search
Bedenker is kleinerend over 'True Detective' seizoen 4: "Het is niet mijn schuld"

Bedenker is kleinerend over 'True Detective' seizoen 4: "Het is niet mijn schuld"

De gekrenkte bedenker van 'True Detective' vindt veel van het nieuwe seizoen "zo stom".

Mitchell van Vuren
Hoewel het vierde seizoen van HBO's True Detective voornamelijk lof heeft mogen ontvangen, is niet iedereen het eens met een deel van de creatieve keuzes. Tot deze groep behoort, gek genoeg, de originele maker van de detectiveserie, Nic Pizzolatto.

In een vernietigend bericht, dat inmiddels verwijderd is, maakte Pizzolatto korte metten met de aanname dat hij enige vinger in de pap had in het vierde seizoen. Ondanks dat zijn naam op de aftiteling prijkt als uitvoerend producent voor seizoen 4, stelt hij op geen enkele manier betrokken te zijn geweest bij het verhaal.

Stom


In het bericht verwees hij naar de plotpunten die aansluiten bij het veelgeprezen eerste seizoen van de serie als "zo stom".

Als antwoord op een fan voegde hij eraan toe: "Ik heb zeker geen inbreng gehad in dit verhaal of iets anders. Je kunt het mij niet kwalijk nemen."

Geest


Pizzolatto verwijst hier naar de paranormale elementen die dit seizoen een rol hebben gekregen. Dit uit zich onder andere door de geest van één personage die de vader van Matthew McConaughey's Rustin Cohle uit seizoen 1 lijkt te zijn.Meerdere links met seizoen 1 zijn in de serie te vinden, waaronder de onthulling dat de Tsalal-onderzoeksfaciliteit wordt bekostigd door een bedrijf genaamd Tuttle United. Tuttle was de naam van de Yellow King-aanbiddende familie waar Cohle en Martin Hart onderzoek naar deden.

Reactie showrunner


In een interview met Vulture reageerde showrunner Issa López op de opmerkingen van Pizzolatto. Ze zei:"Ik geloof dat elke verhalenverteller een zeer specifieke, eigenaardige en unieke relatie heeft met de verhalen die hij creëert, en wat zijn reacties ook zijn, hij heeft er recht op. Dat is zijn voorrecht."Ze zei over haar werk: "Ik heb dit [seizoen] geschreven met liefde voor het werk dat hij maakte en liefde voor de mensen die ervan hielden. En het is een heruitvinding, en het is anders, en het is gedaan met het idee om rond het vuur te gaan zitten, en [laten we] wat plezier maken en wat gevoelens en gedachten hebben. En iedereen die mee wil doen is welkom."

Kijken


Nieuwsgierig geworden? Bekijk True Detective: Night Country bij HBO Max.

Aanbevolen artikelen