search
Tweede nieuwe 'Game of Thrones'-serie aangekondigd: In 'Aegon’s Conquest' zien we de verovering van Westeros

Tweede nieuwe 'Game of Thrones'-serie aangekondigd: In 'Aegon’s Conquest' zien we de verovering van Westeros

HBO Max komt met nog een nieuwe serie in de wereld van Game of Thrones.

Bram de Groot
HBO Max gaat de wereld van Game of Thrones nog sneller uitbreiden. Na de acht seizoenen van de moederserie en de lopende prequelserie House of the Dragon krijgen we ook de serie Aegon’s Conquest.

Aegon’s Conquest is niet de enige serie die HBO Max gaat lanceren. Eerder werd de animatieserie A Knight of the Seven Kingdoms aangekondigd, gebaseerd op de Tales of Dunk and Egg-verhalen van George R. R. Martin.

Aegon’s Conquest


Aegon’s Conquest wordt eveneens een prequelserie, alleen dan van House of the Dragon. Schrijver Mattson Tomlin (The Batman Part II, BRZRKR) zal het scenario gaan schrijven volgens The Hollywood Reporter.

De nieuwe serie gaat over de bloedige en brute veroveringstocht van Aegon Targaryen en zijn zussen Rhaenys en Visenya. Hij heeft zijn zinnen gezet op Westeros. In slechts twee jaar verovert hij zes van zeven koninkrijken. Alleen Dorne weet hij niet te bemachtigen.

House of the Dragon


De kans is groot dat we eerst nog het derde seizoen van House of the Dragon krijgen te zien voordat we verder de geschiedenis induiken met Aegon’s Conquest. Het tweede seizoen van House of the Dragon verschijnt ergens dit jaar.Zowel Game of Thrones als House of the Dragon kijk je op HBO Max.

Aanbevolen artikelen