search
Tom Hanks ontsloeg acteur uit 'Band of Brothers' één dag voor het begin van de opnames van 'de beste oorlogsserie ooit'
Series / Nieuws

Tom Hanks ontsloeg acteur uit 'Band of Brothers' één dag voor het begin van de opnames van 'de beste oorlogsserie ooit'

Tom Hanks heeft als regisseur een harde beslissing genomen ten aanzien van 'Band of Brothers'.

Tom Hanks is een van de meest iconische persoonlijkheden in Hollywood, bijvoorbeeld door zijn rollen in films als Saving Private Ryan en Forrest Gump. Hanks is echter niet alleen acteur maar ook regisseur.

De beste oorlogsserie ooit gemaakt is natuurlijk Band of Brothers, een serie die Hanks regisseerde samen met een andere grootheid, Steven Spielberg. De tv-serie bracht een aantal nieuwe sterren voort die nu flink bekend zijn: Ron Livingston, Damian Lewis, James McAvoy, Andrew Scott, Tom Hardy, David Schwimmer en Michel Fassbender.

Ratliff


Connor Ratliff zou ook op die lijst moeten staan. Echter, deze werd door Tom Hanks ontslagen enkele dagen voor het begin van de opnames. De acteur werd door zijn agent geïnformeerd dat er bij nader inzien twijfels waren over zijn deelname aan de serie.

"Je moet nu de trein naar Londen nemen! Tom Hanks heeft je auditie gezien en heeft twijfels. Hij denkt dat je ogen dood zijn," verklaarde hij. Ratliff ging naar Londen en dit keer was Hanks aanwezig. De acteur las zijn scène en Hanks bedankte hem voor het komen.

Ergste moment uit leven


Ratliff werd alsnog afgewezen. Ratliff zag dit als één van de ergste momenten van zijn leven, maar hij slaagde er gelukkig in uit het dal te komen en alsnog een carrière als acteur op te bouwen.

Bekijk op instagram


Jaren later kwamen de twee weer samen in een podcast, genaamd 'Dead Eyes'. "Ten eerste neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor wat ik je heb aangedaan. Dat was zeker de daad van een regisseur en dat was ik." bekende Hanks aan hem.

Off the record


"Degene die aan jou heeft doorgegeven wat er in de beslotenheid is gezegd, met zoveel authenticiteit, mogen hun knieën breken, want dat is... Dat is niet toegestaan. Je mag niet zo citeren. Het is off the record," concludeerde Hanks.

Kijk Band of Brothers hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen