search

Ons nieuws van dinsdag 13 februari 2024

Recensie Apple TV+-serie 'The New Look'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The New Look'

De oorlog had een grote weerslag op de levens en successen van mode-iconen Christian Dior en Coco Chanel.

Regie: Helen Shaver, Todd A. Kessler, Julia Ducournau, e.a. | Cast: Ben Mendelsohn (Christian Dior), Juliette Binoche (Coco Chanel), John Malkovich (Lucien Lelong), Maisie Williams (Catherine Dior), Emily Mortimer (Elsa Lombardi), David Kammenos (Jacques), Hugo Becker (Hervé), Joseph Olivennes (André Palasse), Claes Bang (Hans von Dinklage/Spatz), Glenn Close (Carmel Snow), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 37-102 minuten | Jaar: 2024

Er zijn verschillende manieren om een biopic aan te vliegen. Sommige film- en seriemakers kiezen ervoor om het hele leven van de geportretteerde te tonen, bij wijze van spreken van de verwekking tot de laatste adem. Soms wordt echter toegespitst op een bepaalde periode in iemands leven, of een bijzondere relatie of vriendschap. Op die manier kan je als maker accenten leggen op allesbepalende gebeurtenissen.

Voor deze laatste methode wordt gekozen in de tiendelige Apple TV+-serie The New Look, die draait om de levens en carrières van de grote Franse mode-iconen Christian Dior en Coco Chanel. Vrijwel de helft van de afleveringen draait om de oorlogsjaren en de rest om de nasleep ervan. Zowel Dior als Chanel werden getekend door de nazibezetting van Frankrijk, zij het op een geheel verschillende wijze.

Dior werkt nog als couturier bij het modehuis van Lucien Lelong, waar de grote successen nog voor hem liggen. Omdat de stof onschuldig is en pas besmet wordt door wie de kleding draagt, heeft Dior zijn bedenkingen bij het kleden van nazi-vrouwen, maar hij besluit zich puur op het maakproces te richten. De oorlog hakt er flink in als zijn jongere zus Catherine, die actief is in het verzet, wordt opgepakt en naar werkkamp Buchenwald wordt afgevoerd. Zelfs na de bevrijding blijft Dior naar haar zoeken.

Chanel besluit in de oorlogsjaren haar modehuis te sluiten. Ze begeeft zich op gevaarlijk terrein als ze haar neef, die ze beschouwt als haar eigen zoon, te redden van gevangenschap door zich met de nazi's in te laten. Chanel neemt de complexe rol van dubbelspion op zich, mede gedreven door de verliefdheid voor nazi Spatz. Na de oorlog leeft ze in ballingschap in Zwitserland, waar ze haar fameuze parfum Chanel Nº5 in gevaar ziet komen.

De eerste drie afleveringen van The New Look, waarvan de titel refereert naar de revolutie die Dior teweegbracht in de Parijse modescene, zijn nauwelijks om door te komen. De makers hebben zich zo vastgebeten in de tragiek en het dubieuze karakter van de oorlogsjaren van de twee voornaamste personages, dat ze zichtbaar het spoor bijster raken. De verwikkelingen zijn onoverzichtelijk en chaotisch, maar niet omdat dit aansluit bij wat Dior en Chanel zelf doormaakten.

Opvallend is dat het lang duurt voordat de rol van Dior als modeontwerper een beetje vorm krijgt. Nu was de modeontwerper in veel opzichten een laatbloeier, maar waar zijn intrinsieke motivatie en passie uit voortkomen wordt niet duidelijk. De oorlog werkt als katalysator voor zijn geestdrift. Mode en kleding zijn Diors uitweg uit ellende en onzekerheden; de ideale ontsnapping uit de weerbarstige en gruwelijke werkelijkheid. De serie werkt dan ook toe naar Diors grote doorbraak en wordt daarmee in haar tweede helft een stuk beter.

The New Look bevat een uitstekende sterrencast. Ben Mendelsohn is een opmerkelijke keuze voor Dior, maar na een wat houterig begin maakt hij zich de rol steeds meer eigen. Juliette Binoche is een meer dan uitstekende Chanel, vooral als zij moet kiezen tussen principes en haar zakelijke instinct. Het is jammer dat de twee acteurs nog niet eens een handjevol scènes delen. De Parijse modewereld werd gekenmerkt door gezonde concurrentie en een ons-kent-ons-sfeer, maar Dior en Chanel werkten grotendeels langs elkaar heen, al was het maar omdat vanwege een geografische verwijdering.

Er zijn fijne bijrollen van Emily Mortimer en Glenn Close, en John Malkovich blijft met zijn bijzondere dictie een merkwaardig maar prettig acteur om naar te kijken en luisteren. Deen Claes Bang treft steeds vaker het lot van de schmierende slechterik en als de voornaamste foute oogappel van Chanel is het helaas niet veel anders.

De aankleding – excuus voor de woordspeling – van deze miniserie is verfijnd, zowel wat betreft de decors, de locaties als de kostuums. De modewereld krijgt nog weleens het verwijt enkel om uiterlijk vertoon te draaien, maar de makers van deze weelderige serie doen er alles aan om de persoon en de omstandigheden achter de creatieve breinen te laten zien.

Desondanks weet The New Look zich maar lastig los te rukken van de stroperige start. Velen zullen wellicht niet verder komen dan een aflevering of twee. Doorkijken loont, maar helemaal goed komt het niet meer. Alleen al omdat na de zware oorlogsjaren verwikkelingen over outfits en lekkere luchtjes enigszins triviaal overkomen.

★★★☆☆

The New Look is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Max Verstappen stapt weer in zijn Red Bull: Netflix onthult beelden 'Drive to Survive'
Series / Nieuws

Max Verstappen stapt weer in zijn Red Bull: Netflix onthult beelden 'Drive to Survive'

Begin maart start het nieuwe Formule 1-seizoen, vlak daarvoor debuteert het zesde seizoen van Drive to Survive.

Netflix komt deze maand, net zoals afgelopen jaren vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen, met het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive, waarin sterren als Max Verstappen, Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Charles Leclerc te zien zijn.

Logischerwijs krijgen we ook een preview te zien met de teaser trailer, en over een paar dagen de volledige trailer. In de beelden is er uiteraard veel ruimte voor de kampioen van 2023.

Seizoen 6


Zoals in de eerdere vijf seizoenen krijgen we in de docuserie een kijk achter de schermen van de F1-races die over de gehele wereld plaatsvinden. We kunnen uit de eerste hand volgen hoe de coureurs en teams zich voorbereiden op de strijd om de overwinningen gedurende de 22 races.

In de teaser trailer zien we ook de Nederlander Nick de Vries voorbij komen. Begin 2023 startte hij bij het team AlphaTauri. Na tien races met tegenvallende resultaten werd hij vervangen door Daniel Ricciardo.

Eind deze maand


Op 23 februari keert Formula 1: Drive to Survive terug op Netflix en hieronder zie je de teaser trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Valse geruchten? Twijfels over annulering van langverwachte fantasy-serie blijven onbeantwoord
Series / Nieuws

Valse geruchten? Twijfels over annulering van langverwachte fantasy-serie blijven onbeantwoord

Na zowat geen informatie over de nieuwe fantasy-serie duiken er geruchten op over een mogelijke annulering.

Het hele proces van een serie maken duurt altijd veel langer dan men zou denken. Zeker als er weinig informatie gegeven wordt en het project niet vooruit lijkt te gaan. Dit is precies wat er aan de hand is met Hulu’s fantasy-serie.

In 2015 publiceerde schrijfster Sarah J. Maas haar roman A Court of Thorns and Roses. Maas was op dat moment al een bekende schrijfster door haar boek uit 2012, Throne of Glass.

Een verfilming


Jaren nadat A Court of Thorns and Roses (ACOTAR) uitkwam, kregen de fans van Maas goed nieuws: het boek zou verfilmd worden in een serie voor Hulu! De serie werd in 2021 aangekondigd op Instagram in een inmiddels verwijderde post van Maas.

De schrijfster liet weten dat ze met Ronald D. Moore (Outlander) samen ging werken en dat er meer details zouden komen. Echter, details kwamen bijna niet. Er werd bijna niets meer gezegd over de adaptatie en zo ontstonden er geruchten dat de serie was geannuleerd.

Nieuwe updates


In november 2023 liet Moore weten dat de serie nog in ontwikkeling was en dat er een aantal scripts geschreven waren. Meer informatie kon de maker niet geven en fans waren niet compleet gerustgesteld.

Bekijk op instagram


Onlangs zijn er verschillende bronnen die de uitspraak van Moore bevestigen. Bovendien nemen tijdschriften zoals Variety de eerdere geruchten over de annulering terug. Alles lijkt er dus op te wijzen dat ACOTAR nog steeds in de maak is, maar er is geen informatie bekend over een mogelijke planning of cast.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Perfecte Valentijnsdag-binge: nieuwe Netflix serie met 90% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Perfecte Valentijnsdag-binge: nieuwe Netflix serie met 90% op Rotten Tomatoes

Deze nieuwe mini-serie maakt de mislukking van de oude adaptatie weer helemaal goed.

Er bestaan twee soorten mensen op Valentijnsdag: de een roept dat de feestdag alleen bestaat om kapitalistische redenen, terwijl de ander wegzwijmelt bij elke romantische komedie. Als je één van de laatste personen bent, dan is deze serie de perfecte binge voor jou dit jaar.

In 2009 publiceerde David Nicholls de roman One Day. Dit verhaal werd in één klap super populair en slechts twee jaar later werd het boek verfilmd.

Een slecht begin


Hoe goed het boek was, zo teleurstellend was de gelijknamige film. Met een magere 35% op Rotten Tomatoes leek de film een mislukking te zijn. Echter, dit lag niet aan het acteerwerk van de twee hoofdrolspelers: Anne Hathaway en Jim Sturgess.

De twee spelen Emma en Dexter, die in 1988 afstuderen aan de Universiteit van Edinburgh. Ze brengen samen de nacht door en worden bevriend. Elk jaar komen ze op dezelfde dag samen en proberen ze te achterhalen of er misschien toch iets meer tussen hen is dan enkel een platonische vriendschap.

Een tweede kans


Het boek beslaat ongeveer 20 jaar van de levens van Emma en Dexter en het leek onmogelijk om deze 20 jaar in een film van 2 uur te proppen. Daarom waren fans hoopvol toen de tweede verfilming van Nicholls' boek aangekondigd werd.De serie (ook gemaand One Day) kan in 14 afleveringen namelijk veel dieper ingaan op de relatie tussen Emma en Dexter dan de film ooit had kunnen doen. Elk hoofdstuk uit het boek wordt onderzocht en tot leven gebracht, met Ambika Mod en Leo Woodall in de hoofdrollen.

Een fantastische score


Het bleek de goede keuze te zijn geweest om een serie te maken toen de score op Rotten Tomatoes bekendgemaakt werd. De serie heeft op het moment van schrijven een score van 91%. Stream One Day op Netflix voor een perfecte Valentijnsdag-binge.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuws over 'The Last of Us' waar we allemaal op zaten te wachten
Series / Nieuws

Het nieuws over 'The Last of Us' waar we allemaal op zaten te wachten

De opnames van het tweede seizoen van 'The Last of Us' beginnen vandaag.

Het eerste seizoen van The Last of Us was een kneiter van een hit op HBO Max. Wij kunnen natuurlijk niet wachten op het nieuwe seizoen. Het goede nieuws is dat de opnames voor dat tweede seizoen vandaag van start gaan!

Het tweede seizoen van de post-apocalyptische serie zal naar verluidt nauw blijven aansluiten bij het verhaal van het videospel. Diegenen die precies weten wat er gebeurt tussen Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) in het tweede deel, begrijpen de grote gevolgen die eraan komen. "Als dat in de serie plaatsvindt," vertelde Ramsey eerder "weet ik niet zeker of ik daar emotioneel klaar voor ben."

Plot


In het eerste seizoen van de HBO-serie begaf het onwaarschijnlijke duo Joel en Ellie zich op een reis door de Verenigde Staten om een geneesmiddel te vinden voor een dodelijke schimmelinfectie die slachtoffers in zombies verandert. Vandaag start men dus aan een nieuwe episode in het verhaal.

De serie bleek een enorme hit te zijn, die ook de fans van het bronmateriaal, het videospel The Last of Us uit 2013, tevreden wist te stellen met haar getrouwe vertelling van het donkere, emotionele verhaal.

Trouw aan verhaal


Pedro Pascal gaf aan dat hij verwacht dat ook seizoen 2 volledig trouw zal blijven aan de videogame. "Het heeft geen zin om het spel in het eerste seizoen zo trouw te volgen om dan in het tweede seizoen ineens sterk af te wijken van het pad". Toch benadrukte de hoofdrolspeler: "ik wil het plot niet voor iedereen bederven en de waarheid is dat ik nog niet alle informatie heb."

Bekijk op instagram


Volgens HBO-baas Casey Bloys zal het tweede seizoen van de serie waarschijnlijk in 2025 te zien zijn. Kijk deze serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet vergeten: de epische actieserie 'Rome' op HBO Max is een echte aanrader
Series / Specials

Compleet vergeten: de epische actieserie 'Rome' op HBO Max is een echte aanrader

'Rome' was een van de duurste series ooit gemaakt en je vindt deze nog altijd op HBO Max.

Rome is mogelijk een van de beste adaptaties van het Romeinse tijdperk in film of televisie. Het bestaat uit twee seizoenen die historische en fictieve personages uit die tijd verkent. De twee belangrijkste personages zijn Lucius Vorenus ( Kevin McKidd) en Titus Pullo (Ray Stevenson), geromantiseerde Romeinse soldaten die zichzelf betrokken vinden bij belangrijke historische gebeurtenissen.

Rome is een samenwerking tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië en liep van 2005 tot en met 2007. De productiewaarde, het schrijven en het acteren zijn allemaal fenomenaal. De serie heeft zelfs George R.R. Martin geïnspireerd om Game of Thrones als een HBO-serie te willen.

Julius Caesar


Het eerste seizoen speelt zich af tijdens de regeerperiode van Julius Caesar (Ciarán Hinds). Het beschrijft de gebeurtenissen tussen het begin van de burgeroorlog, Caesar's daaropvolgende gooi naar het dictatorschap en de moord op Caesar in 44 v.Chr. Het verhaal wordt verteld met in het middelpunt de twee Romeinse soldaten Lucius Vorenus en Titus Pulio en hun familie.

Het tweede seizoen start na de moord op Caesar en toont de machtsstrijd tussen Octavianus (Max Pirkis) en Marcus Antonius (James Purefoy). Het beslaat de periode vanaf Caesars dood in 44 v.Chr. tot de zelfmoord van Antonius en Cleopatra in 30 v.Chr. na hun nederlaag bij de Slag bij Actium.

Hoge productiekosten


Rome ontving grotendeels positieve recensies en had een groot aantal kijkers. Het kreeg aanzienlijke media-aandacht vanaf het begin, werd een succes qua kijkcijfers voor HBO en de BBC en werd geëerd met talrijke prijzen, waaronder vier Emmy Awards. Maar vanwege de hoge productiekosten liep de serie voor twee seizoenen van de geplande vijf. Rome was dan ook een van de duurste televisieseries ooit gemaakt. Veel van het materiaal voor het derde en vierde seizoen werd samengevoegd in het tweede seizoen.Hoewel de serie geprezen werd om haar hoge mate van nauwkeurigheid, kreeg Rome ook wel kritiek, vooral van oud-historici op de geschiedenis van de plot van de serie. In grote lijnen komt het verhaal wel overeen met wat er in werkelijkheid is gebeurd, maar er is een flinke dramatisering aan te pas gekomen. Daarbij zijn personages gecreëerd die nooit hebben bestaan en gaan enkele personages romantische relaties met elkaar aan terwijl er geen bewijzen zijn dat deze relaties ooit bestaan hebben.

Kijken?


De twee seizoenen van Rome kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
18 jaar geleden beleefde 'Friends' een enorm succes met de speciale en best bekeken aflevering
Series / Specials

18 jaar geleden beleefde 'Friends' een enorm succes met de speciale en best bekeken aflevering

Tien seizoenen lang was 'Friends' een groot succes, de echte klapper verscheen in 1996.

De sitcom Friends van de Noord-Amerikaanse zender NBC is en blijft een van de succesvolste en best bekeken tv-series die er zijn verschenen. Van 1994 tot en met 2004 stemden miljoenen mensen iedere week af op weer een nieuwe aflevering.

De best bekeken aflevering verscheen ongeveer 18 jaar geleden na de Super Bowl, de jaarlijkse American football-finale die miljoenen mensen aan de buis gekluisterd houdt. De aflevering heet The One After the Superbowl.

The One After the Superbowl


De aflevering werd uitgezonden op 28 januari 1996 en deze duurde dubbel zo lang. The One After the Superbowl verscheen direct na Super Bowl XXX.

De aflevering gaat vooral over Ross (David Schwimmer) die erachter komt dat zijn voormalige huisaapje Marcel meespeelt in een film die wordt opgenomen in New York. Ross probeert een rol in de film te krijgen om zo zijn aapje weer een keer terug te zien.

Miljoenen kijkers


De aflevering trok een enorm aantal kijkers. The One After the Superbowl noteerde namelijk 52,925 miljoen fans en andere geïnteresseerden. Nog altijd is de aflevering het best bekeken programma dat direct na de Super Bowl is uitgezonden door NBC.De aflevering is ook bekend om de vele gastoptredens van onder andere bekende acteurs. Onder meer Brooke Shields, Chris Isaak, Julia Roberts, Jean-Claude Van Damme, Fred Willard, en Dan Castellaneta zijn te zien. De nodige critici vonden dat dit de aflevering geen goed deed, al konden fans zich prima vermaken met het optreden van Shields.

Enorme kijkcijfers


Gedurende de tien seizoenen van Friends trok de sitcom heel wat kijkers. De premièreafleveringen van het tweede seizoen noteerden gemiddeld het sterkst met 31,7 miljoen kijkers.

Met gemiddeld 22,1 miljoen kijkers per aflevering scoorde het zevende seizoen van Friends het zwakst, maar het aantal is uiteraard nog altijd enorm. De allerlaatste (dubbel)aflevering The Last One kwam uit op 52,46 miljoen kijkers. Je kijkt alle afleveringen van Friends op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Donald Glover licht tipje van de sluier op over 'Community'- filmadaptatie
Series / Nieuws

Acteur Donald Glover licht tipje van de sluier op over 'Community'- filmadaptatie

Het lijkt erop dat alle sterren van weleer terugkomen voor een schoolreünie.

Het langverwachte vervolg op de populaire serie Community lijkt steeds concreter te worden, nadat Donald Glover, één van de sterren die de rol van Troy Barnes speelde, wat meer losliet over de inhoud van de film.

Glover onthulde tijdens een persmoment voor de promotie van zijn nieuwe serie Mr. & Mrs. Smith, dat de nieuwe Community-film zal draaien om een reünie van de personages op de universiteit.

Weerzien van oude bekenden


In de film is het personage Abed, gespeeld door Danny Pudi en een goede vriend van Glover's personage, inmiddels een beroemde regisseur geworden, zoals hij ambieerde in de serie. De reünie moet voor Abed gaan dienen als het grootste werk wat hij zal maken.

"Ja, Dan [Harmon] vertelde me wat hij wilde, en ik dacht, 'Dit klinkt geweldig,'" zei Glover. "Het is een reünie van de school, maar Abed is nu de grote regisseur, en dit is in feite zijn magnum opus. Toen ik het hoorde dacht ik echt ja dit is verdomd goed.

Ook film loopt vertraging op


De opnames voor de Community-film werden eerder vertraagd door stakingen in de entertainmentindustrie vorig jaar, maar Joel McHale, ster van de serie, onthulde in december dat het langzaam de goede kant op gaat.Kijk alle afleveringen van Community op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische Super Bowl-trailer samurai-serie 'Shogun'
Series / Nieuws

Epische Super Bowl-trailer samurai-serie 'Shogun'

Over twee weken begint wat wel eens een van de meest epische series van het jaar kan worden.

Niet alleen films krijgen trailers tijdens de jaarlijkse Super Bowl, maar ook series. En een van de spectaculairste hiervan kun je hieronder bekijken.

FX heeft namelijk de nieuwe trailer onthuld van Shogun, een grootschalige miniserie die een samurai-verhaal vertelt en gebaseerd is op het beroemde gelijknamige boek van James Clavell.

Een felle burgeroorlog


Shogun speelt zich af in het 17e eeuwse Japan gedurende een belangrijke burgeroorlog. Centraal staat Lord Yoshi Toranaga, die voor zinjn leven vecht terwijl zijn vijanden zich verenigen jegens hem.

Tegelijkertijd wordt een mysterieus Europees schip gevonden nabij een vissersdorpje. Degenen aan boord verstoren de burgeroorlog nog eens extra.

Teaser van een trailer


Deze nieuwe trailer van Shogun doet iets wat we vaker zien bij Super Bowl-advertenties. Er wordt slechts een segment getoond van de volledige trailer, die nu online te vinden is.Shogun werd eerder verfilmd als een miniserie in 1980. Richard Chamberlain, Toshiro Mifune en Yoko Shimada speelden toen de hoofdrollen.

Verschillende perspectieven


De nieuwe versie vertelt het verhaal vanuit zowel het Westerse als het Japanse perspectief.

Shogun is vanaf 27 februari in Nederland te streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Raarste 'Pokémon'-aflevering ooit blijft degene waarin Ash een alieninvasie moet afslaan
Series / Featured

Raarste 'Pokémon'-aflevering ooit blijft degene waarin Ash een alieninvasie moet afslaan

Met hulp van Team Rocket moet Ash de wereld zien te behoeden voor een alieninvasie.

In de uitgestrekte wereld waar Ash Ketchum zijn Pokémons vangt, zijn er talloze memorabele momenten geweest. Maar niets lijkt dit verhaal van de troon te stoten als de meest absurde aflevering in de geschiedenis van de animatieserie: het moment dat Ash zijn krachten bundelt met Team Rocket om een buitenaardse invasie te voorkomen.

In de aflevering getiteld "Capacia Island UFO!", stuit Ash samen met zijn vrienden plots op een neergestorte UFO. Terwijl ze het wrak onderzoeken, ontdekken ze een mysterieuze Amulet Coin, een waardevol item dat spelers van de videogame bekend voor kan komen. Daarin kan de Amulet Coin worden gebruikt om prijzengeld te verhogen.

Aliens


Bij het ontwaken de volgende ochtend is Ash geschokt om te ontdekken dat zijn metgezellen, waaronder Iris, Cilan en Axew, allemaal van gedaante zijn veranderd.Hun gezichten zijn vervangen door emotieloze vlakken die lijken op de Pokémon Beheeyem. Wat volgt is een eng verhaal over een invasie, waarbij de lokale bevolking onder de controle komt van de Beheeyem.

Scifi-horror


Volgens de conventies van een klassieke scifi-horrorfilm, moeten vervolgens Ash, Jessie en James tegen de klok racen om de invasie verhinderen en hun vrienden, betoverd door de Beheeyem, te redden.Uiteindelijk leidt het snelle denken van Ash tot de ontdekking dat de Beheeyem op zoek zijn naar een ontbrekend onderdeel van hun ruimteschip. Door het gestolen item terug te geven, slaagt Ash erin een ramp te voorkomen en de buitenaardse indringers te laten vertrekken.

Kijken


Bekijk meer van Pokémon bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke crimeseries op Netflix tillen jouw avonden op de bank naar een hoger niveau
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke crimeseries op Netflix tillen jouw avonden op de bank naar een hoger niveau

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en binge snel één van deze topseries op Netflix.

Plof op de bank en zet lekker één van deze steengoede misdaadseries op, allemaal beschikbaar via jouw oude, vertrouwde Netflix.

ForstEen rechercheur die vanwege zijn onconventionele onderzoekmethodes wordt geschorst, gaat buiten de wet om samenwerken met een journalist om een reeks brute moorden op te lossen. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.DNA Do CrimeVolgt het complexe werk van federale politieagenten in een ongekend onderzoek dat culmineert in het begin van een draad die als geen ander de opbouw van de misdaad in het land ontrafelt. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.The SinnerEen gekwelde rechercheur moet op zoek naar de oorzaken van een reeks gruwelijke misdaden, die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Elke aflevering komt de detective dichterbij de duistere waarheid, waarbij niets is wat het lijkt. Bekijk nu bij Netflix.Zone BlancheEen Frans dorp wordt geteisterd door onopgeloste misdaden en bovennatuurlijke fenomenen. Terwijl de lokale politiecommandant Laurène en haar team de waarheid proberen te achterhalen, raken ze verstrikt in een web van geheimen en onverklaarbare gebeurtenissen. Bekijk nu bij Netflix.

Bekijk de trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze datum komt Guy Ritchie's 'The Gentlemen'-serie uit op Netflix
Series / Nieuws

Op deze datum komt Guy Ritchie's 'The Gentlemen'-serie uit op Netflix

Ook publiceerden de makers meerdere posters waarop de personages worden geïntroduceerd.

Bereid je voor op een typisch Brits avontuur, waarbij je achter de coulissen mag gluren bij de aristocratie van het Verenigd Koninkrijk. Op grootse wijze heeft Netflix de releasedatum aangekondigd van diens Netflix Original, gebaseerd op de gelijknamige film The Gentlemen van Guy Ritchie.

In 2020 kwam de film The Gentlemen uit, en nu volgt de serie op Netflix. Wederom zit Guy Ritchie in het zadel, ditmaal met meerdere petten op. Hij treedt op als bedenker, schrijver en uitvoerend producent. Ook heeft hij de eerste twee afleveringen van de serie geregisseerd.

Verhaal


De officiële logline luidt: "Eddie Horniman erft onverwacht het omvangrijke landgoed van zijn vader - alleen om te ontdekken dat het deel uitmaakt van een clandestien cannabisimperium. Bovendien willen veel ongure figuren uit de criminele onderwereld van Groot-Brittannië een graantje meepikken van de operatie."

De logline vervolgt: "Vastbesloten om zijn familie uit hun klauwen te bevrijden, probeert Eddie de gangsters in hun eigen spel te spelen. Naarmate hij echter in de wereld van de criminaliteit wordt gezogen, begint hij de smaak te pakken te krijgen."

Posters


Samen met de aankondiging wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix, introduceerden de makers de hoofdpersonages aan hun publiek.

Bekijk op instagram

Vanaf 7 maart zal The Gentlemen te zien zijn bij Netflix.

Film kijken


Bekijk de originele film The Gentlemen nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil jij eens echt griezelen? Kijk dan de serie 'The Terror'
Series / Nieuws

Wil jij eens echt griezelen? Kijk dan de serie 'The Terror'

De serie 'The Terror' biedt twee geweldige seizoenen vol bovennatuurlijke horror.

Heb jij zin om iets te kijken wat je de stuipen op het lijf jaagt? Misschien denk je meteen aan een horrorfilm, maar er zijn ook een hoop horrorseries waarbij je nog langer kunt griezelen. Eentje die je echt niet mag missen is The Terror.

The Terror is een serie die in première ging in april van 2018. De bovennatuurlijke horrorserie van AMC vertelt het verhaal rondom de verdwaalde Arctische expeditie van Captain Sir John Franklin, van 1845 tot 1847.

Mysterieus wezen


Het verhaal is gefictionaliseerd, maar de expeditie van Franklin heeft wel echt plaatsgevonden. De schepen HMS Erebus en de HMS Terror vertrekken om de Noordwestelijke Doorvaart vast te leggen. De schepen vriezen echter vast, waardoor de bemanning niet alleen de weersomstandigheden, maar de dreiging van een mysterieus wezen moeten overleven.

The Terror is een anthologieserie, wat betekent dat het tweede seizoen een geheel nieuw verhaal vertelt. In dat seizoen wordt er gefocust op de westkust van de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar een Japans-Amerikaanse community te maken krijgen met een wezen uit de Japanse folklore.

Hoogtepunt


De serie weet indruk te maken op de kijker, door middel van atmosferische spanning, psychologische stress en bovennatuurlijke bedreigingen. In beide seizoenen wordt bovennatuurlijke horror gecombineerd met historische gebeurtenissen.The Terror is dus meer dan een horrorserie die enkel bestaat uit lugubere beelden en jumpscares. Beide seizoenen vertellen rijke meeslepende verhalen, die de serie tot een van de hoogtepunten van het genre maken.

Derde seizoen


In seizoen 1 van de serie zien we bekende acteurs als Jared Harris (Mad Men, The Crown), Tobias Menzies (Outlander, The Crown) en Ciarán Hinds (Harry Potter, Belfast). In totaal bestaat The Terror uit twee seizoenen van 10 afleveringen.En er is goed nieuws voor de serie: er komt een derde seizoen aan. Het is nog niet bekend wanneer dit zal verschijnen. The Terror is momenteel niet te streamen, maar de DVD is te bestellen op Bol.com.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze drie prachtige series op Netflix komen het best uit de test
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze drie prachtige series op Netflix komen het best uit de test

Het oordeel is geveld: dit zijn de beste Netflix-series van de afgelopen tijd volgens onze redactie.

Van problemen in het klaslokaal tot broeierige liefde over 20 jaar heen - Netflix heeft van alles en nog wat voor je klaarstaan. De recensenten van SerieTotaal pikken de beste series ertussenuit en tippen welke nieuwe releases jij zou moeten zien.

Hieronder is een overzicht te vinden van de hoogst scorende Netflix-titels van de afgelopen tijd.

One Day

★★★★☆

Synopsis: Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven.

Recensie: "Elke aflevering van 'One Day' gaat over één dag, vijftien juli, elk jaar weer, uit het leven van Emma en Dexter, gedurende bijna twintig jaar. Een bijzonder originele verhaalstructuur, die goed tot zijn recht komt in een serie."

Lees de rest van de recensie.

Luz

★★★★☆

Synopsis: Het avontuurlijke schoolmeisje Luz wordt opgevoed door een vriendelijke Kaingang-familie. Samen met haar vuurvliegje gaat ze op zoek naar de waarheid over haar afkomst.

Recensie: "'Luz' is een serie voor basisscholieren en de verhaallijnen eindigen doorgaans op een positieve noot en met een mooie les… Voor de meekijkende ouder is dit allemaal enigszins voorspelbaar en zoetsappig, maar door de fijne verpakking zal alleen de ergste zwartkijker daar een probleem mee hebben."

Lees de rest van de recensie.

Masters of the Universe: Revolution

★★★★☆

Synopsis: Het is techniek tegen magie. He-Man en zijn vrienden bestrijden de duistere krachten van Skeletor in een episch gevecht om het hart van Eternia.

Recensie: "Smith en zijn schrijversteam balanceren alles weer op indrukwekkende wijze. Ze geven de fans wat ze willen en wat ze niet willen maar uiteindelijk toch geweldig vinden. 'Revolution' vormt samen met 'Revelation' de perfecte 'He-Man'-serie voor iedereen: geschikt voor zowel fans van de originele serie die nu van middelbare leeftijd zijn als mensen die die serie nooit hebben gezien."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.