search
Wil jij eens echt griezelen? Kijk dan de serie 'The Terror'

Wil jij eens echt griezelen? Kijk dan de serie 'The Terror'

De serie 'The Terror' biedt twee geweldige seizoenen vol bovennatuurlijke horror.

Nina Beerendonk
Heb jij zin om iets te kijken wat je de stuipen op het lijf jaagt? Misschien denk je meteen aan een horrorfilm, maar er zijn ook een hoop horrorseries waarbij je nog langer kunt griezelen. Eentje die je echt niet mag missen is The Terror.

The Terror is een serie die in première ging in april van 2018. De bovennatuurlijke horrorserie van AMC vertelt het verhaal rondom de verdwaalde Arctische expeditie van Captain Sir John Franklin, van 1845 tot 1847.

Mysterieus wezen


Het verhaal is gefictionaliseerd, maar de expeditie van Franklin heeft wel echt plaatsgevonden. De schepen HMS Erebus en de HMS Terror vertrekken om de Noordwestelijke Doorvaart vast te leggen. De schepen vriezen echter vast, waardoor de bemanning niet alleen de weersomstandigheden, maar de dreiging van een mysterieus wezen moeten overleven.

The Terror is een anthologieserie, wat betekent dat het tweede seizoen een geheel nieuw verhaal vertelt. In dat seizoen wordt er gefocust op de westkust van de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar een Japans-Amerikaanse community te maken krijgen met een wezen uit de Japanse folklore.

Hoogtepunt


De serie weet indruk te maken op de kijker, door middel van atmosferische spanning, psychologische stress en bovennatuurlijke bedreigingen. In beide seizoenen wordt bovennatuurlijke horror gecombineerd met historische gebeurtenissen.The Terror is dus meer dan een horrorserie die enkel bestaat uit lugubere beelden en jumpscares. Beide seizoenen vertellen rijke meeslepende verhalen, die de serie tot een van de hoogtepunten van het genre maken.

Derde seizoen


In seizoen 1 van de serie zien we bekende acteurs als Jared Harris (Mad Men, The Crown), Tobias Menzies (Outlander, The Crown) en Ciarán Hinds (Harry Potter, Belfast). In totaal bestaat The Terror uit twee seizoenen van 10 afleveringen.En er is goed nieuws voor de serie: er komt een derde seizoen aan. Het is nog niet bekend wanneer dit zal verschijnen. The Terror is momenteel niet te streamen, maar de DVD is te bestellen op Bol.com.

Aanbevolen artikelen