search

Ons nieuws van vrijdag 9 februari 2024

Recensie NPO Start-serie 'Witness Number 3'

Recensie NPO Start-serie 'Witness Number 3'

Britse misdaadserie met sterk acteerwerk en een onheilspellende sfeer kauwt het publiek niets voor.

Ruby Dijk
Regie: Diarmuid Goggins | Cast: Nina Toussaint-White (Jodie), Ruaridh Mollica (Po/Phil), Sion Daniel Young (P.C. Ivan Barkas), Katherine Field (Dee), Cole Martin (Kyle), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 43-44 minuten | Jaar: 2022

Jodie woont al haar hele leven in dezelfde sociale huurwoning. Vroeger als kind en nu met haar zoontje. Ze verdient haar geld in haar eigen kapsalon en heeft een leuke vriend in de buitenwijken van de stad. Haar leven lijkt de goede kant op te gaan, maar dan loopt ze iemand tegen het lijf die later een moord zal plegen. Als een van de weinige getuigen wordt Jodie gevolgd en geïntimideerd door een lokale bende, die ver gaat om haar eigen mensen te beschermen.

Witness Number 3 is een duistere Britse misdaadserie. Niet alleen het onderwerp, maar ook visueel is de serie donker, wat zorgt voor een onheilspellende sfeer die je meer dan eens op het puntje van je stoel brengt. Hoewel sommige plotpunten door de conventies van het genre voorspelbaar zullen lijken, weet Witness Number 3 constant de spanning vast te houden.

Een belangrijke bijdrage aan deze spanning komt van de acteurs, die stuk voor stuk een fantastische rol neerzetten. Nina Toussaint-White weet van haar hoofdrol een prachtig en veelzijdig personage te maken met wie je als kijker makkelijk mee kan leven. Ook tegenspeler Sion Daniel Young is sterk als de politieagent die Jodie bijstaat.

Witness Number 3 telt slechts vier afleveringen van driekwartier, maar weet daarin een goed uitgewerkt en bevredigend verhaal te vertellen. Verhaallijnen worden niet uitgerekt, maar ook niet gehaast of onaf gelaten. Ergens in het midden raakt Jodies verhaal verstrikt met dat van Phil, een jongen die om financiële redenen in het bendeleven is beland en nu de taak heeft Jodie te vermoorden. Hoewel het eerst bijna jammer is dat we uit het verhaal worden gehaald om hem te leren kennen, blijkt het uiteindelijk een welkome toevoeging omdat het ons ook meer over Jodie en haar persoonlijkheid vertelt.

Liefhebbers van misdaadverhalen zullen niet teleurgesteld zijn in Witness Number 3. De serie volgt grotendeels de conventies van het genre, maar houdt het spannend en kauwt het publiek niets voor. Daarnaast heeft de serie een erg persoonlijk randje, omdat we Jodie en Phil goed leren kennen, waardoor ook kijkers met interesse in drama een tevreden gevoel zullen achterblijven. Een flinke aanrader dus die niet te veel van je tijd in beslag zal nemen.

★★★★☆

Witness Number 3 is te zien bij NPO Start.

Recensie Prime Video-serie 'Hazbin Hotel'

Recensie Prime Video-serie 'Hazbin Hotel'

Helse musical van een rehabilitatiehotel vol verdoemde wezens is verrassend integer.

Marta Kuijken
Regie: Vivienne Medrano | Cast (stemmen): Erika Henningsen (Charlie Morningstar), Stephanie Beatriz (Vaggie), Alex Brightman (Adam), Blake Roman (Angel Dust), Amir Talai (Alastor), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 24-31 minuten | Jaar: 2024

In de hel leven een hoop wezens die gedoemd zijn om daar eeuwig te rotten. Optimistische helbewoner Charlie Morningstar denkt de oplossing te hebben gevonden voor deze verloren zielen: een rehabilitatiehotel. Het is de bedoeling dat iedere gast Hazbin Hotel verlaat met een directe vlucht naar de hemel. In acht scherp geschreven afleveringen wordt het ploeteren, falen en zegevieren van deze groep misfits gevolgd. Dit gaat gepaard met creatieve animatie en musicalnummers, bizar veel musicalnummers.

Er is door sommigen lang uitgekeken naar Hazbin Hotel. De pilot verscheen namelijk meer dan vier jaar geleden op YouTube, waarna productiehuis A24 besloot in de animatieserie erin te investeren. De online populariteit leidde ertoe dat Hazbin Hotel het record brak voor de meeste kijkers van een nieuwe animatieserie. Gelukkig weet deze serie haar hype waar te maken.

Niet alleen is het verhaal sterk en de dialogen uiterst scherp, ook de personages zijn geweldig uitgevoerd. Iedereen heeft een uitgewerkt achtergrondverhaal en ronde persoonlijkheid. De grijze gebieden van deze verdoemde inwoners van de hel laat de kijker omdenken, waardoor de kijkervaring enerverend en intrigerend blijft. Vooral de verhaallijn van Charlie en Vaggie resulteert in twee parallelle verhalen die op precies de goede momenten scheiden en weer bij elkaar komen.

Verder zorgen de musicalliedjes voor de nodige verademing bij het behandelen van zwaardere onderwerpen. Alle nummers worden gebracht met een knipoog, waardoor de wisselende stijl extra lagen in het verhaal brengt. Zo is Charlie Morningstar mogelijk de zoetste persoon in de hel, maar is ze in haar zangteksten juist grofgebekt en tegendraads. En dat is eigenlijk ook wel te verwachten van een tegenculturele animatieserie die visueel duidelijk inspiratie vindt bij Cartoon Network-series.

Een ander leuk detail is hoe de wezens worden verbeeld. Zo zijn de engelen in de hemel accuraat volgens Bijbelse beschrijvingen, compleet met een tigtal ogen, ringen en vleugels. Op geen enkel moment is Hazbin Hotel bang om de lelijkheid van personages te belichten, wat bij dit soort gelikte animatie vaak wordt verhuld. Het is duidelijk dat er gigantisch veel research is gedaan en alles met veel liefde in elkaar is gezet.

Uiteindelijk wil Hazbin Hotel vooral op luchtige toon kritiek geven op het zwart-witdenken over goed en kwaad. Want waarom zouden bepaalde acties uit het verleden allesbepalend zijn voor het eeuwige hiernamaals? Met de rehabilitatie van 'slechteriken' is het de bedoeling om groei en verandering aan te moedigen. Zeker met de gedachte dat Lucifer (Charlies vader) begon als engel, waardoor goed en slecht zich direct in een grijs gebied bevinden. Een mooi pleidooi voor verzoening en acceptatie, vooral met de personages die hard werken om hun verleden recht te trekken.

Het enige punt waarop Hazbin Hotel vragen oproept, is het abrupte einde. Daar wordt het moment waar acht afleveringen lang naartoe is gewerkt ineens afgekapt. Alle kleine verhaallijnen worden netjes afgerond, maar dit gapende gat is een bijna frustrerende cliffhanger. Op het moment dat werkelijk alles op knappen lijkt te staan en volledig uit de hand zal lopen, begint de aftiteling.

Een tweede seizoen is weliswaar aangekondigd, maar zal nog wel een kleine twee jaar op zich laten wachten. Tot die tijd is het zelf invullen wat er met de inwoners van Hazbin Hotel zal gebeuren. Zijn ze goed genoeg om naar de hemel te mogen of moeten ze voor eeuwig beneden blijven en rotten door keuzes die zij vroeger hebben gemaakt?

★★★★☆

Hazbin Hotel is te zien bij Prime Video.

Recensie Netflix-serie 'Raël: Le Prophète des Extraterrestres'

Recensie Netflix-serie 'Raël: Le Prophète des Extraterrestres'

Deze documentaire over een gestoorde Franse sekteleider is opvallend saai.

Dieuwertje Deutekom
Regie: Antoine Baldassari, Manuel Guillon | Afleveringen: 4 | Speelduur: 43-49 minuten | Jaar: 2024

De geschiedenis van de Fransman Raël, een sekteleider die zichzelf tot profeet verklaarde, klinkt interessant: buitenaardse wezens, menselijke klonen en naakte vrouwen. Een documentaire daarover zou de kijker verbijsterd moeten achterlaten, maar in Raël: Le Prophète des Extraterrestres wordt het shockerende verhaal op een slaapverwekkende manier verteld. Met uitzondering van een paar misselijkmakende details, maar of die nou de moeite waard zijn…?

De documentaire begint rommelig. Verschillende tijdlijnen lopen door elkaar, om het toch al moeilijk te behappen fenomeen van sektes nog ingewikkelder te maken. Iets anders dat de concentratie verstoort is de muziek, of eigenlijk het geluid: tonen die moeten vervreemden, soms irritant dreunend, als uit een oude film over een alieninvasie. Dat Raël zijn populariteit verwierf door te beweren met buitenaardse wezens te communiceren is duidelijk het uitgangspunt van de makers.

Raël vertelde buitenaardse wezens te hebben ontmoet die de mensheid geschapen zouden hebben en natuurlijk gauw zouden terugkomen om het leven op aarde beter te maken. Een boodschap waar menig kwetsbaar en ongelukkig mens vatbaar voor bleek. Mensenmassa's die dergelijke compleet ongefundeerde onzin aanhangen komen veelal uit de VS, maar in dit geval is er een opmerkelijk verschil: Raël is Frans.

Raël wordt de laatste profeet genoemd, omdat er na hem geen profeten meer zouden hoeven komen. Maar er zullen er meer zijn die zich de laatste noemen. Raël werd populair in de jaren zeventig, toen diverse andere sektes hun opmars – en ondergang – beleefden. Dat de televisie in dit tijdperk zijn plek in de huiskamer begon in te nemen zal geen toeval zijn geweest.

Wanneer een sekteleider in het nieuws kwam, niet zelden doordat zijn volgelingen de dood vonden, werd vaak gesproken van Amerikaanse toestanden. Maar nu was er voor het eerst in Frankrijk zo'n sekte gevormd, wat leidde tot zowel angst als verbazing onder het Franse volk. In die zin zou je Raël ook de eerste profeet kunnen noemen. De eerste in Frankrijk en misschien zelfs wel de eerste in Europa. Maar dit maakt de documentaire er niet echt interessanter op.

Zoals vaak is het voor de kijker moeilijk te begrijpen waarom zo'n overduidelijk gestoorde man toch zoveel fans kreeg. Zijn eerste boek droeg de kinderlijk eenvoudige titel Het Boek Dat de Waarheid Vertelt, met dito kinderlijke tekeningen van de ufo's, die niets meer dan een belvormig object bleken te zijn. Een schets van de binnenkant van zo'n ufo, met alleen twee bankjes waarop twee aliens zitten, maakt dit lachwekkende tafereel af. Zijn tweede boek heette nog net niet En Toen Ging Ik met de Aliens op Hun Ruimteschip.

De documentaire laat vooral oude beelden zien, zonder echt veel nieuws toe te voegen. Diverse (oud-)volgers van Raël komen aan het woord, maar er wordt niet echt goed op de materie ingegaan. De bizarre uitspraken over hun ontmoetingen met hem verdienen vervolgvragen, maar krijgen meestal stilte. Natuurlijk kan je het als maker aan de kijker laten om de vreemde details in deze geschiedenis te beoordelen, maar het komt toch over als een misser.

Wanneer Raël op televisie vreselijke uitspraken doet waardoor het hele land in woede oplaait, praten de geïnterviewden daar makkelijk omheen, zonder inhoudelijk op de gruwelijkheden in te gaan. De kijker is inmiddels twee afleveringen verder en het verhaal is nog niet echt fascinerend geworden. Enkel kortstondig misselijkmakend door Raëls uitspraken, die niet bepaald uitnodigen om verder te kijken.

Wanneer Raël zich na de buitenaardse wezens op het klonen van mensen richt, krijgt het verhaal een beetje meer leven. Maar ook hier verstoren de door elkaar lopende tijdlijnen de concentratie en blijft de irritante alienmuziek aanhouden. Echt spannend wordt het pas in de laatste aflevering, wanneer een journalist de sekte infiltreert om de waarheid over de zogenaamde eerste mensenkloon – en andere zaken – te onthullen.

Het verhaal van Raël is misschien interessant voor wie een sterke maag heeft, maar de documentaire is niet erg goed gemaakt. Eigenlijk is alleen de laatste aflevering de moeite van het bekijken waard, vooral vanwege de stuitende conclusie. Maar alles bij elkaar genomen is Raël: Le Prophète des Extraterrestres chaotisch en ongeïnspireerd verteld. Niet dat deze zieke geest iets beters verdient natuurlijk.

★★☆☆☆

Raël: Le Prophète des Extraterrestres is te zien bij Netflix.

Tweede nieuwe 'Game of Thrones'-serie aangekondigd: In 'Aegon’s Conquest' zien we de verovering van Westeros

Tweede nieuwe 'Game of Thrones'-serie aangekondigd: In 'Aegon’s Conquest' zien we de verovering van Westeros

HBO Max komt met nog een nieuwe serie in de wereld van Game of Thrones.

Bram de Groot
HBO Max gaat de wereld van Game of Thrones nog sneller uitbreiden. Na de acht seizoenen van de moederserie en de lopende prequelserie House of the Dragon krijgen we ook de serie Aegon’s Conquest.

Aegon’s Conquest is niet de enige serie die HBO Max gaat lanceren. Eerder werd de animatieserie A Knight of the Seven Kingdoms aangekondigd, gebaseerd op de Tales of Dunk and Egg-verhalen van George R. R. Martin.

Aegon’s Conquest


Aegon’s Conquest wordt eveneens een prequelserie, alleen dan van House of the Dragon. Schrijver Mattson Tomlin (The Batman Part II, BRZRKR) zal het scenario gaan schrijven volgens The Hollywood Reporter.

De nieuwe serie gaat over de bloedige en brute veroveringstocht van Aegon Targaryen en zijn zussen Rhaenys en Visenya. Hij heeft zijn zinnen gezet op Westeros. In slechts twee jaar verovert hij zes van zeven koninkrijken. Alleen Dorne weet hij niet te bemachtigen.

House of the Dragon


De kans is groot dat we eerst nog het derde seizoen van House of the Dragon krijgen te zien voordat we verder de geschiedenis induiken met Aegon’s Conquest. Het tweede seizoen van House of the Dragon verschijnt ergens dit jaar.Zowel Game of Thrones als House of the Dragon kijk je op HBO Max.
Klaar voor een seriemarathon dit weekend? Steengoede miniserie op Netflix kijk je in een ruk af

Klaar voor een seriemarathon dit weekend? Steengoede miniserie op Netflix kijk je in een ruk af

De Netflix-serie Maid verscheen in 2021 en deze moet je gewoon gezien hebben.

Bram de Groot
Even geen zin in een serie met tien seizoenen en een veelvoud aan afleveringen? Dan hebben we een prima kijktip voor je. De serie Maid kijk je namelijk in een weekend af, en daar zul je geen spijt van krijgen.

Maid is gebaseerd op het boek Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive van schrijver Stephanie Land. In oktober 2021 verscheen de dramaserie van Molly Smith Metzler op Netflix.

Maid


Actrice Margaret Qualley, die je misschien kent uit de serie Fosse/Verdon (2019) of de films Death Note (2017) en Once Upon a Time in Hollywood (2019) speelt de hoofdrol als Alexandra "Alex" Russell.

Alex vertrekt met haar tweejarige dochter bij haar vriend die haar mishandelt. Ze begint als een dienstmeisje/schoonmaakster in Seattle. We zien hoe zij omgaat met haar verleden, de uitdagingen in haar eigen leven en de opvoeding van haar jonge dochter.

Topserie uit 2021


De serie bestaat uit tien afleveringen. Als je vroeg start, dan ben je zondagavond klaar met deze prachtige, geprezen serie. American Film Institute Awards heeft de miniserie in zijn lijst met tien beste nieuwe programma's van 2021 gezet.De serie werd genomineerd voor Beste miniserie/tv-film tijdens de Golden Globes in 2022, en de actrice Qualley heeft nominaties ontvangen van onder andere de Golden Globes en de Emmy Awards.

Netflix


De miniserie met 94 procent op Rotten Tomatoes vind je nog altijd op Netflix.
Andrew Lincoln reageert: Gaan Rick en Michonne dood in 'The Walking Dead: The Ones Who Live'?

Andrew Lincoln reageert: Gaan Rick en Michonne dood in 'The Walking Dead: The Ones Who Live'?

De nieuwe The Walking Dead-serie 'The Ones Who Live' verschijnt binnenkort, maar op welke Nederlandse dienst?

Bram de Groot
Als je The Walking Dead-series niet (meer) volgt, dan is het grote verhaal bijna niet meer te ontcijferen. Er verschijnen tal van spin-offs en vervolgseries en in de nieuwste serie keert Rick Grimes weer terug. Acteur Andrew Lincoln ging in op de mogelijke dood van zijn personage in The Walking Dead: The Ones Who Live.

Het is alweer flink wat jaren geleden dat Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) het scherm deelden in de franchise. We zagen ze dan wel in de laatste aflevering van de moederserie, maar ze waren toen op een andere plek en tijd.

Krankzinnig


Eind deze maand gaat het zesdelige seizoen The Ones Who Live van start. "We hebben het samen geschreven, dus we wisten vooraf wat we wilden," vertelde Lincoln gesprek met ComicBook. "We hebben er een paar jaar aan gewerkt, vergaderden in hotelkamers over de hele wereld en zaten in vergaderzalen in hotels, en deelden onze ideeën."

"We zeiden: 'Wat is de meest krankzinnige reünie die we ons kunnen voorstellen?' De structuur die we bedachten is vrij uniek voor de twee personages die de serie op verschillende momenten hebben verlaten. We denken dat dit de meest opwindende, krankzinnige, emotionele reünie is," ging Lincoln verder.

Dodelijke afloop?


Zoals bekend gaat The Ones Who Live vooral een liefdesverhaal worden. Maar overleven ze de zes afleveringen? Lincoln hoopt het wel: "Rick, misschien, en Michonne halen hopelijk levend aan het einde van dit verhaal."Het is nog onbekend op welke Nederlandse streamingdienst de nieuwste The Walking Dead: The Ones Who Live-serie verschijnt. In de States start de serie op 25 februari op de zender AMC.

Vragen


Uiteraard moet deze nieuwe serie een reeks vragen van de fans van de eerdere series gaan beantwoorden. Welke dat zijn, lees je in het artikel De meest dringende vragen die 'The Walking Dead: The Ones Who Live' moet gaan beantwoorden.
'Thor'-ster Chris Hemsworth keert terug voor 2e seizoen voor zijn hitserie 'Limitless'

'Thor'-ster Chris Hemsworth keert terug voor 2e seizoen voor zijn hitserie 'Limitless'

Op Disney+ staat al het eerste seizoen van Limitless, een docuserie waarin "Thor" het uiterste vraagt van zijn geest en lichaam.

Bram de Groot
Acteur Chris Hemsworth kennen we allemaal van zijn rol als Thor in de vele Marvel-films. Daarnaast dook hij ook in onder andere Extraction en 12 Strong en zien we hem dit jaar in Furiosa: A Mad Max Saga. Op Disney+ gaat hij tot het uiterste in de docuserie Limitless.

De Australische acteur heeft een enorm gespierd lichaam. Deze heeft hij uiteraard nodig voor zijn rol als Thor, maar het fysieke gestel komt ook van pas voor Limitless. In het eerste seizoen gaat hij zes grote uitdagingen aan om zijn lichaam en geest tot het uiterste te testen.

Seizoen 2


De docuserie is gemaakt door National Geographic en het eerste seizoen met zes afleveringen verscheen in 2022 en nu is het tweede seizoen aangekondigd tijdens de Winter 2024 Television Critics Association Press Tour.

In het nieuwe seizoen zal Hemsworth zijn reis vervolgen in Nepal, Italië, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard deinst hij niet terug voor de nodige mentale en fysieke uitdagingen.

Veel in 2024


Wanneer seizoen 2 verschijnt is nog niet bekend. Naast Furiosa: A Mad Max Saga horen we de acteur in 2024 ook in de animatiefilm Transformers One en waarschijnlijk duikt hij ook nog op in de actiefilm Project X van Matthew Vaughn.Wil je het eerste seizoen van Limitless zien, dan vind je deze uiteraard gewoon nog op Disney+.
De HBO-serie die niemand meer echt herinnert, maar absoluut het kijken waard is: 'The Leftovers'

De HBO-serie die niemand meer echt herinnert, maar absoluut het kijken waard is: 'The Leftovers'

De serie 'The Leftovers' was een intrigerende vervolgserie voor 'Lost'-fans.

Emelyne Six
HBO heeft de voorbije jaren voor heel wat geweldige series gezorgd, zoveel dat je er misschien al niet meer herinnert. Ken je bijvoorbeeld The Leftovers nog? Deze dramaserie is een van de meest ondergewaardeerde tv-series ooit en gecreëerd door Damon Lindelof van Lost en Tom Perrotta. Het was de perfecte vervolgserie voor Lost-fans.

The Leftovers is gebaseerd op de gelijknamige roman van Perrotta en bestaat uit drie seizoenen die uitgezonden werden op HBO van 2014 tot en met 2017. Het eerste seizoen behandelt de volledige inhoud van het boek. Het tweede en derde seizoen zijn volledig origineel materiaal. De cast bestaat uit onder andere Justin Theroux, Margaret Qualley, Carrie Coon, Liv Tyler en Regina King, die allemaal enkele van de beste prestaties in hun carrière leverden.

Verhaal


The Leftovers speelt zich af in de nasleep van "The Sudden Departure," een willekeurige gebeurtenis die leidde tot het verdwijnen van 140 miljoen mensen, oftewel 2% van de wereldbevolking. De serie vindt plaats drie jaar na deze wereldwijde gebeurtenis en volgt de inwoners van een klein stadje die op verschillende manieren omgaan met hun verdriet.

Het verhaal focust zich vooral op het gezin Garvey en hun kennissen in de fictieve stad Mapleton (New York). Kevin Garvey (Theroux) is het hoofd van de plaatselijke politie. Zijn vrouw Laurie (Amy Brenneman) sloot zich aan bij een sekte, hun zoon Tom verliet het ouderlijk huis om te gaan studeren en hun dochter Jill is op een verkeerde manier op zoek naar aandacht. Daarnaast volgen we ook de rouwende weduwe Nora Durst (Coon) en haar broer, dominee Matt Jamison (Christopher Eccleston), die worstelen om zich aan te passen aan het leven na de Sudden Departure.

Lof


Het eerste seizoen ontving over het algemeen positieve recensies, hoewel sommigen de serie bekritiseerden vanwege de sombere toon. De serie onderging een kritische herwaardering tijdens zijn geprezen tweede en derde seizoenen, waarbij veel critici The Leftovers beschouwden als een van de grootste televisieseries aller tijden met specifieke lof voor het schrijven, regisseren, acteren (vooral Theroux en Coon) en thematische diepgang.De serie is geprezen om zijn genuanceerde thema's van verlies en geloof, die worden verkend via de unieke, complexe personages van de serie. The Leftovers kreeg een cultaanhang en werd vergeleken met Lost, een eerdere serie mede-gecreëerd door Lindelof. Het werd in totaal 78 keer genomineerd voor een award en won er 15 waaronder de Peabody Award in 2017.

Kijken?


Wil je The Leftovers bekijken? De volledige serie is te zien op HBO Max.
Netflix komt met 'Yellowstone'-killer: de bloederige nieuwe serie 'American Primeval'

Netflix komt met 'Yellowstone'-killer: de bloederige nieuwe serie 'American Primeval'

Netflix gaat een stap verder: nieuwe western is bloederiger en donkerder dan Yellowstone.

Adriennë Koolen
Westerns zijn zonder twijfel de nieuwste trend en Netflix heeft besloten niet langer meer achter te blijven. De streamingdienst gaat het succes van Yellowstone achterna en komt met zijn eigen western genaamd American Primeval.

Paramount ‘s Yellowstone is één van de meest geprezen series met enorm veel fans. Het is dan ook helemaal niet verrassend dat andere productiestudio’s hun eigen versie van de western proberen te ontwikkelen.

American Primeval


Hoewel Yellowstone zeker wat donkere thema’s en verhaallijnen heeft, is dit niet te vergelijken met de toon van American Primeval. De Netflix serie lijkt groter, donkerder en veel gewelddadiger.

American Primeval vertelt het verhaal van het rauwe en avontuurlijke begin van het Wilde Westen. De serie focust op de gewelddadigheid tussen verschillende religies, sekten en mannen en vrouwen tijdens de strijd om de controle over een veranderende wereld.

Next on Netflix


Op 1 februari deelde Netflix een trailer voor alle aankomende projecten in 2024, waaronder American Primeval (vanaf 1:15). De video laat slechts drie korte scènes zien van wagens in een somber en mysterieus landschap, pistolen die getrokken worden en mannen die op hun paard ten strijde trekken.Hoewel er dus nog weinig bekend is over de serie, zetten deze scènes wel de toon voor de serie: gruwelijk, bloederig en donker.

Netflix


De serie bestaat uit zes afleveringen en zal later dit jaar in première gaan op Netflix.
Intelligente serie over geniale man stormt de Netflix top 10 binnen met een machtige 8,7 op IMDb

Intelligente serie over geniale man stormt de Netflix top 10 binnen met een machtige 8,7 op IMDb

De ziekenhuisserie 'House M.D.' scoort ontzettend goed in haar eerste dagen op Netflix.

Bas de Kramer
De ziekenhuisdramaserie House M.D. over een briljante, cynische en complexe dokter is sinds kort te zien op Netflix. De serie wordt gelijk ontzettend goed bekeken en behoort gelijk tot de 10 best bekeken series van de streamingsdienst.

House M.D. liep van 2004 tot 2012 en is nu dus aangekocht door Netflix. De serie beslaat maar liefst acht seizoen en scoort een fenomenale 8,7 op IMDb.

House


Het grote middelpunt van de serie is Dr. Gregory House, briljant gespeeld door Hugh Laurie. House is een medisch genie met een scherpe geest, maar zijn eigenzinnige persoonlijkheid en verslaving aan pijnstillers maken hem een complex en intrigerend personage. Zijn onorthodoxe methoden en scherpe tong zorgen voor een dynamiek die de serie ver boven de standaard medische drama's uittilt.

In House M.D. staat iedere aflevering een nieuw medisch mysterie centraal. De cases zijn complex en uitdagend, waardoor de kijkers worden uitgedaagd om mee te denken en te speculeren over de diagnose. Er komen een hoop medische termen langs, waar de kijker stiekom ook nog wat van op kan steken.

Bekijk op instagram


Grijs gebied


House MD verkent ook het morele grijze gebied in de medische wereld. House maakt vaak keuzes die ethisch twijfelachtig zijn, en dit voegt een diepere laag toe aan de verhaallijn. Het confronteert de kijker met dilemma's over rechtvaardigheid, ethiek en de prijs van genialiteit.

Kijken


Kijk deze serie op Netflix.
Bizar: Dit is de reden dat Tyrion en Jaime het bloedbad in 'Game of Thrones' overleefd hebben

Bizar: Dit is de reden dat Tyrion en Jaime het bloedbad in 'Game of Thrones' overleefd hebben

De broers Lannister hadden bruut vermoord kunnen worden, maar er is één reden waarom ze nog leven.

Adriennë Koolen
Het is geen geheim dat geen enkel leven veilig was in de hitserie Game of Thrones. Iedereen kon verraden worden en kon op elk moment een mes in zijn of haar rug krijgen. Echter, deze moord is door een bizarre reden niet voltooid.

Bronn was een cynische huursoldaat die uiterst loyaal was. Door zijn talent werd hij ingehuurd door de Lannisters, Jaime en Tyrion. Hoewel hij loyaal was aan beide broers, had Bronn een duidelijke favoriet.

De broers Lannister


De relatie tussen Jaime en Bronn liep niet altijd even goed, maar de twee mannen tolereerden elkaar. Toch was hun relatie niet te vergelijken met die van Tyrion en Bronn.

Tyrion werd de beste en eerste vriend van Bronn en de twee brachten veel tijd samen door. Uiteindelijk kon Tyrion hem niet meer betalen, maar als goede vriend bleef Bronn hem trouw. Dit is in groot contrast met Jaime, die verlaten werd door Bronn toen hij de huursoldaat te weinig betaalde.

Koningin Cersei


Jaren nadat Bronn niet meer voor de broers Lannister werkte, werd hij ingehuurd door koningin Cersei. Zijn opdracht? De broers Lannister vermoorden. In eerste instantie had Bronn hier geen moeite mee, maar door vriendschap tussen hem en Tyrion kon hij de broers niet uitschakelen.In plaats van hen te vermoorden, besloot Bronn met hen te praten. Hier vroeg hij wel grote beloningen voor, maar hun levens waren gered. Als het echt had gemoeten had Bronn zijn oude beste vriend vermoord, maar dit zou hem waarschijnlijk wel hebben verwoest.

Te streamen op HBO Max


Game of Thrones is te streamen op HBO Max.
Jennifer Coolidge van 'The White Lotus' baalt ontzettend van het nieuwe seizoen van de veelgeprezen serie

Jennifer Coolidge van 'The White Lotus' baalt ontzettend van het nieuwe seizoen van de veelgeprezen serie

Jennifer Coolidge zal niet terugkeren in 'The White Lotus' en daar baalt ze van!

Bas de Kramer
Jennifer Coolidge's Tanya McQuoid was een van de hoofdpersonages in The White Lotus, en vermaakte kijkers met haar hilarische gedrag. Maar omdat het personage werd gedood in de seizoensfinale van seizoen 2, zal Jennifer Coolidge niet terugkeren voor het aankomende derde deel. En daar is de actrice helemaal niet blij mee.

"Ik wil gewoon eerlijk zeggen dat ik er erg verdrietig over ben dat ik er niet in zit" merkte Jennifer Coolidge op over het niet opnieuw vertolken van haar iconische rol.

Plot


Sinds de lancering in 2021 heeft HBO's The White Lotus het publiek geboeid met zijn satirische portret van rijke vakantiegangers en de ondeugden van hun levensstijl. Aangezien elk seizoen zich afspeelt in een ander luxe hotel van de The White Lotus-keten, worden in elke seizoen nieuwe personages geïntroduceerd. Maar er was één uitzondering, Tanya McQuoid.

"Ik ben jaloers op iedereen die wel meedoet. Ik wil benadrukken dat ik er niet goed mee omga, maar er is niets dat ik kan doen. Als ze je doden, moet je het accepteren. Omdat ze dan niet meer vragen naar je kostuummaten of iets dergelijks", onthulde Coolidge in een recent interview.Genoten


Toch is Jennifer Coolidge zeer dankbaar dat ze deel heeft uitgemaakt van The White Lotus. "Ik heb enorm genoten" zei de actrice over haar ervaring in de show. "Ik denk dat seizoen 3 weer goed zal zijn. Er zullen allerlei interessante dingen in zitten, waarschijnlijk geweldige seksscènes. Je weet hoe Mike White schrijft, het is nooit, nooit saai. Ik denk dat hij met weer zal uitblinken."

Het derde seizoen staat gepland voor 2025. De eerste twee seizoenen nog eens terug zien? Kijk dan hier op HBO Max.
Verontrustende en met lof overladen True Crime-serie scoort een 8,5 op IMDb en is nog altijd te bingen op Netflix

Verontrustende en met lof overladen True Crime-serie scoort een 8,5 op IMDb en is nog altijd te bingen op Netflix

De True-crime serie 'Making a Murderer' is gewoon nog te bekijken op Netflix.

Bas de Kramer
Eén van de succesvolste True Crime series ooit, is toch wel Making a Murderer. Deze intrigerende documentaireserie op Netflix, werpt de schijnwerpers op de duistere paden van het Amerikaanse rechtssysteem.

In het hart van het verhaal staat Steven Avery, een man uit Wisconsin die onterecht veroordeeld was voor een misdaad die hij niet had gepleegd. Na 18 jaar achter de tralies te hebben doorgebracht, wordt Avery eindelijk vrijgelaten nadat nieuw DNA-bewijs zijn onschuld bewijst. De serie werpt echter een verontrustende vraag op: is zijn vrijlating het einde van zijn beproevingen of het begin van een nog grimmiger lot?

Halbach


Making a Murderer ontrafelt een web van intriges rondom Avery, die kort na zijn vrijlating opnieuw wordt beschuldigd, dit keer van moord op Teresa Halbach. De documentaire werpt serieuze vragen op over de integriteit van het onderzoek en het juridische proces, waardoor twijfel ontstaat over de schuld van Avery.

Diep geworteld in het verhaal is de menselijke tol die het systeem eist van de betrokkenen. De serie belicht de emotionele impact op Avery's familie en het morele dilemma waarmee zijn advocaten worden geconfronteerd terwijl ze vechten tegen een overweldigende juridische machine

IMDb-score


Making a Murderer scoort een indrukwekkende 8,5 op IMDb en is dus een echte aanrader om te bekijken. Kijk deze serie op Netflix.

Mysterie-serie 'The Signal' over een verdwenen astronaut die de wereld in gevaar brengt, is vanaf 7 maart op Netflix

Mysterie-serie 'The Signal' over een verdwenen astronaut die de wereld in gevaar brengt, is vanaf 7 maart op Netflix

De serie 'The Signal' zal volgende maand debuteren op Netflix.

Bas de Kramer
Vanaf donderdag 7 maart ontvouwt een onverklaarbaar mysterie zich op Netflix wanneer astronaute Paula (gespeeld door Peri Baumeister) plotseling verdwijnt na haar verblijf in de ruimte, wat haar man Sven (gespeeld door Florian David Fitz) en dochter Charlie voor een raadsel plaatst.

De Duitse serie The Signal brengt in maart een intrigerende vierdelige mysterieserie naar Netflix. Na maanden in de ruimte keert Paula terug naar de aarde om vervolgens te verdwijnen. Sven en dochter Charlie staan voor een mysterie dat hen tot op het bot raakt. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, begint Sven een zoektocht vol onverwachte wendingen.

Buitengewone ontdekking


Sven stuit op een aantal aanwijzingen die Paula achterliet, maar zijn onderzoek brengt niet alleen zijn gezin maar ook alle levens op aarde in gevaar. Het lijkt erop dat Paula in de ruimte een buitengewone ontdekking heeft gedaan.

Met de populariteit van eerdere Duitse series op Netflix, zoals Dark en Liebes Kind, werpt de streamingdienst opnieuw het licht op Duitse producties. Das Signal is een boeiend verhaal met visueel indrukwekkende cinematografie.

Trailer


Bekijk de trailer alvast hier:
'The Walking Dead: The Ones Who Live'  heeft een ongelooflijke reünie, X-Twitter gaat uit zijn dak

'The Walking Dead: The Ones Who Live' heeft een ongelooflijke reünie, X-Twitter gaat uit zijn dak

De fans waren luid en duidelijk op social media over deze onverwachte verschijning.

Valeria Milić
Aan het einde van deze maand gaat The Walking Dead: The Ones Who Live van start in de VS. In aanloop hiernaartoe vond een première plaats waarbij de hoofdrolspelers Andrew Lincoln en Danai Gurira aanwezig waren.

Tot uitzinnige vreugde van velen was hierbij ook Chandler Riggs aanwezig. Chandler speelde Ricks zoon Carl. Hoewel we hem niet terug zullen zien, is het wel de vraag hoe Rick verder gevormd zal worden door de dood van zijn zoon.

Voor even compleet


De drie sterren poseerden uitgebreid voor de talloze aanwezige fotografen. Voor velen was het Grimes-gezin weer even compleet. "De familiereünie van de Grimes!" aldus @courtgirl26.

Een andere Twitteraar geeft een komische draai aan de premièrefoto's. @powercohan schrijft namelijkt: "Stans, we hebben gewonnen". Een zogeheten 'stan' is een fan die zich wel érg fanatiek en niet bepaald gezond gedraagt.

Wens


Zowel voor Rick zelf als voor de kijkers was Carls dood in seizoen 8 van The Walking Dead bepaald tragisch te noemen. Carls wens voor Rick, om genadig te zijn, was van een enorme betekenis voor de rouwende vader.

Ricks beslissing om Negans (Jeffrey Dean Morgan) leven te sparen werd hier bijvoorbeeld door beïnvloed. De vraag is nu hoe Rick in The Walking Dead: The Ones Who Live zijn pad verder zal bewandelen.

Wanneer te zien?


Het eerste seizoen van The Walking Dead: The Ones Who Live heeft zes afleveringen en start op 25 februari op de Amerikaanse zender AMC en AMC+.
George R.R. Martin walgt van "anti-fans" die online alles kapot maken

George R.R. Martin walgt van "anti-fans" die online alles kapot maken

De schrijver heeft weinig positiefs te zeggen over fans op sociale media.

Tom Veldman
De wereld kent George R.R. Martin als de schrijver wiens boeken de inspiratie waren voor Game of Thrones en House of the Dragon. Op zijn persoonlijke blog laat hij regelmatig van zich horen.

In een recente update gaat hij in op het afgelopen kalenderjaar. In de wijde wereld zag Martin veel ellende. Normaal vond hij troost in films en series, maar ook dat was in 2023 anders voor hem.

Toxic fans


''Ooit was het leuk om te discussiëren met andere fans over boeken en films'', zei Martin. ''Maar in het tijdperk van sociale media is het niet meer genoeg om te zeggen dat je een bepaalde film niet leuk vond om een bepaalde reden.''

''Sociale media worden geregeerd door anti-fans die liever praten over dingen die ze haten dan dingen waarvan ze houden. Ze halen plezier uit het dansen op het graf van elke film die flopt.''

HBO Max


Ook het laatste seizoen van Game of Thrones kreeg veel kritiek. Het debuutseizoen van House of the Dragon daarentegen werd erg goed ontvangen. Misschien kan het tweede seizoen van de fantasy-serie de beste man wat opvrolijken. Dat langverwachte seizoen komt deze zomer uit.De HBO-series Game of Thrones en House of the Dragon gebaseerd op het werk van Martin zijn te bewonderen op HBO Max.
Kate Winslet vliegt uit de bocht als dictator in de trailer van HBO's nieuwe satire 'The Regime'

Kate Winslet vliegt uit de bocht als dictator in de trailer van HBO's nieuwe satire 'The Regime'

We maken nader kennis met de leider van het land en de echte machthebber.

Valeria Milić
Binnenkort zien we Oscar-winnares Kate Winslet in een nieuwe, bijzondere rol. In het satirische The Regime regeert haar personage Elena Varnham met harde hand.

In de nieuwste trailer blijkt er echter een macht achter haar troon te zijn. Dit is haar officier Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts).

Verdwaasd


Het wordt duidelijk dat Elena in haar verdwaasde verliefdheid de politiek uit het oog verliest. Dit ligt natuurlijk niet aan haar, maar aan haar adviseurs. Volgens Elena zijn zij degenen zijn die zich belachelijk gedragen.

De trailer belooft een over-de-top Winslet als dictator terwijl haar staf alles met lede ogen aanziet. Er iets van zeggen is echter niet aan te raden aangezien dat je de kop kan kosten.

Overigen


Naast Winslet en Schoenaerts zien we Hugh Grant, Guillaume Gallienne, Martha Plimpton, en Andrea Riseborough. De miniserie telt zes afleveringen die geregisseerd zullen worden door Stephen Frears en Jessica Hobbs. De schrijver en showrunner is Will Tracy, die eerder furore maakte met die andere zwarte komedie The Menu.The Regime is vanaf 3 maart te streamen op HBO Max.
'Reacher' seizoen 3: Prime Video-serie verwelkomt deze twee nieuwe en ervaren acteurs

'Reacher' seizoen 3: Prime Video-serie verwelkomt deze twee nieuwe en ervaren acteurs

De acteurs nemen gezamenlijk meerdere decennia aan ervaring mee naar de actieserie.

Glenn Walsh
Seizoen twee van de actieserie Reacher is onlangs afgerond en nu al werkt Prime Video aan het derde seizoen. Ze hebben alvast twee nieuwe acteurs gevonden die de cast komend seizoen zullen versterken.

Het zijn namelijk Hollywoodsterren Anthony Michael Hall en Sonya Cassidy die zich aansluiten bij Alan Ritchson en Maria Sten als vaste castleden in het aankomende derde seizoen van Reacher.

Oude bekende


Cassidy is bekend van haar rollen in de series The Man Who Fell to Earth en The Last Kingdom. In Reacher zal Cassidy Sarah Duffy vertolken, een uiterst intelligente en taaie DEA-agent uit Boston met een scherp en sarcastisch gevoel voor humor.

Hall is bij het grote publiek bekend van zijn filmperiode in de jaren 80 waarin hij nogal nerdy personages speelde in films als The Breakfast Club en Weird Science, en later wat meer stoere rollen had in films als The Dark Knight en series als Bosch: Legacy.

Duistere zaakjes


Hall zal de rol van Zachary Beck vertolken, een geduchte en succesvolle zakenman. Beck is een weduwnaar en alleenstaande vader van een 20-jarige zoon, Richard. Hij is de eigenaar van een tapijt-importbedrijf waarvan Jack Reacher en zijn medestanders vermoeden dat het een dekmantel is voor een wat meer duistere operatie.Kijk alle afleveringen van Reacher op Prime Video.
Na zeven seizoenen 'True Blood' was het slot wel heel teleurstellend

Na zeven seizoenen 'True Blood' was het slot wel heel teleurstellend

'True Blood' stelde een hoop fans teleur met een einde dat niet leek te matchen met de rest van de serie.

Nina Beerendonk
Sommige series gaan te lang door. En hoe langer een serie doorgaat zonder goed verhaal, hoe moeilijker het wordt om een geschikt einde te bedenken. Helaas was dit ook wat er gebeurde bij de serie True Blood.

True Blood is een vampierserie die liep van 2008 tot 2014. In de wereld van de serie waren vampiers ooit de grootste vijanden van mensen. Gelukkig is er een goede vervanger gevonden voor menselijk bloed, waar vampiers van kunnen leven.

Mensen en vampiers


Vampiers en mensen kunnen daardoor in perfecte harmonie samenleven. Ze kunnen zelfs samen relaties starten. Maar toch gaat dat samenleven van beide kanten niet altijd helemaal goed.

Aan het einde van de serie lijkt het alsof alle groei van de personages wordt teruggedraaid, wanneer Sookie (Anna Paquin) Bill (Stephen Moyer) vermoordt zodat ze een familie kan beginnen. Veel fans die de serie al vanaf het begin volgden waren nogal verrast door deze conservatieve kant die het verhaal ineens opging.

Grensverleggend


De serie begon namelijk juist als sexy en grensverleggend, net zoals veel andere HBO-series. Het is dus makkelijk te begrijpen dat dit einde helemaal niet goed viel bij kijkers, aangezien alle personages of trouwden of dood gingen.Zelfs de acteurs in de serie waren niet blij met einde. Deborah Ann Woll, die de rol van Jessica Hamby speelde, zei daar het volgende over: "Ik zal dit zeggen: True Blood eindigde niet zoals ik dacht dat het zou eindigen, of zoals ik graag wilde dat het zou eindigen".

Film?


Volgens Woll is er daardoor wel potentieel voor een film: "Ik had zoiets van: Ze zou de wereld moeten gaan verkennen en koningin van Louisiana moeten worden, of zoiets. Dus ik zou daar graag meer verhaal voor Jessica uit willen halen".

Er is verder helaas niks bekend over een film als vervolg. Bekijk de zeven seizoenen van True Blood op Netflix en HBO Max.
De meest dringende vragen die 'The Walking Dead: The Ones Who Live' moet gaan beantwoorden

De meest dringende vragen die 'The Walking Dead: The Ones Who Live' moet gaan beantwoorden

'The Ones Who Live' gaat hopelijk duidelijkheid geven als het gaat om deze vragen.

Nina Beerendonk
Fans zitten er al sinds de bekendmaking met smart op te wachten: de spin-off van Rick en Michonne, The Ones Who Live. Als er iets is wat fans verwachten, is het dat de spin-off een aantal vragen gaat beantwoorden.

De finale van The Walking Dead liet een hoop vragen achter bij kijkers. Gelukkig komen er een hoop spin-offs aan, die hopelijk antwoord gaan geven op deze vragen. Dit zijn de vragen die The Ones Who Live moet behandelen.

Waarom houdt de CRM Rick Grimes in leven?


Rick wordt al deze jaren in leven gehouden door de CRM en dit moet een reden hebben. De spin-off moet ons gaan vertellen waarom Rick zo'n grote betekenis heeft voor de groep. Hij heeft goede skills om te overleven, maar dat hebben veel meer mensen.

Eigenlijk is het sowieso de vraag wat het grotere doel van de CRM precies is. Hun motief lijkt het vinden van een genezing, maar daar houdt het duidelijk niet op. Ze willen controle hebben over de hele new world, maar wat zit hier precies achter?

Hoe heeft Michonne haar nieuwe groep ontmoet?


In de trailer van The Ones Who Live zien we dat Michonne een nieuwe groep heeft gevonden. Het is alleen onduidelijk hoe ze deze heeft gevonden. Het is compleet onduidelijk hoe haar verhaal na de finale is verder gegaan, dus is dit iets wat de spin-off moet gaan verhelderen.Waarschijnlijk zal de spin-off focussen op de zoektocht van Michonne naar Rick. Een ander mysterie dat hiermee te maken heeft is Ricks telefoon die Michonne vond, met Japanse tekst erop. De trailer onthult dat deze tekst "Geloof wat langer" betekent, maar waarom is dit in het Japans geschreven?

Wat is er gebeurd met Rick nadat hij weg werd gehaald?


De belangrijkste vraag is wat er in al deze jaren met Rick gebeurd is. Hij was al vijf jaar niet te zien in de originele serie, dus is er heel wat uit te leggen. Het is duidelijk dat hij bij de CRM terechtkomt, maar wat heeft hij in de tussentijd moeten doorstaan?

In Amerika is The Ones Who Live vanaf 25 februari te zien. Het is nog niet bekend waar en wanneer de spin-off in Nederland te zien zal zijn.