search
Intelligente serie over geniale man stormt de Netflix top 10 binnen met een machtige 8,7 op IMDb

Intelligente serie over geniale man stormt de Netflix top 10 binnen met een machtige 8,7 op IMDb

De ziekenhuisserie 'House M.D.' scoort ontzettend goed in haar eerste dagen op Netflix.

Bas de Kramer
De ziekenhuisdramaserie House M.D. over een briljante, cynische en complexe dokter is sinds kort te zien op Netflix. De serie wordt gelijk ontzettend goed bekeken en behoort gelijk tot de 10 best bekeken series van de streamingsdienst.

House M.D. liep van 2004 tot 2012 en is nu dus aangekocht door Netflix. De serie beslaat maar liefst acht seizoen en scoort een fenomenale 8,7 op IMDb.

House


Het grote middelpunt van de serie is Dr. Gregory House, briljant gespeeld door Hugh Laurie. House is een medisch genie met een scherpe geest, maar zijn eigenzinnige persoonlijkheid en verslaving aan pijnstillers maken hem een complex en intrigerend personage. Zijn onorthodoxe methoden en scherpe tong zorgen voor een dynamiek die de serie ver boven de standaard medische drama's uittilt.

In House M.D. staat iedere aflevering een nieuw medisch mysterie centraal. De cases zijn complex en uitdagend, waardoor de kijkers worden uitgedaagd om mee te denken en te speculeren over de diagnose. Er komen een hoop medische termen langs, waar de kijker stiekom ook nog wat van op kan steken.

Bekijk op instagram


Grijs gebied


House MD verkent ook het morele grijze gebied in de medische wereld. House maakt vaak keuzes die ethisch twijfelachtig zijn, en dit voegt een diepere laag toe aan de verhaallijn. Het confronteert de kijker met dilemma's over rechtvaardigheid, ethiek en de prijs van genialiteit.

Kijken


Kijk deze serie op Netflix.

Aanbevolen artikelen