Mandalorian' en de 'Rocky'-films overleden op de leeftijd van 76 jaar

De acteur en regisseur is op donderdag 1 februari in zijn slaap overleden.

Toch nog vrij onverwacht is de bekende film- en tv-acteur Carl Weathers komen te overlijden. Dit heeft zijn familie in een verklaring bekendgemaakt. Weathers heeft in zijn ruim 50-jarige carrière in ruim 75 films en series gespeeld.

Zijn meest recente rol was die van Greef Karga in The Mandalorian, waarvoor hij ook een aantal afleveringen regisseerde. De acteur was echter nog in vele andere producties te zien, waarbij de rol van Apollo Creed in de Rocky-films verreweg de bekendste was.

Beroepssporter


Hij werd geboren op 16 januari 1948 in New Orleans. Door zijn atletische talent kreeg hij een studiebeurs voor American football en in de jaren 70 zat hij in de NFL en speelde voor verschillende teams.

Tijdens zijn jaren als beroepssporter had hij af en toe al een rolletje. Nadat aan de sport een einde kwam maakte Weathers serieus werk van zijn acteerambities. Zo had hij gastrollen in Kung Fu en Starsky & Hutch.

Definitief gevestigd


De rol van Rocky's concurrent, en later ook mentor en vriend, Apollo Creed vestigde zijn naam definitief en in de jaren daarna was hij in verschillende producties te zien. Dit was ondermeer in Predator met Arnold Schwarzenegger en Action Jackson. Tevens had Weathers een hoofdrol in de politieserie In the Heat of the Night, waarin hij te zien was als politie-inspecteur Hampton Forbes.



In komische rollen deed Weathers het ook prima. Zo was hij te zien in Arrested Development, waarin hij een fictieve en karikaturale versie van zichzelf speelde. Voor zijn rol als Greef Karga in The Mandalorian werd de acteur genomineerd voor een Primetime Emmy voor Beste Gastrol. Daarnaast nam hij de regie van een aantal afleveringen voor zijn rekening.

Uitzonderlijk mens


Zijn familie liet het volgende weten: "Carl was een uitzonderlijk mens met een uitzonderlijk leven. Door zijn bijdragen aan film, televisie en sport heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten bij velen. Hij was een geliefde broer, vader, opa, partner en vriend".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen