search
Een absolute topserie van HBO die iedereen alweer vergeten is: 'Treme' van de bedenker van 'The Wire'

Een absolute topserie van HBO die iedereen alweer vergeten is: 'Treme' van de bedenker van 'The Wire'

'Treme' is minder bekend dan 'The Wire', maar ook zeker het kijken waard.

Nina Beerendonk
The Wire wordt vaak gezien als één van de beste series ooit. Goed nieuws voor de mensen die alle seizoenen al gezien hebben: er is nog een uitstekende serie van dezelfde maker, die veel minder bekend is.

Treme werd gemaakt door David Simon. Dit is de man die ook achter het succesvolle The Wire zit, waarin hij op een realistische manier het leven en de politiewereld in Baltimore weergeeft.

Orkaan Katrine


Ook in Treme zien we een realistische weergave van een Amerikaanse stad. De serie speelt zich af in de wijk Tremé in New Orleans. Het verhaal begint een paar maanden nadat de stad slachtoffer is geworden van de verwoestende orkaan Katrina in 2005.

In de serie zien we hoe de bewoners allemaal op verschillende manieren omgaan met de emotionele en fysieke schade die ze hebben geleden. Ze proberen niet alleen hun leven en huis opnieuw op te bouwen, maar ook de unieke cultuur van Tremé.

Muziek


Veel van de bewoners van de wijk zijn muzikanten, waardoor de serie boordevol muziek zit. In de serie werd dan ook een podium gegeven aan veel lokale muzikanten in New Orleans.In Treme zien we Khandi Alexander als tavern-eigenaar LaDonna Batiste-Williams, Robert Brown als muzikant Delmond Lambreaux, Kim Dickens als chef Janette Desautel en John Goodman als Engels docent Creighton Bernette.

Positieve reviews


Bovendien is ook Michiel Huisman in de serie te zien, als de Amsterdamse straatmuzikant Sonny. Treme liep van 2010 tot 2013 en bestaat uit vier seizoenen. De serie kreeg positieve reviews, voornamelijk vanwege de realistische weergave van de cultuur in New Orleans.

Bekijk Treme op HBO Max.

Aanbevolen artikelen