search
Start je week goed met de 4 sterren-serie 'Reservation Dogs' op Disney+

Start je week goed met de 4 sterren-serie 'Reservation Dogs' op Disney+

Op de streamingsdienst Disney+ staat de sterk ontvangen serie Reservation Dogs.

Bram de Groot
De meeste mensen in Nederland zijn geabonneerd op Netflix. Andere diensten zoals HBO Max, Disney+ en Prime Video hebben duidelijk minder abonnees. Mocht je de dienst van Disney wel hebben of overwegen, dan hebben we hieronder een kijktip voor je. Om de week goed te beginnen.

Op Disney+ staat de sterk ontvangen serie Reservation Dogs. Deze dramakomedie komt van bedenkers Sterlin Harjo en Taika Waititi. De laatste ken je van films als Thor: Love and Thunder en JoJo Rabbit.

Reservation Dogs


De serie volgt het leven van vier inheemse tieners op het platteland van Oklahoma. Ze vervelen zich rot en brengen hun dagen door met rondhangen. Maar ze plegen ook de nodige misdaden om aan hun geld te komen. Ze willen maar één ding: hun reservatengemeenschap verlaten.

Hoofdrollen in Reservation Dogs zijn voor onbekendere namen als Devery Jacobs, D'Pharaoh Woon-A-Tai, Lane Factor en Paulina Alexis. Er zijn ook gastrollen te zien van onder andere Garrett Hedlund, Lily Gladstone, Graham Greene, Ethan Hawke, Bill Burr en Evan Adams.

Drie seizoenen


De serie verscheen in 2021 op Disney+ en ondertussen vind je op de streamingdienst drie seizoenen met in totaal 28 afleveringen. De ontvangst is ijzersterk. Het eerste seizoen staat op 99 procent op Rotten Tomatoes na 61 recensies. Seizoen 2 en 3 staan zelfs op de volle 100 procent. De publieksscore voor de drie seizoenen is 91 procent.De IMDb noteert een prima 8,3 na 23 duizend stemmen en SerieTotaal-recensent Dieuwertje Deutekom gaf 4 sterren aan seizoen 2 en schreef: "In een zee vol series die op hoog tempo visueel spektakel op de kijker storten, voorziet Reservation Dogs in de broodnodige rustmomenten."

Prijzen


In 2021, 2022 en 2023 plaatste de American Film Institute Awards de serie in de Top 10 beste programma's van het jaar en er was een Golden Globe-nominatie voor Beste musical/komedieserie van het jaar. Wel werd een Independent Spirit Award gewonnen voor Beste nieuwe serie. Ook de cast kreeg een Independent Spirit Award.

Ben je nu nieuwsgierig en wil je Reservation Dogs graag kijken, dan vind je de drie seizoenen op Disney+.

Aanbevolen artikelen