search
Na zeven seizoenen 'True Blood' was het slot wel heel teleurstellend

Na zeven seizoenen 'True Blood' was het slot wel heel teleurstellend

'True Blood' stelde een hoop fans teleur met een einde dat niet leek te matchen met de rest van de serie.

Nina Beerendonk
Sommige series gaan te lang door. En hoe langer een serie doorgaat zonder goed verhaal, hoe moeilijker het wordt om een geschikt einde te bedenken. Helaas was dit ook wat er gebeurde bij de serie True Blood.

True Blood is een vampierserie die liep van 2008 tot 2014. In de wereld van de serie waren vampiers ooit de grootste vijanden van mensen. Gelukkig is er een goede vervanger gevonden voor menselijk bloed, waar vampiers van kunnen leven.

Mensen en vampiers


Vampiers en mensen kunnen daardoor in perfecte harmonie samenleven. Ze kunnen zelfs samen relaties starten. Maar toch gaat dat samenleven van beide kanten niet altijd helemaal goed.

Aan het einde van de serie lijkt het alsof alle groei van de personages wordt teruggedraaid, wanneer Sookie (Anna Paquin) Bill (Stephen Moyer) vermoordt zodat ze een familie kan beginnen. Veel fans die de serie al vanaf het begin volgden waren nogal verrast door deze conservatieve kant die het verhaal ineens opging.

Grensverleggend


De serie begon namelijk juist als sexy en grensverleggend, net zoals veel andere HBO-series. Het is dus makkelijk te begrijpen dat dit einde helemaal niet goed viel bij kijkers, aangezien alle personages of trouwden of dood gingen.Zelfs de acteurs in de serie waren niet blij met einde. Deborah Ann Woll, die de rol van Jessica Hamby speelde, zei daar het volgende over: "Ik zal dit zeggen: True Blood eindigde niet zoals ik dacht dat het zou eindigen, of zoals ik graag wilde dat het zou eindigen".

Film?


Volgens Woll is er daardoor wel potentieel voor een film: "Ik had zoiets van: Ze zou de wereld moeten gaan verkennen en koningin van Louisiana moeten worden, of zoiets. Dus ik zou daar graag meer verhaal voor Jessica uit willen halen".

Er is verder helaas niks bekend over een film als vervolg. Bekijk de zeven seizoenen van True Blood op Netflix en HBO Max.

Aanbevolen artikelen