search
Klaar voor een seriemarathon dit weekend? Steengoede miniserie op Netflix kijk je in een ruk af

Klaar voor een seriemarathon dit weekend? Steengoede miniserie op Netflix kijk je in een ruk af

De Netflix-serie Maid verscheen in 2021 en deze moet je gewoon gezien hebben.

Bram de Groot
Even geen zin in een serie met tien seizoenen en een veelvoud aan afleveringen? Dan hebben we een prima kijktip voor je. De serie Maid kijk je namelijk in een weekend af, en daar zul je geen spijt van krijgen.

Maid is gebaseerd op het boek Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive van schrijver Stephanie Land. In oktober 2021 verscheen de dramaserie van Molly Smith Metzler op Netflix.

Maid


Actrice Margaret Qualley, die je misschien kent uit de serie Fosse/Verdon (2019) of de films Death Note (2017) en Once Upon a Time in Hollywood (2019) speelt de hoofdrol als Alexandra "Alex" Russell.

Alex vertrekt met haar tweejarige dochter bij haar vriend die haar mishandelt. Ze begint als een dienstmeisje/schoonmaakster in Seattle. We zien hoe zij omgaat met haar verleden, de uitdagingen in haar eigen leven en de opvoeding van haar jonge dochter.

Topserie uit 2021


De serie bestaat uit tien afleveringen. Als je vroeg start, dan ben je zondagavond klaar met deze prachtige, geprezen serie. American Film Institute Awards heeft de miniserie in zijn lijst met tien beste nieuwe programma's van 2021 gezet.De serie werd genomineerd voor Beste miniserie/tv-film tijdens de Golden Globes in 2022, en de actrice Qualley heeft nominaties ontvangen van onder andere de Golden Globes en de Emmy Awards.

Netflix


De miniserie met 94 procent op Rotten Tomatoes vind je nog altijd op Netflix.

Aanbevolen artikelen