search
De #7 in de IMDb 250 staat nog altijd op Netflix: 3 seizoenen vol avontuur en actie

De #7 in de IMDb 250 staat nog altijd op Netflix: 3 seizoenen vol avontuur en actie

'Avatar: The Last Airbender' is een serie die je absoluut gezien moet hebben.

Nina Beerendonk
Animatieseries zijn zeker niet alleen voor kinderen. Dat blijkt alleen al uit de IMDB top 250 van series. Daar staat de geweldige serie Avatar: The Last Airbender namelijk op de zevende plek.

Avatar: The Last Airbender liep van 2005 tot 2008 op Nickelodeon. De serie bestaat uit 3 seizoenen en heeft in totaal 62 afleveringen. Het verhaal speelt zich af in een Aziatisch en Arcitsch geïnspireerde wereld, waar sommige mensen een element telekinetisch kunnen besturen.

Vier naties


De wereld is opgedeeld in vier naties, gebaseerd op de vier elementen: de Noordelijke en Zuidelijke Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. Er is maar een iemand die alle elementen kan besturen, namelijk de Avatar.

De Avatar houdt de balans tussen de vier naties, totdat de Vuurnatie aanvalt. Alleen de Avatar kan de Vuurnatie stoppen en de balans terugbrengen. Maar wanneer de wereld hem het meeste nodig heeft, verdwijnt hij.

Aang


100 jaar later ontdekken de personages Sokka en Katara van de Zuidelijke Waterstam de nieuwe Avatar: een jonge luchtstuurder genaamd Aang. Lukt het hen om Aang te leren alle elementen te besturen en de wereld te redden?Op IMDB staat Avatar: The Last Airbender in de top 10 van beste series ooit. Op die site krijgt de serie dan ook een unieke score van 9,3. En op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van maar liefst 100%.

Live-action


De serie wordt vooral geprezen om zijn prachtige animatie en het uitgedachte verhaal. In 2010 werd er een live-action film gemaakt van de animatieserie, genaamd The Last Airbender. Deze werd helaas erg slecht ontvangen en wordt gezien als een van de slechtste adaptaties ooit.

Op Netflix verschijnt binnenkort een nieuwe live-action versie van Avatar: The Last Airbender. Deze is te zien vanaf 22 februari. De originele animatieserie bekijk je ook via Netflix.

Aanbevolen artikelen