search

Ons nieuws van donderdag 8 februari 2024

Recensie Netflix-serie 'Let's Talk about CHU'

Recensie Netflix-serie 'Let's Talk about CHU'

Taboedoorbrekende dramaserie doet zichzelf helaas flink tekort door preutsheid van de makers.

Lydia van Vliet-Meeuwissen
Regie: Remii Huang | Cast: Tzu Hsuan Chan (Chu Ai), Kai Ko (Chou Ping-ke), J.C. Lin (Chu Yu-sen), Chien-Ho Wu (Lee Yueh), Kimi Hsia (Chu Wei), Umin Boya (Lin Shih-chieh), Ke-Li Miao (Chu Yeh Mei-chih), Helena Hsu (Doris), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-58 minuten | Jaar: 2024

Chu Ai spreekt als influencer openlijk over seks, waarmee haar account voor Taiwanese begrippen taboedoorbrekend en vrij controversieel is, maar in haar dagelijkse leven is ze eigenlijk niet veel anders dan haar leeftijdsgenoten. De titel Let's Talk about CHU verwijst naar de familienaam van de hoofdpersoon, want zij is niet de enige waar de serie om draait. Ook de levens van haar zus, broer en ouders worden gevolgd. Zoals de titel doet vermoeden ligt de focus daarbij op romantiek en seks. Elk van haar familieleden worstelt namelijk met de nodige seksuele problemen.

De ietwat hysterische intro van elke aflevering draait om twee dingen: Chu Ais kanaal en seks. In elke intro zie je Chu Ai openlijk over seks praten als influencer, maar de rest van de aflevering is altijd een stuk milder. Er komen zeker vrijende mensen in beeld, maar nooit geheel naakt. De makers lijken taboes te willen doorbreken, maar blijken angstig om dit daadwerkelijk te doen. Daarmee is er sprake van enige preutsheid.

In Let's Talk about CHU komen behoorlijk wat seksuele onderwerpen aan bod, die helaas allemaal wat voor de hand liggen. Zo is de broer van Chu Ai homoseksueel en doet haar zus haar uiterste best haar man te verleiden, wiens libido tot beneden het vriespunt is gedaald. Haar moeder betrapt haar vader op het bekijken van porno en zelf is ze bang een liefdesrelatie aan te gaan.

Deze thema's zijn wat clichématig en voorspelbaar. De makers hebben zich er met een niet erg vernieuwend verhaal dan ook wat makkelijk van afgemaakt. Aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat het plot voor veel mensen iets herkenbaars zal bevatten. En die herkenbaarheid zorgt voor betrokkenheid. Veel mensen kijken immers graag naar iets waarmee ze zich kunnen identificeren.

Het verhaal is dan ook best realistisch. Dit had ieders leven kunnen zijn. Wat minder realistisch is het acteerwerk in de seksscènes. In de reguliere scènes valt hier op het acteren weinig op aan te merken, maar de Taiwanezen zijn duidelijk nog niet zo ver in het laten zien van seks. Zo nu en dan komt het allemaal wat ongemakkelijk over en als de twee heren seks hebben, is overduidelijk te zien dat dit nep is.

Let's Talk about CHU is niet onaardig of onprettig om naar te kijken, maar de serie wordt tegengehouden door haar eigen preutsheid. Hiermee wordt het ogenschijnlijke doel van de makers, taboes doorbreken, helaas niet bereikt en blijft er niets meer over dan een doodgewoon verhaal over het leven van een opgroeiende jonge vrouw.

★★☆☆☆

Let's Talk about CHU is te zien bij Netflix.

Recensie Netflix-serie 'Luz'

Recensie Netflix-serie 'Luz'

Een uitmuntende kinderserie waar alles in zit behalve stompzinnige actiescènes.

Dirk Sung van Aalsburg
Regie: Thiago Teitelroit | Cast: Marianna Santos (Luz), Daniel Rocha (Marcos), Gabriela Moreyra (Dora), Dandara Albuquerque (directeur), Mel Lisboa (Valéria), Mauricio Destri (Gael), e.a. | Afleveringen: 20 | Speelduur: 31-43 minuten | Jaar: 2024

De sprankelende, hartverwarmende kinderserie Luz gaat over een negenjarig meisje dat is opgegroeid bij een inheemse stam in het Braziliaanse regenwoud, maar terechtkomt op een elitaire kostschool in de stad. Daar ontfermt de vriendelijke leraar Marcos zich over het weeskind. Luz vindt al snel haar plekje binnen de schoolgemeenschap, maar er zijn veel geheimen rond haar afkomst en haar toekomst. De serie presenteert een prachtige lappendeken van verhaallijntjes met een keur aan personages die elk een eigen reis doormaken en door de kijker in het hart zullen worden gesloten.

De moderne kostschool is het paradepaardje van een organisatie die bevoorrechte kinderen klaarstoomt voor de maatschappij. Er is niet alleen aandacht voor wiskunde en biologie, maar ook voor sociale media en leiderschap. Vooral binnen Marcos' mentorgroepje zijn de lol, vriendschappen en knuffelpartijen niet van de lucht. Natuurlijk is er onderlinge competitie (vooral met een elektronische ranglijst in de kantine) en zijn er af en toe ruzies, maar over het algemeen is de sfeer fijn en coöperatief. Totdat Luz in de klas komt.

Luz is opgevoed door haar oma bij de Kaingang-stam. Er wordt in de serie een duidelijk punt gemaakt dat deze bevolkingsgroep 'inheems' moet worden genoemd en niet 'Indiaans'. De personages die blijven volharden in het laatste zijn niet de helden van dit verhaal. Overigens hebben de Kaingang gewoon elektriciteit, mobieltjes en modern onderwijs. De slimme Luz kan meteen prima meedraaien in het lesprogramma van de kostschool en juist zij weet haar nieuwe omgeving het een en ander bij te brengen aan nieuwe inzichten, zoals respect voor de natuur, groepswaarden, traditie en een andere taal.

De schoolperikelen van Marcos en Luz vormen maar een klein deel van de gebeurtenissen die de serie presenteert. We maken kennis met allerlei personages die allemaal hun eigen wensen, dromen, krachten en zwaktes hebben. Er is de helikoptermoeder die het kantoor van de schooldirecteur platloopt, de handlanger van een grootgrondbezitter die het de inheemse bevolking lastig maakt en de klasgenoot van Luz die ervan droomt een beroemd kunstenaar te worden. De hoofdverhaallijn draait om het mysterie van Luz' afkomst, maar alle andere personages krijgen ook ruimte om te ademen, fouten te maken en die weer te herstellen.

Dat herstellen lukt meestal prima. Luz is een serie voor basisscholieren en de verhaallijnen eindigen doorgaans op een positieve noot en met een mooie les. De personages leren kinderen van alles over omgaan met elkaar en met jezelf, de waarde van vriendschaps- en familierelaties, oud en nieuw. Voor de meekijkende ouder is dit allemaal enigszins voorspelbaar en zoetsappig, maar door de fijne verpakking zal alleen de ergste zwartkijker daar een probleem mee hebben. Wie zich openstelt voor het licht gaat zelf ook automatisch stralen.

Stralen doen de acteurs zeker. Luz heeft, op een enkele uitzondering na, driedimensionale personages en de acteurs doen daar recht aan. Speciale lof gaat naar de kinderacteurs, die natuurlijk teksten moeten opzeggen die door scenaristen zijn geschreven, maar toch genoeg kind blijven om hun rol mooi in te vullen. De onderlinge bemoeienissen zijn niet het sterkste onderdeel van de serie, maar de valkuil van al te pedante en gewiekste pretieners in doorslaggevende rollen wordt vermeden. In Luz lossen volwassenen de volwassen zaken op. In dat kader is het ook fijn dat er geen geforceerde actiescènes of achtervolgingen zijn.

De kracht van de serie ligt in de onderlinge relaties en contact, niet in fysieke capriolen of ongeloofwaardige kinderzaken. Natuurlijk is Luz een bijzonder meisje, maar zij redt niet de wereld. Luz' leven wordt begeleid door vuurvliegjes en de mensen op haar pad kunnen hetzelfde licht volgen of zich ertegen verzetten. Vuurvliegjes en sterren vormen een prachtig thema dat op verschillende niveaus terugkomt en tot mooie beelden leidt. Luz ziet er sowieso heerlijk uit. Een warme kleurenpracht zoals in Disney's Encanto zien we terug in het regenwoud, maar ook in de schoollokalen en de straten van de stad.

Luz heeft twintig afleveringen van elk circa een halfuur. Zo is er mooi de tijd om het hoofdverhaal te vertellen, maar ook om alle zijlijntjes en subthema's te verkennen. Doordat er veel gaande is, blijft de serie van begin tot einde boeiend. Omdat Luz echt voor kinderen is bedoeld, is het fijn dat er Nederlandse nasynchronisatie (met stemmen van Dion de Keizer en Valentijn Benard) beschikbaar is. En de laatste scènes laten zien dat de toekomst zelfs nog lichter kan worden.

★★★★☆

Luz is te zien bij Netflix.

Recensie Prime Video-serie 'Mr. & Mrs. Smith'

Recensie Prime Video-serie 'Mr. & Mrs. Smith'

Donald Glover gooit de blockbuster uit 2005 om voor een intiemere sfeer en een nieuwe blik op de relatie tussen twee getrouwde spionnen.

Ruby Dijk
Regie: Karena Evans, Hiro Murai, Amy Seimetz, e.a. | Cast: Donald Glover (John Smith), Maya Erskine (Jane Smith), John Turturro (Eric Shane), Tamara Torres (Marla), Dominic Raacke (Tom), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-63 minuten | Jaar: 2024

Mr. & Mrs. Smith had een moeilijk begin. De serie werd in 2021 al aangekondigd als een samenwerking tussen Donald Glover en Phoebe Waller-Bridge, maar de maker van Fleabag trok zich terug vanwege creatieve meningsverschillen met haar collega. Na de recasting duurde het nog twee jaar voor de serie te zien zou zijn, maar dit was het wachten waard.

Hoewel het interessant is na te denken hoe de serie eruit had gezien als Waller-Bridge was gebleven, is het eindresultaat ook zonder haar input meer dan toereikend. Dankzij eigenzinnige projecten als Atlanta wisten we al dat Glover geen interesse heeft in het maken van een gebruikelijke serie en ook in Mr. & Mrs. Smith zien we zijn stijl duidelijk terug. De serie is onvoorspelbaar en zeker ook een beetje vreemd, maar hoe dan ook een verfrissende variant op de gelijknamige film van bijna twintig jaar geleden.

Wie hoopt op een herbeleving van de blockbuster met Brad Pitt en Angelina Jolie is bij deze serie aan het verkeerde adres, want Mr. & Mrs. Smith lijkt daar slechts in zeer kleine mate op. Waar Pitt en Jolie in de film echtgenoten vertolkten die niet van elkaar wisten dat ze spionnen waren, zijn de Smiths in deze serie aan elkaar verbonden in een nep doch compleet legaal huwelijk als dekmantel voor hun gezamenlijke spionagewerk. Er zijn wel wat leuke verwijzingen naar de film voor wie daarnaar op zoek is.

De serie gaat voor een intiemere sfeer, met meer focus op de relatie tussen John en Jane Smith dan het daadwerkelijke spionagewerk. Hoewel er genoeg actiescènes zijn, ligt de nadruk op de dialogen. We worden meegenomen in het huwelijkse leven, van eerste date tot eerste kus en het opbloeien van een echte romance. Wie geniet van schieten zonder verhaal zal dus bedrogen uitkomen.

De Smiths werken voor een organisatie die simpelweg 'the company' wordt genoemd. Beiden kennen hun baas niet persoonlijk; ze worden aangestuurd via chatberichten van de anonieme HiHi. John lijkt vanaf het begin totaal ongeïnteresseerd in zijn opdrachtgever, maar Jane kan haar vragen minder makkelijk loslaten. Helaas wordt hier na de eerste aflevering eigenlijk niets meer mee gedaan. Voor het verhaal dat Mr. & Mrs. Smith wil vertellen, namelijk dat van het huwelijk van de Smiths, is het ook niet echt belangrijk voor wie ze werken, maar naarmate de serie vordert gaat dit toch wat knagen.

Een verrassende remake dus, met een bevredigend einde. Mr. & Mrs. Smith is vele malen beter dan haar gelijknamige voorganger: stijlvoller, beter acteerwerk en een interessanter verhaal. Er is een overvloed aan remakes en reboots, maar deze laat zien dat er daadwerkelijk een beter verhaal te vertellen was. Of je de film nu wel of niet hebt gezien, de serie is sowieso een aanrader.

★★★★☆

Mr. & Mrs. Smith is te zien bij Prime Video.

De vlag mag uit voor 'Percy Jackson': Disney+ geeft de fantasyserie een tweede seizoen

De vlag mag uit voor 'Percy Jackson': Disney+ geeft de fantasyserie een tweede seizoen

Disney geeft fantasyserie een tweede seizoen en daardoor kunnen 'Percy Jackson'-fans rustig ademhalen.

Bram de Groot
De series van Disney+ buiten het Marvel Cinematic Universe en Star Wars zijn zeker niet altijd zeker van een tweede seizoen. Denk maar American Born Chinese, WIllow en National Treasure: Edge of History.

Voor Percy Jackson and the Olympians is er nu witte rook. De fantasyserie krijgt na het prima ontvangen eerste seizoen ook een tweede seizoen. Klaarblijkelijk stemmen ook de kijkcijfers tevreden.

Seizoen 2


Uiteraard gaat het tweede seizoen ook weer over een van de Percy Jackson-boeken van schrijver Rick Riordan. Dit keer is het boek The Sea of Monsters aan de beurt, ook het tweede deel van Riordan.

In The Sea of Monsters zien we Percy en de andere halfgoden op een reis over de oceaan om het 'Golden Fleece' terug te vinden. Percy wordt gespeeld door Walker Scobell.

Veel kijkers


Het achtdelige eerste seizoen, te zien op Disney+, startte in december 2023 en is op 30 januari afgerond met de aflevering "The Prophecy Comes True". Het debuutseizoen staat op 92 procent op Rotten Tomatoes en een 7,2 op de IMDb.De eerste aflevering zou 13,3 miljoen kijkers hebben getrokken gedurende de eerste zes dagen na de release. Drie weken later zouden er drie keer zoveel mensen die aflevering hebben gestreamd. Het is de succesvolste serie op Disney+ na de vele producties van Marvel en Star Wars.
'Star Wars'-acteur deelt hoopvol nieuws over seizoen 2 van 'Andor'

'Star Wars'-acteur deelt hoopvol nieuws over seizoen 2 van 'Andor'

Achter de 'Star Wars'-schermen wordt hard gewerkt aan seizoen 2 van 'Andor'

Tom Veldman
Sinds het einde van seizoen 1 van Andor wachten Star Wars-fans smachtend op meer. Seizoen 2 laat nog even op zich wachten, maar er is ondertussen wel een leuke update.

Die update komt van acteur Stellan Skarsgård. In de serie speelt hij de rol van de rebel Luthen Rael. In een interview met Gizmodo liet hij weten al wat inzicht te hebben in het script voor seizoen 2.

Tony Gilroy


Hij ging onder andere in op de ontwikkeling van zijn personage, Luthen. ''Ik ben tevreden met de richting die het script heeft. Het is erg goed schrijfwerk, en het is Tony Gilroy. Ik spreek erg graag de zinnen uit die hij schrijft.''

Het schrijfwerk was een van de aspecten waar Andor veel lof voor oogste van critici en fans. De serie ontving ook Emmy-nominaties voor Beste Dramaserie en Beste Script.

2025


Het tweede seizoen van Andor staat gepland voor 2025. Tot het zover is kunnen fans zich vermaken met het uitstekende eerste seizoen op Disney+.

De salarissen van de 'Brooklyn Nine-Nine'-cast per aflevering onthuld: Dit verdienen ze

De salarissen van de 'Brooklyn Nine-Nine'-cast per aflevering onthuld: Dit verdienen ze

Dit zijn de salarissen van de grootste acteurs uit Brookly Nine-Nine.

Adriennë Koolen
Het leven van de grote acteurs klinkt vaak als de perfecte baan. De glitter en glamour van Hollywood is iets waar sommigen alleen maar over durven te dromen. En ook de riante salarissen zijn vaak het hoofdpersonage in deze stiekeme fantasieën.

De geliefde sitcom Brooklyn Nine-Nine is nu nog steeds enorm populair, ook al eindigde de serie in 2021. Let op dat de salarissen in dit artikel niet officieel bevestigd zijn, maar door CelebrityNetWorth kan er wel een goede schatting gemaakt worden.

De salarissen


Er is geen twijfel over mogelijk dat Andy Samberg (Jake Peralta) het hart is van Brooklyn Nine-Nine en dat is terug te zien in zijn salaris. Sambergs geschatte salaris is $ 125.000 per aflevering, wat omgerekend ongeveer €116.000 is.

André Braugher speelde Raymond Holt en verdiende net iets minder dan Samberg. Zijn unieke en humoristische personage gaf de serie net iets extra’s. Hierdoor was hij de op één na best betaalde acteur, met $100.000 per aflevering (ongeveer €92.000).

De salarissen van de vrouwen


Er zijn geen details bekend over de salarissen van de vrouwen, wat betekent dat er geen schatting gedaan kan worden naar het salaris van, bijvoorbeeld, Melissa Fumero (Amy Santiago).De reden hiervoor is niet bekend. Wellicht zijn deze details niet bekend, omdat de actrices niet zo open over hun salaris praten. Er is dus ook niets te zeggen over een mogelijke loonkloof tussen mannen en vrouwen bij Brooklyn Nine-Nine. Wel is het nettovermogen van Fumero geschat tussen de $2 en $4 miljoen (€1,8 en €3,7 miljoen).

Te streamen op


Stream Brooklyn Nine-Nine op Netflix.
Giancarlo Esposito in de grauwe serie 'Parish': nieuwe misdaadhit met de 'Breaking Bad'-ster?

Giancarlo Esposito in de grauwe serie 'Parish': nieuwe misdaadhit met de 'Breaking Bad'-ster?

De nieuwe beelden van de volgende gruwelijke en bloederige misdaadserie zijn nu te zien.

Adriennë Koolen
Al vanaf dat film uitgevonden is, zijn kijkers fan van misdaad. De adrenaline en de spanning maken een misdaadserie beter dan elk ander verhaal. De nieuwe misdaadhit Parish deelt zijn explosieve nieuwe trailer.

Parish is gebaseerd op de succesvolle Britse The Driver. De nieuwe AMC-misdaadthriller vertelt het verhaal van Gracián Gray Parish (Giancarlo Esposito), een chauffeur die een criminele organisatie en een mensenhandelbende in New Orleans te slim af is.

Parish


Gray is de eigenaar van een luxe autoservice, maar wanneer zijn zoon wordt vermoord en zijn bedrijf in elkaar stort, moet de familieman een totaal andere kant van zichzelf laten zien. Langzaam komen zijn oude gewoontes uit een donker verleden naar boven wanneer hij in de criminele wereld terechtkomt.

Esposito is vooral bekend van Breaking Bad en Better Call Saul, waarin hij Gus Fring speelt. Met vijf Emmy nominaties en ervaring met het spelen in thrillers, is Esposito een geweldige keuze voor Parish.

De trailer


De splinternieuwe trailer belooft veel actie en spanning, met fantastische achtervolgingsscènes. De trailer eindigt met een montage die laat zien dat de serie niet alleen boordevol geweld zit, maar ook enorm emotioneel is.De explosieve trailer eindigt met Gray die zegt: "Ik ben het beu om de passagier in mijn eigen leven te zijn." En daarmee zet de trailer de perfecte toon neer van de nieuwe serie. Parish gaat op 31 maart in première in Amerika op AMC en AMC+.
'Stranger Things'-ster ziet graag dit gruwelijke element veranderd in seizoen 5

'Stranger Things'-ster ziet graag dit gruwelijke element veranderd in seizoen 5

Alsof de serie nog niet gewelddadig genoeg was, mag het van hem iets meer.

Glenn Walsh
Er wordt momenteel druk gewerkt aan het vijfde en laatste seizoen van de monsterhit Stranger Things, en hoewel de serie soms vrij duister overkomt mag het van één van de sterren een tandje meer.

Acteur Gaten Matarazzo, die sinds de première van de serie in 2016 de rol van Dustin Henderson vertolkt, heeft onlangs in een interview verteld dat de serie wat meer intensiteit en sterfgevallen zou mogen hebben.

Het is tot nu toe wat veilig


Tijdens een persmoment op de Mega Con Orlando werd Matarazzo gevraagd welke veranderingen hij zou aanbrengen als hij aan het roer stond. Hij suggereerde dat de serie veel gewelddadiger zou moeten zijn:

"Het klinkt misschien verkeerd, maar er zouden meer personages moeten doodgaan. De serie zou zoveel beter zijn als de inzet veel hoger was, alsof op elk moment een van deze kinderen het loodje kan leggen. Ik heb het gevoel dat we allemaal te veilig zijn."

Stranger Things en de sterfgevallen


Hoewel de voornaamste personages de seizoenen hebben doorstaan, hebben niet alle fan-favorieten het overleefd. De eerste emotionele klap was natuurlijk de dood van Barb, gespeeld door Shannon Purser, in het eerste seizoen.Meer recentelijk wist acteur Joseph Quin de harten te veroveren met zijn rol als Eddie Munson in het vierde seizoen, en zijn daaropvolgende dood liet veel fans bedroefd achter. Wellicht wordt de serie iets gevaarlijker in het laatste seizoen, omdat er geen noodzaak meer is om iedereen in leven te houden voor een mogelijk vervolg.Kijk alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.
Acteur uit de 'Harry Potter'-films over een terugkeer in de tv-reboot: "Deze rol zou ik spelen"

Acteur uit de 'Harry Potter'-films over een terugkeer in de tv-reboot: "Deze rol zou ik spelen"

Tijdens de MegaCon in Orlando werd deze vraag rechtstreeks gesteld.

Valeria Milić
De reboot van de 'Harry Potter'-films staat in principe voor zeven seizoenen gepland. Dit betekent dat er een boek per seizoen wordt gefilmd, en natuurlijk willen velen weten of oude bekenden terug zouden willen komen.

Matthew Lewis, die Neville Longbottom (Marcel Lubbermans) speelde in de films, is in principe niet bezig met terugkeren in de reboot. Wel heeft hij een enorme bewondering voor David Thewlis, die naar zijn mening Remus Lupin perfect heeft neergezet.

Terughoudend


Volgens People was Lewis een beetje terughoudend in het beantwoorden van de vraag. Lewis: "Jeetje, ik zou het zo gauw niet weten. Iedereen heeft zijn rollen zo goed gespeeld dat me niet direct een rol te binnen schiet".

Vervolgens ging de acteur in op het personage dat hem uit de boeken was bijgebleven, en dat was Remus Lupin. Lewis gaf ook aan een enorme bewondering voor acteur David Thewlis te hebben, die de Hogwarts-docent neerzette.

Boeken


"Als ik dan toch een rol zou moeten kiezen, dan zou dat professor Lupin zijn. David Thewlis is natuurlijk niet te evenaren, dus mijn keuze is puur gebaseerd op de boeken, voor ik deel werd van de franchise," aldus Lewis.

Bekijk op instagram
Fan van Britse topseries zoals 'Peaky Blinders' en 'The Crown'? Deze drie Britse series zijn ook op Netflix te streamen!

Fan van Britse topseries zoals 'Peaky Blinders' en 'The Crown'? Deze drie Britse series zijn ook op Netflix te streamen!

Wie op Netflix grasduint komt meerdere Britse producties tegen, in diverse genres.

Valeria Milić
Naast series die wereldwijd enorme hits zijn gebleken valt er nog genoeg te streamen. Hieronder hebben we drie series uit het VK voor je op een rijtje gezet.

Zo is er een wel erg bijzondere mockumentary, een thriller met Richard Madden ("Robb Stark" in Game of Thrones) en een drama-komedie over een wel erg aparte relatie.

Verveling


In The End of the F***ing World ontmoeten we de 17-jarige psychopaat James (Alex Lawther). Dieren doodmaken verveelt hem op een gegeven moment, dus besluit hij een mens uit te kiezen. Zijn klasgenote Alyssa (Jessica Barden) heeft zo haar eigen problemen en stelt voor om samen weg te lopen. Dit komt hem natuurlijk prima uit en de twee gaan samen op reis door Engeland.

Rotten Tomatoes: 92%

Kijk hier.

Bodyguard is een politieke thriller waarin Madden de rol speelt van David Budd. David is een oorlogsveteraan met PTSS en krijgt als opdracht om de Home Secretary (vergelijkbaar met Minister van Binnenlandse Zaken) Julia (Keeley Hawes) te beschermen.

Rotten Tomatoes: 84%

Kijk hier.'Kritische' journaliste


Niemand minder dan de onverstoorbare en 'kritische' journaliste Philomena Cunk (Diane Morgan) neemt je mee in deze bijzondere mockumentary. De geschiedenis van de planeet wordt verteld waarbij Morgans personage in de stijl van Rowan Atkinson de meest zotte vragen stelt aan allerhande experts.Rotten Tomatoes: 86%

Kijk hier.
'Yellowstone'-bedenker maakt nieuwe serie met Demi Moore

'Yellowstone'-bedenker maakt nieuwe serie met Demi Moore

Na het succes van Yellowstone, Tulsa King, Lioness en Mayor of Kingstown is het nu de beurt aan Landman.

Zilko Tarici
Demi Moore zal de cast versterken van Taylor Sheridan's nieuwe Paramount+-dramaserie Landman, waarvan de opnames net zijn begonnen in Fort Worth, Texas.

De serie speelt zich af in de ruwere delen van het hedendaagse Texas en laat zien hoe mensen op zoek zijn naar rijkdom in de harde wereld van oliewinning.

Van podcast naar serie


Landman is gebaseerd op de elf-delige podcast-reeks Boomtown en moet het verhaal zowel laten zien vanuit het perspectief van de oliewerkers als de miljardairs die er het meeste aan verdienen.

Moore zal de rol spelen van Cami, de echtgenote van Tommy Norris (Billy Bob Thornton), een van de machtigste oliebaronnen in Texas.

Cast vol mooie namen


Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor o.a. Ali Larter, Michelle Randolph, Jacob Lofland, Kayla Wallace, James Jordan, Mark Collie en Paulina Chávez.Christian Wallace doet dienst als uitvoerend producente, en dat geldt ook voor Sheridan, David C. Glasser, ​David Hutkin, Ron Burkle, Bob Yari​, Geyer Kosinski, Michael Friedman en Stephen Kay.

Comeback voor Demi


Moore is momenteel te zien in het tweede seizoen van Ryan Murphy's anthology-serie Feud: Capote vs. The Swans en de film The Substance naast Margaret Qualley.

Het is nog onduidelijk wanneer Landman te streamen zal zijn via SkyShowtime.
Binnenkort nieuw op Netflix: De spectaculaire actieserie 'House of Ninjas'

Binnenkort nieuw op Netflix: De spectaculaire actieserie 'House of Ninjas'

Volgende week staat er weer een Japanse en fraai ogende actieserie op Netflix.

Bram de Groot
Netflix heeft de volledige trailer onthuld voor de serie House of Ninjas. Het betreft een Japanse Netflix Original, geregisseerd door Dave Boyle, bekend van onder andere de film Man from Reno uit 2014.

Zoals de titel al aangeeft gaat de serie over Ninjas. In House of Ninjas maken we kennis met de 'Tawara Family' en we volgen waarschijnlijk vooral de zoon Haru Tawara, gespeeld door Kento Kaku.

Waar gaat de serie over?


In de actieserie zien we dat het gezin Tawara zich al enkele jaren heeft teruggetrokken uit het ninjaleven. Maar het verleden haalt de disfunctionele Tawara's in en ze moeten weer in actie komen om via een aantal schimmige missies het hoofd te bieden aan bedreigende gebeurtenissen.

Naast zoon Haru zien we ook zijn vader Souichi Tawara (Yosuke Eguchi), zijn moeder Yoko Tawara (Tae Kimura), zijn oudste broer Gaku Tawara (Kengo Kora), zijn jongere zus Nagi Tawara (Aju Makita) en zijn oma Taki Tawara (Nobuko Miyamoto).

Volgende week


House of Ninjas of Shinobi No Le verschijnt op 15 februari online op Netflix en hieronder bekijk je de volledige trailer voor de serie.

Deze 4 razend spannende actiethrillers op Netflix houden je aan de buis gekluisterd

Deze 4 razend spannende actiethrillers op Netflix houden je aan de buis gekluisterd

Met deze spannende series van Netflix vliegen jouw avonden voorbij.

Mitchell van Vuren
Voor een spannende avond op de bank zit je met deze 4 bikkelharde actiethrillers op Netflix helemaal goed. Kijk gauw of je onderstaande series al gezien hebt.

Fool Me OnceWanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.Hit & RunEen man die zoekt naar de ware toedracht van de dood van zijn vrouw, raakt verstrikt in een gevaarlijk web van geheimen en intriges, dat reikt van New York tot Tel Aviv. Bekijk nu bij Netflix.Pax MassiliaTerwijl een wrede drugsdealer Marseille probeert te veroveren, verwelkomen een opstandige politiechef en zijn onverschrokken team een nieuwe rekruut met een eigen agenda. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.Copycat KillerEen seriemoordenaar profiteert van de mediabelangstelling voor zijn moorden en manipuleert zijn slachtoffers, de politie en de media, waardoor de moorden een mediageniek spektakel worden. Bekijk nu bij Netflix.

De Netflix-serie 'Archive 81' al gekeken: heel veel spannender krijg je het niet

De Netflix-serie 'Archive 81' al gekeken: heel veel spannender krijg je het niet

'Archive 81' is een angstaanjagende serie op Netflix die horrorfans zeker niet mogen missen.

Nina Beerendonk
Horrorseries hebben het potentieel om nog enger te zijn dan horrorfilms, aangezien er in het format meer tijd is om de kijker de stuipen op het lijf te jagen. Op Netflix is er gelukkig een groot aanbod aan horrorseries, waaronder het spannende Archive 81.

Archive 81 is een bovennatuurlijke horrorserie die op 14 januari 2022 verscheen op Netflix. Als je deze serie destijds gemist hebt, is het zeker een aanrader om er nu alsnog aan te beginnen. De serie wordt namelijk geprezen voor zijn geweldige verhaal en het spel van de acteurs.

Mysterieuze opdracht


De serie is gebaseerd op de gelijknamige podcast uit 2016. We volgen het verhaal van Dan (Mamoudou Athie), een audioarchivaris die terecht komt in onheilspellende omstandigheden. Voor zijn werk wordt hem gevraagd om een mysterieuze opdracht uit te voeren.

Hij moet namelijk opnames archiveren die te maken hebben met een gebouw dat is afgebrand. Langzaam raakt hij verwikkeld in het verhaal waar hij naar luistert, en daar kan hij niet meer zomaar uit ontsnappen.

Goede score


Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 85%. De critics consensus op die site luidt als volgt: "Archive 81 is een intrigerende mix van horror en noir en biedt verslavende bovennatuurlijke sensaties die op de beste manier beklijven".De serie bestaat uit 8 afleveringen. Ondanks de vele positieve reviews en de mogelijkheid voor een tweede seizoen qua verhaal, werd de serie na het eerste seizoen geannuleerd. Het eerste seizoen is gelukkig prima op zichzelf te kijken.

Podcast


Mocht je toch nieuwsgierig zijn naar het vervolg van het verhaal, dan kun je naar de podcast luisteren. Deze gaat namelijk wel verder met het verhaal, en heeft maar liefst drie seizoenen.

Benieuwd geworden naar deze griezelige serie? Bekijk Archive 81 dan op Netflix.