search
De Netflix-serie 'Archive 81' al gekeken: heel veel spannender krijg je het niet

De Netflix-serie 'Archive 81' al gekeken: heel veel spannender krijg je het niet

'Archive 81' is een angstaanjagende serie op Netflix die horrorfans zeker niet mogen missen.

Nina Beerendonk
Horrorseries hebben het potentieel om nog enger te zijn dan horrorfilms, aangezien er in het format meer tijd is om de kijker de stuipen op het lijf te jagen. Op Netflix is er gelukkig een groot aanbod aan horrorseries, waaronder het spannende Archive 81.

Archive 81 is een bovennatuurlijke horrorserie die op 14 januari 2022 verscheen op Netflix. Als je deze serie destijds gemist hebt, is het zeker een aanrader om er nu alsnog aan te beginnen. De serie wordt namelijk geprezen voor zijn geweldige verhaal en het spel van de acteurs.

Mysterieuze opdracht


De serie is gebaseerd op de gelijknamige podcast uit 2016. We volgen het verhaal van Dan (Mamoudou Athie), een audioarchivaris die terecht komt in onheilspellende omstandigheden. Voor zijn werk wordt hem gevraagd om een mysterieuze opdracht uit te voeren.

Hij moet namelijk opnames archiveren die te maken hebben met een gebouw dat is afgebrand. Langzaam raakt hij verwikkeld in het verhaal waar hij naar luistert, en daar kan hij niet meer zomaar uit ontsnappen.

Goede score


Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 85%. De critics consensus op die site luidt als volgt: "Archive 81 is een intrigerende mix van horror en noir en biedt verslavende bovennatuurlijke sensaties die op de beste manier beklijven".De serie bestaat uit 8 afleveringen. Ondanks de vele positieve reviews en de mogelijkheid voor een tweede seizoen qua verhaal, werd de serie na het eerste seizoen geannuleerd. Het eerste seizoen is gelukkig prima op zichzelf te kijken.

Podcast


Mocht je toch nieuwsgierig zijn naar het vervolg van het verhaal, dan kun je naar de podcast luisteren. Deze gaat namelijk wel verder met het verhaal, en heeft maar liefst drie seizoenen.

Benieuwd geworden naar deze griezelige serie? Bekijk Archive 81 dan op Netflix.

Aanbevolen artikelen