search
Huh?! Première '3 Body Problem' van Netflix is verschoven en de serie krijgt de meest onverwachte concurrentie ooit!

Huh?! Première '3 Body Problem' van Netflix is verschoven en de serie krijgt de meest onverwachte concurrentie ooit!

De verfilming van Liu Cixins boekentrilogie door de 'Game of Thrones'-makers blijkt niet de enige.

Valeria Milić
Het langverwachte eerste seizoen van het epische scifi-verhaal zou in eerste instantie op 21 januari van start gaan. Dit is 21 maart geworden, en tussentijds heeft het Amerikaanse streamingplatform Peacock een grote slag geslagen.

Vanaf vandaag is op Peacock namelijk de Chinese verfilming van de boekenserie te bekijken, getiteld Three Body. Deze verfilming heeft Engelse ondertiteling en betreft de gehele trilogie.

Complete trilogie


Three Body is in China gemaakt en is op de Chinese streamer Tencent te zien. Waar Netflix' 3 Body Problem tot nu toe alleen het eerste boek heeft verfilmd, biedt de Chinese verfilming de complete trilogie in dertig afleveringen.

De 'concurrent' heeft de serie in 2020 gefilmd, en de première in China vond plaats in januari 2023.

Concurrentie


NBCUniversal, het moederbedrijf van Peacock, liet in een persverklaring het volgende weten: "Met het oog op de Engelstalige productie die op Netflix komt zijn we verheugd dat we de fans van scifi-series ook de Chinese versie kunnen bieden".In de VS betekent dit dus onverwachte concurrentie voor 3 Body Problem. De twee versies bieden immers het nodige vergelijkingsateriaal. Dit zal ongetwijfeld tot de nodige online discussies leiden in een universum waar de meesten van ons mee bekend zijn: X-Twitter.

Waar en wanneer te zien?


3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix. Het is momenteel niet bekend of, en zo ja wanneer, Three Body in Nederland te zien zal zijn.

Aanbevolen artikelen