search

Ons nieuws van zondag 11 februari 2024

De #7 in de IMDb 250 staat nog altijd op Netflix: 3 seizoenen vol avontuur en actie

De #7 in de IMDb 250 staat nog altijd op Netflix: 3 seizoenen vol avontuur en actie

'Avatar: The Last Airbender' is een serie die je absoluut gezien moet hebben.

Nina Beerendonk
Animatieseries zijn zeker niet alleen voor kinderen. Dat blijkt alleen al uit de IMDB top 250 van series. Daar staat de geweldige serie Avatar: The Last Airbender namelijk op de zevende plek.

Avatar: The Last Airbender liep van 2005 tot 2008 op Nickelodeon. De serie bestaat uit 3 seizoenen en heeft in totaal 62 afleveringen. Het verhaal speelt zich af in een Aziatisch en Arcitsch geïnspireerde wereld, waar sommige mensen een element telekinetisch kunnen besturen.

Vier naties


De wereld is opgedeeld in vier naties, gebaseerd op de vier elementen: de Noordelijke en Zuidelijke Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. Er is maar een iemand die alle elementen kan besturen, namelijk de Avatar.

De Avatar houdt de balans tussen de vier naties, totdat de Vuurnatie aanvalt. Alleen de Avatar kan de Vuurnatie stoppen en de balans terugbrengen. Maar wanneer de wereld hem het meeste nodig heeft, verdwijnt hij.

Aang


100 jaar later ontdekken de personages Sokka en Katara van de Zuidelijke Waterstam de nieuwe Avatar: een jonge luchtstuurder genaamd Aang. Lukt het hen om Aang te leren alle elementen te besturen en de wereld te redden?Op IMDB staat Avatar: The Last Airbender in de top 10 van beste series ooit. Op die site krijgt de serie dan ook een unieke score van 9,3. En op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van maar liefst 100%.

Live-action


De serie wordt vooral geprezen om zijn prachtige animatie en het uitgedachte verhaal. In 2010 werd er een live-action film gemaakt van de animatieserie, genaamd The Last Airbender. Deze werd helaas erg slecht ontvangen en wordt gezien als een van de slechtste adaptaties ooit.

Op Netflix verschijnt binnenkort een nieuwe live-action versie van Avatar: The Last Airbender. Deze is te zien vanaf 22 februari. De originele animatieserie bekijk je ook via Netflix.
Deze 3 exorbitant dure en zwaar gehypte series worden compleet afgemaakt door de kijkers

Deze 3 exorbitant dure en zwaar gehypte series worden compleet afgemaakt door de kijkers

De kwaliteit van de hedendaagse series is niet altijd even hoog.

Bas de Kramer
Binnen het grote aanbod aan series, is niet altijd alles van even hoge kwaliteit. Sommige series worden flink gehypet en er wordt veel reclame voor gemaakt, teleurstelling kan dan om de hoek liggen. Deze drie series worden totaal niet gepruimd door het publiek op Rotten Tomatoes.

Invasion op Apple TV


Met een sterrencast, een geweldig concept en prijswinnende producenten had Invasion een hit moeten zijn. De trailer was ook zeer indrukwekkend. De serie zelf valt helaas erg tegen met een Rotten Tomatoes beoordeling van slechts 56%.Invasion toont de aarde wanneer deze wordt bezocht door een buitenaardse soort. De invasie wordt gezien door de ogen van 5 mensen van over de hele planeet, die allemaal proberen te overleven terwijl de chaos uitbreekt.

Citadel op Prime Video
Deze spionagethriller met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas werd echt zwaar gehypet. Het eerste seizoen bestaat uit slechts zes afleveringen, en een megalomaan budget van maar liefst $300 miljoen. Maar geld betekent niet altijd kwaliteit en Citadel heeft niets nieuws te bieden aan het spionagegenre.The Idol op HBO Max
Weinig series die vooraf zo gehypet waren als The Idol. De HBO-serie met The Weeknd in de hoofdrol is gemaakt door Sam Levinson, die ook het sublieme Euphoria maakte. Iedereen hoopte dat The Idol ook zou voldoen aan de grimmige toon en fantastische schrijfstijl van Euphoria, maar in plaats daarvan was het een bizar slechte en rommelige serie.

Kijk deze serie op HBO Max.
Disney+ onthult plannen voor vernieuwing 'Goosebumps': Griezelige verrassingen in aantocht

Disney+ onthult plannen voor vernieuwing 'Goosebumps': Griezelige verrassingen in aantocht

Fans kunnen zich opmaken voor een heel nieuw seizoen huiveren en rillen.

Glenn Walsh
Disney+ heeft aangekondigd dat de serie gebaseerd op de geliefde boekenserie van R.L. Stine vernieuwd wordt voor een tweede seizoen, maar anders dan verwacht: het zal worden omgevormd tot een anthologieserie.

Het nieuwe seizoen zal een volledig nieuw verhaal, cast en setting bevatten, terwijl het creatieve team terugkeert, inclusief showrunner Hilary Winston, die ook bekend is van haar werk aan Community.

Vermissing in de jaren 90


Seizoen twee zal draaien om een groep tieners die een dreiging ontdekt binnen hun huis, wat een reeks gebeurtenissen in gang zet die een diepgaand mysterie ontrafelen. Terwijl ze zich in het onbekende storten, raken ze verstrikt in het verhaal van vijf andere tieners die op mysterieuze wijze verdwenen in 1994.

Het eerste seizoen van Goosebumps werd met gemengde reacties ontvangen. De critici zijn over het algemeen wat positiever dan het publiek. Het scoort op Rotten Tomatoes een score van 74% en op IMDb een 6,7.

Disney deelt seizoenen uit


Goosebumps is niet de enige titel die vernieuwd is voor een nieuw seizoen. Naast de series Superkitties en Pupstruction mag ook het epische Percy Jackson and the Olympians zich opmaken voor een tweede seizoen.Kijk alle afleveringen van Goosebumps op Disney+.
Disney+ gaat deze week door met 'Undead Unluck' en 2 andere hitseries

Disney+ gaat deze week door met 'Undead Unluck' en 2 andere hitseries

Deze week houdt Disney het op spectaculaire animatieseries uit Azië.

Glenn Walsh
Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Synduality Noir


Verschijnt op: Dinsdag 13 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 18 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.
Ishura


Verschijnt op: Woensdag 14 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Ishura

De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de held die deze prestatie heeft geleverd, blijft echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme held te kronen.
Undead Unluck


Verschijnt op: Woensdag 14 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 10 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Andy, een Negator met de gave 'ondood', is al lange tijd op zoek naar iemand met de gave om hem een werkelijke dood te bezorgen. Fuko Izumo zorgt voor onheil in haar naaste omgeving door haar gave 'ongeluk'.

'Two and a Half Men'-reboot op losse schroeven volgens hoofdrolspeler

'Two and a Half Men'-reboot op losse schroeven volgens hoofdrolspeler

Veel fans zullen er naar uit kijken, maar ze moeten vooral niet te veel verwachten.

Glenn Walsh
Jarenlang was de sitcom Two and a Half Men een enorm succes en sinds het einde van de serie in 2015 werd er al gesproken van een mogelijke reboot. Hoofdrolspeler Jon Cryer heeft er echter geen fiducie in.

Cryer speelde met mede-hoofdrolspeler Charlie Sheen van 2003 tot 2011 in de succesvolle sitcom, toen Sheen met producenten overhoop lag en werd ontslagen uit de serie. Cryer wenst Sheen het allerbeste maar twijfelt om opnieuw zaken met hem te doen.

Wel of geen reboot?


De terughoudendheid van Cryer vermindert natuurlijk de hoop op een reboot van Two and a Half Men. Gesprekken over het herenigen van de originele cast van de CBS-sitcom kwamen op gang nadat Sheen en Chuck Lorre (de mede-bedenker van de show) het weer goedmaakten na een zeer openbare ruzie.

Cryer vertelde zelf: "Poe, ik zou niet weten hoe dat zou werken. Het gaat nu veel beter met Charlie, wat geweldig is. We hebben al een paar jaar niet gesproken. Ik heb na zijn ruzie met de producenten weinig vertrouwen of het eenmalig was, of nog een keer kan gebeuren."

Rol op zijn lijf geschreven


Two and a Half Men ging in première op CBS in 2003 en volgde Charlie (Sheen), een losbandige jingle-schrijver, wiens leven abrupt tot stilstand komt wanneer zijn broer, Alan (Cryer), en 10-jarige neef, Jake (Angus T. Jones), in zijn huis aan het strand trekken.Kijk nog eens alle afleveringen van Two and a Half Men op HBO Max.
Krijgen we seizoen 2 van de scifi-hitserie 'Silo' eerder te zien dan we dachten?

Krijgen we seizoen 2 van de scifi-hitserie 'Silo' eerder te zien dan we dachten?

De dystopische scifi-thriller ligt blijkens de hoofdrolspeelster goed op schema.

Valeria Milić
Met Silo heeft Apple TV+ een hit te pakken. De serie over een groep mensen die in een ondergrondse gemeenschap wonen wordt geprezen om de sfeer, de visuele vormgeving en het acteerwerk.

Het is dus nauwelijks een verrassing dat er al redelijk snel akkoord kwam voor een nieuw seizoen. Tot op heden was er weinig meer bekend, maar hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson had goed nieuws.

De waarheid achterhalen


De Zweedse actrice is in Silo te zien als Juliette, een ingenieur die vastbesloten is om de waarheid te achterhalen.

Het is per slot van rekening totaal onbekend hoe de ondergrondse gemeenschap van 10.000 mensen überhaupt onststaan is.

Cliffhanger van jewelste


Na een cliffhanger van jewelste kreeg Ferguson van Collider de vraag hoe het er toch voor staat met het tweede seizoen. Ferguson antwoordde hierop dat het filmen begin maart wordt afgerond.

Bekijk op instagram


De actrice wilde verder niets loslaten, maar dit betekent dus dat het nieuwste seizoen binnenkort de post-productiefase ingaat. Met een beetje geluk krijgen we het vervolg van deze scifi-thriller nog dit jaar te zien. Je kunt Silo streamen op Apple TV+.
Huh?! Première '3 Body Problem' van Netflix is verschoven en de serie krijgt de meest onverwachte concurrentie ooit!

Huh?! Première '3 Body Problem' van Netflix is verschoven en de serie krijgt de meest onverwachte concurrentie ooit!

De verfilming van Liu Cixins boekentrilogie door de 'Game of Thrones'-makers blijkt niet de enige.

Valeria Milić
Het langverwachte eerste seizoen van het epische scifi-verhaal zou in eerste instantie op 21 januari van start gaan. Dit is 21 maart geworden, en tussentijds heeft het Amerikaanse streamingplatform Peacock een grote slag geslagen.

Vanaf vandaag is op Peacock namelijk de Chinese verfilming van de boekenserie te bekijken, getiteld Three Body. Deze verfilming heeft Engelse ondertiteling en betreft de gehele trilogie.

Complete trilogie


Three Body is in China gemaakt en is op de Chinese streamer Tencent te zien. Waar Netflix' 3 Body Problem tot nu toe alleen het eerste boek heeft verfilmd, biedt de Chinese verfilming de complete trilogie in dertig afleveringen.

De 'concurrent' heeft de serie in 2020 gefilmd, en de première in China vond plaats in januari 2023.

Concurrentie


NBCUniversal, het moederbedrijf van Peacock, liet in een persverklaring het volgende weten: "Met het oog op de Engelstalige productie die op Netflix komt zijn we verheugd dat we de fans van scifi-series ook de Chinese versie kunnen bieden".In de VS betekent dit dus onverwachte concurrentie voor 3 Body Problem. De twee versies bieden immers het nodige vergelijkingsateriaal. Dit zal ongetwijfeld tot de nodige online discussies leiden in een universum waar de meesten van ons mee bekend zijn: X-Twitter.

Waar en wanneer te zien?


3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix. Het is momenteel niet bekend of, en zo ja wanneer, Three Body in Nederland te zien zal zijn.