search
Zin in een seriemarathon dit weekend? Deze mysterieuze miniserie kijk je in een ruk af
Series / Nieuws

Zin in een seriemarathon dit weekend? Deze mysterieuze miniserie kijk je in een ruk af

De serie The Night Of van HBO Max is en blijft een dikke aanrader.

Even geen langlopende serie met zes seizoenen en zeventig afleveringen? Dan hebben we nu een kijktip voor je. De sterk ontvangen miniserie The Night Of bestaat uit een behapbaar aantal afleveringen waardoor je deze in een weekend gekeken kunt hebben.

De serie van HBO verscheen in 2016 en en werd geschreven door Richard Price en Steven Zaillian, en de regie lag in handen van Steven Zaillian en James Marsh. Ze maakten een serie met acht afleveringen, gebaseerd op het eerste seizoen van de Britse serie Criminal Justice uit 2008.

The Night Of


De belangrijkste gezichten in de misdaad-/mysterieserie zijn van John Turturro en Riz Ahmed. Turturro speelt John Stone, de advocaat van Nasir "Naz" Khan (Ahmed). Naz is een Pakistaans-Amerikaanse student die beschuldigd wordt van moord op een vrouw in de Upper West Side van New York City.

Andere rollen in The Night Of komen van wijlen Michael Kenneth Williams, Bill Camp, Jeannie Berlin en Payman Maadi.

IJzersterke ontsvangst


The Night Of was gelijk een hit bij de critici. De Tomatometer-score staat op 94 procent en de publieksscore op Rotten Tomatoes noteert een vergelijkbare 93 procent. Op IMDb zien we een 8,4 na bijna 170 duizend stemmen.



"The Night Of is een rijkelijk vervaardigd, voortreffelijk uitgevoerd mysterie dat de kijkers geboeid houdt en verwoest achterlaat," luidt de critics consensus.

Prijzenregen


Maar liefst dertien Emmy-nominaties kreeg de serie in 2017, waarvan er vijf werden gewonnen. Riz Ahmed won de prijs voor Beste hoofdrolspeler in een miniserie. Er waren drie nominaties voor Golden Globes, voor Beste miniserie of TV-film en voor acteurs Turturro en Ahmed.



Wil je The Night Of graag zien? Je vindt de serie gewoon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen