search
Serie over aliens scoort als tierelier op Netflix

Serie over aliens scoort als tierelier op Netflix

De documentairereeks 'Raël: The Alien Prophet' trekt vele kijkers in haar eerste week op Netflix.

Bas de Kramer
De documentairereeks Raël: The Alien Prophet scoort mooie cijfers in haar eerste week op Netflix. De serie is nog maar kort te streamen maar behoort toch al tot de 10 meest bekeken series van de streamingsdienst op dit moment.

De documentaire richt zich op een Fransman die in de vroege jaren '70 beweert de ambassadeur van buitenaardse wezens te zijn. Zijn eigenaardige overpeinzingen weten vele volgelingen te overtuigen.

Sekte


Diverse sekteleden delen hun ervaringen over hoe bijzonder en diepgaand het was om een volgeling te zijn van Raël, die in contact staat met buitenaardsen. Deze aliens zouden duizenden jaren geleden de mensheid hebben geschapen, maar Raëls profetieën lijken niet altijd even logisch.

Desondanks uiten zowel huidige volgelingen als voormalige aanhangers respect voor de profeet, voorheen bekend als Claude Vorilhon. Regisseurs Antoine Baldassari en Manuel Guillon weten de spanning op vernuftige wijze op te bouwen. Eerst onthullen ze het bizarre verleden van Raël, waardoor je bijna sympathie voelt voor de sekteleider. Echter, geleidelijk aan komen steeds vreemdere aspecten aan het licht, zoals Raëls bewering dat de aliens die hij ontmoette 'bijna perfect Frans' spraken.

Broek uit


Raël suggereert bijvoorbeeld ook dat om goed met het hoofd te bidden, men zijn broek moet uittrekken, een handig excuus om zijn vrouwelijke discipelen nauwlettend te observeren. Ook is er een opmerkelijk moment waarin ze gezamenlijk elkaars anussen bewonderen in de natuur.Ook Raël zelf komt aan het woord in de documentaire. Kijk deze serie op Netflix.

Aanbevolen artikelen