search
De vlag mag uit voor 'Percy Jackson': Disney+ geeft de fantasyserie een tweede seizoen
Series / Nieuws

De vlag mag uit voor 'Percy Jackson': Disney+ geeft de fantasyserie een tweede seizoen

Disney geeft fantasyserie een tweede seizoen en daardoor kunnen 'Percy Jackson'-fans rustig ademhalen.

De series van Disney+ buiten het Marvel Cinematic Universe en Star Wars zijn zeker niet altijd zeker van een tweede seizoen. Denk maar American Born Chinese, WIllow en National Treasure: Edge of History.

Voor Percy Jackson and the Olympians is er nu witte rook. De fantasyserie krijgt na het prima ontvangen eerste seizoen ook een tweede seizoen. Klaarblijkelijk stemmen ook de kijkcijfers tevreden.

Seizoen 2


Uiteraard gaat het tweede seizoen ook weer over een van de Percy Jackson-boeken van schrijver Rick Riordan. Dit keer is het boek The Sea of Monsters aan de beurt, ook het tweede deel van Riordan.

In The Sea of Monsters zien we Percy en de andere halfgoden op een reis over de oceaan om het 'Golden Fleece' terug te vinden. Percy wordt gespeeld door Walker Scobell.

Veel kijkers


Het achtdelige eerste seizoen, te zien op Disney+, startte in december 2023 en is op 30 januari afgerond met de aflevering "The Prophecy Comes True". Het debuutseizoen staat op 92 procent op Rotten Tomatoes en een 7,2 op de IMDb.



De eerste aflevering zou 13,3 miljoen kijkers hebben getrokken gedurende de eerste zes dagen na de release. Drie weken later zouden er drie keer zoveel mensen die aflevering hebben gestreamd. Het is de succesvolste serie op Disney+ na de vele producties van Marvel en Star Wars.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen