search
Verontrustende en met lof overladen True Crime-serie scoort een 8,5 op IMDb en is nog altijd te bingen op Netflix

Verontrustende en met lof overladen True Crime-serie scoort een 8,5 op IMDb en is nog altijd te bingen op Netflix

De True-crime serie 'Making a Murderer' is gewoon nog te bekijken op Netflix.

Bas de Kramer
Eén van de succesvolste True Crime series ooit, is toch wel Making a Murderer. Deze intrigerende documentaireserie op Netflix, werpt de schijnwerpers op de duistere paden van het Amerikaanse rechtssysteem.

In het hart van het verhaal staat Steven Avery, een man uit Wisconsin die onterecht veroordeeld was voor een misdaad die hij niet had gepleegd. Na 18 jaar achter de tralies te hebben doorgebracht, wordt Avery eindelijk vrijgelaten nadat nieuw DNA-bewijs zijn onschuld bewijst. De serie werpt echter een verontrustende vraag op: is zijn vrijlating het einde van zijn beproevingen of het begin van een nog grimmiger lot?

Halbach


Making a Murderer ontrafelt een web van intriges rondom Avery, die kort na zijn vrijlating opnieuw wordt beschuldigd, dit keer van moord op Teresa Halbach. De documentaire werpt serieuze vragen op over de integriteit van het onderzoek en het juridische proces, waardoor twijfel ontstaat over de schuld van Avery.

Diep geworteld in het verhaal is de menselijke tol die het systeem eist van de betrokkenen. De serie belicht de emotionele impact op Avery's familie en het morele dilemma waarmee zijn advocaten worden geconfronteerd terwijl ze vechten tegen een overweldigende juridische machine

IMDb-score


Making a Murderer scoort een indrukwekkende 8,5 op IMDb en is dus een echte aanrader om te bekijken. Kijk deze serie op Netflix.

Aanbevolen artikelen