search
HBO ontslaat 'The White Lotus'-acteur vanwege banden met Poetin
Series / Nieuws

HBO ontslaat 'The White Lotus'-acteur vanwege banden met Poetin

Het lijkt erop dat HBO de vingers niet wil branden aan een internationaal conflict.

HBO is momenteel druk bezig met de productie van het derde seizoen van The White Lotus, maar loopt vanwege politieke redenen vertragingen op: acteur Miloš Biković wordt vervangen.

Het besluit komt na een oproep van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken dat Biković mogelijke banden met Rusland heeft, iets wat Biković beschouwt als een verontrustend precedent.

Politiek spel


In een verklaring schrijft de acteur: "Er is vandaag een gerichte campagne tegen mij begonnen. Blijkbaar als een externe zet om beslissingen te beïnvloeden die een verontrustend precedent kunnen scheppen dat de essentie van artistieke vrijheid overschaduwt. Het resultaat van zo'n verhaal is de triomf van absurditeit en de nederlaag van kunst."

Volgens het ministerie heeft de Servische acteur en Russisch staatsburger Rusland gesteund sinds het begin van de grootschalige invasie. Ze riepen HBO op om na te denken over het samenwerken met iemand die genocide steunt en het internationale recht schendt.

Aanstelling van korte duur


Sinds 2021 heeft Biković de Russische nationaliteit en ontving in 2018 een eremedaille van de Russische president Vladimir Poetin. Hij werd 12 januari nog toegevoegd aan de cast van The White Lotus, maar die aanstelling blijkt van korte duur.Kijk alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen