search

Ons nieuws van maandag 12 februari 2024

Recensie NPO Start-serie 'Dreaming Whilst Black'

Recensie NPO Start-serie 'Dreaming Whilst Black'

Verrassend verfrissend, integer en surrealistisch: over het dagelijks leven van een opkomende filmmaker in Londen.

Marta Kuijken
Regie: Koby Adom, Joelle Mae David, Jermain Julien, e.a. | Cast: Adjani Salmon (Kwabena), Dani Moseley (Amy), Rachel Adedeji (Funmi), Babirye Bukilwa (Vanessa), Demmy Lapido (Maurice), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 21-26 minuten | Jaar: 2024

Kwabena, een Engelse man van Jamaicaanse achtergrond, ervaart de dualiteit van het dagelijks leven intenser dan de rest. Als zwarte man neemt hij de kijker mee met zijn ervaringen, alles van microagressies tot de verwachtingen van zijn witte kompanen. Zo legt Dreaming Whilst Black zijn dagelijkse realiteit bloot zonder enig rafelrandje uit de weg te gaan. En toch laat de serie ruimte voor de mooie momenten waarop geluk onlosmakelijk centraal staat. Zo daarmee slaagt Dreaming Whilst Black erin om stekende maatschappijkritiek te leveren, zonder daarvoor luchtigheid op te geven.

De kwaliteit van Dreaming Whilst Black ligt enorm hoog. Zowel de dialogen als het acteerwerk blinken uit en vullen elkaar goed aan. Daarnaast getuigen ook het tempo en de compactheid van de afleveringen van een tactische aanpak. Elke seconde wordt benut, zonder dat elke aflevering voelt als een mentale marathon. Hierdoor kijkt de serie lekker weg, maar weet deze ook voldoende inhoudelijks te presenteren om emotioneel te kunnen boeien.

Dreaming Whilst Black stelt overal waar het kan verbroedering centraal en laat daarmee de verbindende factor tussen zwarte mensen van verschillende culturen zien. Door ook met de onderlinge verschillen en verwachtingen te spelen, worden er conflicten geïntroduceerd die niet direct op de voorgrond plaatsvinden. Die worden vervolgens gecontrasteerd met de interne conflicten van Kwabena, zeker in relatie tot zijn culturele achtergrond en professionele ambities.

Naast alle hyperrealistische ervaringen en gebeurtenissen durft Dreaming Whilst Black ook het surrealisme te betrekken. Zo wordt Kwabena constant aangesproken door zijn omgeving en soms dus ook door voorwerpen of wezens die normaliter niet praten. Zo is zijn pasgeboren neefje zijn morele gids bij vraagstukken rondom zijn cultuur en achtergrond en beeldt hij zich meermaals zijn twee uitersten in, waarmee hij dan via de spiegel uitgebreide gesprekken voert.

En het zijn juist de constante verwijzingen naar dromen die Dreaming Whilst Black een eigen draai geven. Als rode draad komt Kwabena terecht in een ongemakkelijke situatie, waarin hij verantwoord kan reageren of zijn echte mening over het onderwerp deelt. Zeker aan het begin van de serie zien we vooral die tweede optie, totdat wordt teruggegaan naar het complexe moment en blijkt dat hij zijn antwoord enkel zat te dromen. Hiermee wordt ook zijn interne ervaring van een situatie creatief in beeld gebracht, zonder er op een afgezaagde voice-over moet worden geleund.

De langlopende verhaallijn over zijn moeizame carrière als filmmaker presenteert ook weer een manier om maatschappijkritiek te leveren door de ridicule aard van het vak bloot te leggen. Zo heeft Kwabena de ambitie om een prachtige romkom te maken gebaseerd op het liefdesverhaal van zijn opa en oma tijdens de Windrush, maar alle witte productiehuizen willen enkel verhalen maken met gigantische conflicten die leunen op racistische stereotypes.

Zo komt hij op een splitsing waar hij moet kiezen of hij zijn droom najaagt of dat hij eerst een verstandige stap zet en een verhaal schrijft over de ontberingen van de zwarte Britten. Daarbij wordt het proces vanuit alle hoeken gevolgd, wat resulteert in een mooie, ronde vertelling van een beginnend filmmaker die knokt voor zijn plek in de industrie.

Het is fijn dat Dreaming Whilst Black zich zo vastklampt aan 'de droom' die de titel verkoopt. Want elke keer dat een grotere droom van Kwabena uitkomt, komen ook zijn kleinere dromen uit. Denk hierbij aan een gezonde relatie instappen of overal de juiste mensen ontmoeten. Maar dit alles wordt ook nog steeds gecontrasteerd met de harde realiteit waarin hij twee keer zo hard moet knokken voor dezelfde dromen als zijn witte mededromers.

Deze wisselwerking tussen genadeloos positief en overrompelend realistisch, met alle rafelrandjes van dien, zorgt voor een unieke kijkervaring. Dreaming Whilst Black zal weinig nieuwe maatschappijkritiek presenteren voor kijkers die er al mee bezig zijn, maar weet de ridiculiteit zo effectief te communiceren dat het geheel niet verveelt. Maar ook de ultramenselijke aard van alle personages brengt luchtigheid met zich mee. Met genoeg elementen waar verschillende mensen op aanslaan zal Dreaming Whilst Black haar publiek ook breed weten te interesseren.

★★★★☆

Dreaming Whilst Black is te zien bij NPO Start.

'Babylon 5' keert terug op het scherm: plannen voor de reboot van de klassieker zijn actief

'Babylon 5' keert terug op het scherm: plannen voor de reboot van de klassieker zijn actief

De plannen voor de reboot van de klassieke serie leven nog steeds.

Tom Veldman
Een van de meest iconische series van de jaren 90 was de scifi-serie Babylon 5. De serie vertelde het verhaal van het gelijknamige ruimtestation, waar menselijke en alien officieren en ambassadeurs te maken krijgen met oorlogen en intriges.

Een aantal jaar terug kwam het bericht dat het Amerikaanse netwerk The CW werkte aan een reboot van de serie. Toen The CW verkocht werd leek er in eerste instantie weinig meer over van de plannen.

Stakingen


Het brein achter de originele serie, J. Michael Straczyski, liet recentelijk van zich horen op X (het voormalige Twitter). ''Warner gelooft nog steeds in het project'', zei Straczynski. Volgens de maker zorgde de fusie met Paramount+ en ook de recente stakingen echter voor vertraging.

''Alle streamers denken nu na over hun businessmodel, budgetten en genres. Ze zeggen dat ze er over 6-8 weken uit zijn, en dat ze dan weer open staan voor pitches en pilots.''

Babylon 5


De update van Straczynski biedt hoop voor fans die hopen op een moderne versie van de klassieke sci-fi serie. In afwachting van de reboot hebben fans bovendien genoeg te doen: de originele serie telt maar liefst 111 episodes.

De vijf seizoenen van 'The Wire' werden afgerond met een wel heel grauwe slotaflevering

De vijf seizoenen van 'The Wire' werden afgerond met een wel heel grauwe slotaflevering

Het einde van 'The Wire' was misschien donker, maar er had geen beter einde kunnen zijn.

Nina Beerendonk
The Wire wordt vandaag de dag nog steeds als één van de meest invloedrijke series ooit benoemd. En dat komt mede door het einde van de serie, waar fans na 15 jaar nog steeds niet van zijn bijgekomen.

De HBO-serie The Wire liep van 2002 tot 2008 en telt in totaal 5 seizoenen. De serie begon als een politiedrama, dat losjes gebaseerd was op de ervaringen van Ed Burns, die voor zijn carrière als scenarioschrijver werkte als politieagent en leraar.

Realistisch


De serie speelt zich af in Baltimore, Maryland. Ieder seizoen wordt er gefocust op een andere institutie en de relatie hiervan met de wetshandhaving, waaronder illegale drugshandel in de stad en het schoolsysteem. Ondertussen lopen er verschillende verhaallijnen.

The Wire wordt geprezen om zijn realistische weergave van de stad. Veel terugkerende rollen werden gespeeld door echte bewoners van Baltimore. Toen de serie liep heeft deze nooit prijzen gewonnen en kreeg deze gemiddelde beoordelingen.

Schokkend einde


Maar tegenwoordig wordt de serie gezien als een van de beste ooit. En het zou best kunnen dat het schokkende einde van The Wire daaraan bij heeft gedragen. Het was altijd het doel van de makers om de kijker een boodschap mee te geven: een ding dat zeker is, is dat misdaad en corruptie nooit zullen veranderen.Een belangrijk deel van het einde was het feit dat de politieagenten McNulty (Dominic West) en Freamon (Clarke Peters) gesnapt worden wanneer ze een neppe seriemoordenaar proberen te creëren, om meer financiering te krijgen voor hun afdeling.

Duistere verrassing


Zelfs voor een serie die vanaf het begin al alles behalve luchtig was, kwam dit einde als een wel heel duistere verrassing. Maar dat is juist wat dit einde zo geschikt maakte voor de serie.

Maker David Simon heeft dan ook aangegeven dat hij geen moment spijt heeft gehad van deze beslissing. Bekijk The Wire op HBO Max.
Een absolute topserie van HBO die iedereen alweer vergeten is: 'Treme' van de bedenker van 'The Wire'

Een absolute topserie van HBO die iedereen alweer vergeten is: 'Treme' van de bedenker van 'The Wire'

'Treme' is minder bekend dan 'The Wire', maar ook zeker het kijken waard.

Nina Beerendonk
The Wire wordt vaak gezien als één van de beste series ooit. Goed nieuws voor de mensen die alle seizoenen al gezien hebben: er is nog een uitstekende serie van dezelfde maker, die veel minder bekend is.

Treme werd gemaakt door David Simon. Dit is de man die ook achter het succesvolle The Wire zit, waarin hij op een realistische manier het leven en de politiewereld in Baltimore weergeeft.

Orkaan Katrine


Ook in Treme zien we een realistische weergave van een Amerikaanse stad. De serie speelt zich af in de wijk Tremé in New Orleans. Het verhaal begint een paar maanden nadat de stad slachtoffer is geworden van de verwoestende orkaan Katrina in 2005.

In de serie zien we hoe de bewoners allemaal op verschillende manieren omgaan met de emotionele en fysieke schade die ze hebben geleden. Ze proberen niet alleen hun leven en huis opnieuw op te bouwen, maar ook de unieke cultuur van Tremé.

Muziek


Veel van de bewoners van de wijk zijn muzikanten, waardoor de serie boordevol muziek zit. In de serie werd dan ook een podium gegeven aan veel lokale muzikanten in New Orleans.In Treme zien we Khandi Alexander als tavern-eigenaar LaDonna Batiste-Williams, Robert Brown als muzikant Delmond Lambreaux, Kim Dickens als chef Janette Desautel en John Goodman als Engels docent Creighton Bernette.

Positieve reviews


Bovendien is ook Michiel Huisman in de serie te zien, als de Amsterdamse straatmuzikant Sonny. Treme liep van 2010 tot 2013 en bestaat uit vier seizoenen. De serie kreeg positieve reviews, voornamelijk vanwege de realistische weergave van de cultuur in New Orleans.

Bekijk Treme op HBO Max.
Recensie Prime Video-serie 'Twisted Metal'

Recensie Prime Video-serie 'Twisted Metal'

Verfilming van de gelijknamige videogamereeks resulteert in een extreem grove post-apocalyptische actiekomedie.

Peter Koelewijn
Regie: Kitao Sakurai, Bill Benz, Maggie Carey, e.a. | Cast: Anthony Mackie (John Doe), Stephanie Beatriz (Quiet), Joe Seanoa (Sweet Tooth), Will Arnett (Sweet Tooth - stem), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 23-32 minuten | Jaar: 2023

Twisted Metal is een post-apocalyptische actiekomedie gebaseerd op de gelijknamige gamereeks uit de jaren negentig. Daarin strijden tot de tandwielen bewapende auto's tegen elkaar, waarna de geheimzinnige organisator Calypso een wens van de winnaar vervult. Niet het beste bronmateriaal voor een serie, maar Twisted Metal weet alsnog er een aardig leuk verhaal uit te smeden. Verwacht alleen geen serie van het kaliber The Last of Us

John Doe is een pakjesbezorger die met gevaar voor eigen leven tussen de laatste Amerikaanse steden rijdt. In New San Francisco krijgt hij de kans om een nieuw leven op te bouwen, als hij nog één pakketje uit een van de gevaarlijkste gebieden van het land haalt. Tijdens de reis ontmoet hij Quiet, een jonge ontsnapte slavin die amper praat vanwege haar traumatische ervaringen.

De wereld is compleet geruïneerd nadat op een dag plotseling alle computers op hol sloegen. Veel meer uitleg krijg je niet, want Twisted Metal is vooral een extreem grove actiekomedie. Bloed en ledematen vliegen in het rond en de hoofdrolspelers maken regelmatig ranzige opmerkingen die worden afgetopt met een extra foute oneliner. Grootste overtreder is de showsteler uit de videogames, Sweet Tooth. Deze ontsnapte psychopaat, gebouwd als een bodybuilder met een gezicht verhuld door een clownsmasker, heeft van Las Vegas zijn eigen koninkrijk gemaakt en krijgt het aan de stok met John Doe en Quiet.

Voor de toon is vooral gekeken naar het werk van James Gunn, met name The Suicide Squad en de HBO Max-serie Peacemaker. Onder de lompe (en vaak erg grappige) avonturen, zit een aandoenlijk verhaal over eenzame zielen die een plekje voor zichzelf zoeken. Dat levert, met name via flashbacks, wat mooie achtergrondverhalen op die de hoofdpersonages en schurken verrassend veel diepgang geven. Deze scènes maskeren meestal ook het beperkte budget.

Voor een serie gebaseerd op een game over extreme autogevechten, zijn die in dit eerste seizoen maar weinig te vinden. Ze zitten met name in de eerste afleveringen, wat gecalculeerd aanvoelt. Het lage budget verraadt zich ook door een paar pijnlijk duidelijke greenscreeneffecten, al zien de praktische effecten en kapotgeschoten voertuigen er vrij goed uit. Met meer tijd en geld had Twisted Metal echt iets speciaals kunnen worden. Hopelijk gebeurt dat alsnog met het reeds aangekondigde tweede seizoen.

★★★☆☆

Twisted Metal is te zien bij Prime Video.

Er lijkt al een nieuwe 'The Walking Dead' crossover op de agenda te staan

Er lijkt al een nieuwe 'The Walking Dead' crossover op de agenda te staan

The Walking Dead breidt zijn franchise uit met nog een spin-off.

Adriennë Koolen
The Walking Dead kwam in 2010 uit en werd in één klap immens populair. Het duurde dan ook niet lang voordat de franchise uitgebreid werd met spin-offs. Nu lijkt het alsof er al weer een nieuw The Walking Dead-project in de maak is.

De eerste spin-off was Dead City met Jeffrey Dean Morgan (Negan) en Lauren Cohan (Maggie) in de hoofdrol. Niet lang daarna kwam Daryl Dixon uit met Norman Reedus en binnenkort komt ook de serie van Melissa McBride, Carol, uit.

Nog een serie


Nu wordt de alsmaar groter wordende franchise nóg verder uitgebreid met de serie The Ones Who Live. Deze serie zal Andrew Lincoln en Danai Gurira volgen in hun rollen als Rick Grimes en Michonne. The Ones Who Live vertelt het verhaal van de liefde van de twee personages in een alsmaar veranderende wereld.

Franchise supervisor Scott Gimple liet aan Variety weten dat hij hoopt op een hereniging van de kerncast.

Quote


"Er zijn zoveel dingen in dit universum die ik samenstel, maar ik weet ook [...] dat je je op iets anders moet richten. Ik heb absoluut naar een crossover toegewerkt en hoopte daarop, maar we zullen zien wat er gebeurt. Het kan een versie ervan zijn die niemand verwacht."The Ones Who Live zal op 25 februari te zien zijn op AMC en AMC+. Het is vooralsnog onbekend waar de serie in Nederland te streamen zal zijn.
Bon Jovi-fans opgelet: de eerste beelden voor de docuserie zijn onthuld

Bon Jovi-fans opgelet: de eerste beelden voor de docuserie zijn onthuld

De allereerste beelden van de aankomende Bon Jovi docuserie zijn uitgebracht in een gloednieuwe trailer.

Adriennë Koolen
De afgelopen jaren zijn er heel wat documentaires en biografieën over bekende popsterren en beroemdheden uitgekomen. Zo kwam er in 2018 een musical over Queen uit en zijn er ondertussen ontelbaar veel projecten over Marilyn Monroe. Hulu is nu bezig met de eerste docuserie over de band Bon Jovi.

De serie is tot stand gekomen met hulp van de voormalige en huidige leden van Bon Jovi. Zo heeft bijvoorbeeld oud-gitarist en co-songwriter Richie Sambora meegewerkt aan de serie. Ook heeft hij beloofd dat kijkers het waargebeurde verhaal te zien krijgen en geen fictieve versie van hun leven.

De serie


De serie, genaamd Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story, bestaat uit video’s van de afgelopen veertig jaar. Bovendien zullen er nooit eerder uitgebrachte demo’s en teksten te horen en zien zijn.

Jon Bon Jovi verscheen vorige week op TCA om via de radio de serie te promoten: "Eén ding waar we het op de eerste dag over eens waren, was dat dit geen VH1-lovende beelden zou worden, [...] en dat ik het laatste woord heb. Gotham was de regisseur en [deze serie] moest de waarheid vertellen. [...] Ik ben trots op de serie."

De eerste beelden


Onlangs heeft Hulu de eerste beelden van de documentaireserie gedeeld. In de trailer zijn interviews te zien, oude beelden en schokkende momenten.Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story zal op 26 april op Hulu verschijnen. Later dit jaar zal de serie ook in Nederland verschijnen op Disney+.
Netflix komt deze week met het spannende 'Bom Dia, Verônica' en 13 andere gave series

Netflix komt deze week met het spannende 'Bom Dia, Verônica' en 13 andere gave series

Het wordt in deze Valentijnsweek weer een bomvolle line-up op Netflix.

Glenn Walsh
Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Sunderland 'Til I Die


Verschijnt op: Dinsdag 13 februari | Release: Seizoen 3 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Deze docuserie volgt de Engelse voetbalclub Sunderland in het seizoen 2017-18, waarin de spelers proberen terug te komen na hun degradatie uit de Premier League.
Bom Dia, Verônica


Verschijnt op: Woensdag 14 februari | Release: Seizoen 3 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

Een ondergewaardeerde agente zit achter een datingsite-crimineel aan. Ze ontdekt een man en vrouw met een afschuwelijk geheim dat schuilgaat achter een samenzwering.

Ready, Set, Love


Verschijnt op: Donderdag 15 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Romantiek | Kijk op: Netflix

In een wereld waar de mannelijke bevolking afneemt, besluit een vrouw deel te nemen aan een door de overheid gesponsorde datingwedstrijd.
Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

13 februari: Love Deadline (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Reality-TV - Vrouwen ontmoeten potentiële echtgenoten en reizen naar prachtige locaties. Het addertje onder het gras? Alleen vrouwen kunnen een aanzoek doen, en mannen hebben een deadline.

14 februari: Love is Blind (seizoen 6 - aflevering 1-6) - Reality-TV / Romantiek - Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.

15 februari: AlRawabi School for Girls (seizoen 2) - Drama - De gepeste buitenbeentjes op de chique meisjesschool AlRawabi plannen een reeks riskante wraakacties om hun pesters terug te pakken.

15 februari: Below Deck Sailing Yacht (seizoen 2) - Reality-TV - Het superjacht Parsifal III kiest het ruime sop met een kleurrijke nieuwe bemanning. Op zee krijgen ze te maken met harde wind, romantiek en meer in deze spin-off van de hitserie.

15 februari: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

15 februari: House of Ninjas (seizoen 1) - Actie / Drama / Thriller - Een disfunctioneel gezin dat ooit een geducht ninjabestaan leidde, moet jaren later opnieuw schimmige missies ondernemen om een reeks bedreigingen af te wenden.

15 februari: Little Nicholas: Life of a Scoundrel (seizoen 1) - Documentaire - Als tiener bewoog Kleine Nicolás zich tussen politici, miljonairs en zelfs leden van de koninklijke familie. Deze docu bevat opnieuw cruciale getuigenissen over deze zaak.

16 februari: Komedi Kacau (seizoen 1) - Komedie - Een onfortuinlijke man wordt bij zijn eigen bedrijf ontslagen en moet zijn broze huwelijk en zijn slecht lopende comedyclub zien te redden.

16 februari: Warrior (seizoen 1) - Actie / Misdaad / Drama - Een Chinese vechtkunstenaar komt aan in het San Francisco van de 19e eeuw. Hij wordt lid van een machtige misdaadfamilie en neemt het op tegen rivaliserende bendes in Chinatown.

17 & 18 februari: Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Drama / Geschiedenis / Romantiek - Te midden van een koninklijke en politieke machtsstrijd leert een koning een intrigerende vrouw kennen, wiens verborgen verlangen naar wraak onbedoeld verandert in liefde.

17 & 18 februari: Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Komedie / Drama / Romantiek - Twee briljante artsen, ooit rivalen op school, komen bij toeval weer bij elkaar. Ze hebben elk te maken met de ergste inzinking in hun leven en vinden onverwacht troost bij elkaar.
'The White Lotus'-ster openhartig over jaloezie vanwege afwezigheid

'The White Lotus'-ster openhartig over jaloezie vanwege afwezigheid

De actrice maakt als een van de weinigen van haar hart geen moordkuil.

Glenn Walsh
Eén van de sterren uit HBO's The White Lotus, Jennifer Coolidge, is na twee seizoenen de grote afwezige in seizoen drie. In een interview laat ze blijken dat ze er bepaald niet blij mee is.

Coolidge deelde mee dat maker Mike White nog geen contact met haar heeft opgenomen over een mogelijke terugkeer in haar geliefde rol, waarmee wordt bevestigd dat de dood van haar personage Tanya in seizoen twee mogelijk definitief is.

Eerlijk duurt het langst


Coolidge vertelt: "Mensen vragen me of ik in seizoen drie zit. Ik kan eerlijk zeggen dat tot op dit moment niemand het zelfs maar met me heeft besproken. Ik denk dat ik dood ben. Ik denk dat ik nu dood ben en misschien voor altijd dood ben."

Ze bekende zeer verdrietig en jaloers te zijn dat ze geen deel meer uitmaakt van de toekomstige afleveringen van The White Lotus. Voor haar optreden in seizoen twee won Coolidge haar tweede Emmy en eerste Golden Globe Award, beide voor Beste Bijrol.

Het accepteren van het lot


Verder vertelt Coolidge: ""Ik ben jaloers op iedereen die doorgaat. Ik wil alleen benadrukken dat ik er niet goed mee omga, maar er is niets dat ik kan doen. Het is voorbij. Ik wil gewoon eerlijk zeggen dat ik heel verdrietig ben dat ik er niet in zit."Kijk alle afleveringen van The White Lotus, met Jennifer Coolidge, op HBO Max.
Grote regisseur werkt stiekem aan 'Squid Game'-remake voor Netflix

Grote regisseur werkt stiekem aan 'Squid Game'-remake voor Netflix

Netflix wil dit voorlopig stilhouden, maar een Hollywood-insider lijkt te weten hoe het zit.

Zilko Tarici
Bijna een jaar geleden kwam al naar buiten dat Netflix een Amerikaanse remake zou willen maken van de razend populaire Koreaanse hitserie Squid game.

Jeff Sneider was indertijd degene die het nieuws naar buiten heeft gebracht, en liet een aantal weken daarna weten dat de streamingdienst maar wat graag David Fincher aan het roer van het project wilde hebben.

Wat is waar?


Sneider gaf toen tevens aan dat Fincher akkoord zou zijn gegaan met het voorstel, wat werd gevolgd door Production Weekly die Fincher als producent van de serie noemde.

World of Reel sprak afgelopen week met Sneider en vroeg hem naar een update over de remake. Sneider gaf toen aan dat Fincher 'stilletjes' zou werken aan het project en dat het zeer waarschijnlijk is dat de remake het groene licht krijgt.

Fincher is muisstil


Tot op heden is er in de vakbladen niks gezegd over de remake. Fincher is daarnaast ook niks gevraagd erover tijdens de promotieronde voor The Killer in het afgelopen najaar.Fincher werd een paar jaar geleden ook gelinkt aan een remake van de Alfred Hitchcock-film Strangers on a Train met Ben Affleck, maar dat project lijkt van de baan te zijn.

Genoeg Squid Game op komst


Hoe het ook verder gaat met de remake van Squid Game, het tweede seizoen van de oorspronkelijke serie verschijnt later dit jaar.

Het eerste seizoen van Squid Game en reality-serie Squid Game: The Challenge zijn nú te streamen via Netflix.
De jaren 90-serie 'Dinosaurs' heeft een van de meest duistere eindes van allemaal

De jaren 90-serie 'Dinosaurs' heeft een van de meest duistere eindes van allemaal

Eigenlijk had iedereen het einde van 'Dinosaurs' kunnen zien aankomen...

Nina Beerendonk
Je zou van een familie sitcom misschien niet één van de meest duistere eindes in een serie ooit verwachten. Dat is ook precies waarom zoveel mensen in de jaren 90 verrast werden door het einde van Dinosaurs.

Dinosaurs is een Amerikaanse sitcom die vier seizoenen lang liep, van 1991 tot 1994. Het is geen standaard sitcom, aangezien de serie gaat over een familie van antropomorfische dinosauriërs.

Familie Sinclair


De serie speelt zich af in 60.000.000 v.Chr. op het supercontinent Pangea. Het verhaal draait om de dinosaurusfamilie Sinclair, die bestaat uit vader Earl Sneed, moeder Fran, zoon Robbie, dochter Charlene en een baby. Ook woont Frans moeder Ethyl bij hen.

De afleveringen van Dinosaurs draaiden, zoals bij de meeste sitcoms, om alledaagse situaties die de familie meemaakt. Er werden ook actuele kwesties behandeld. De meeste sitcoms hebben een vrolijk einde, misschien soms een tikkeltje melancholisch vanwege het afscheid.

Einde van de wereld


Dat was niet het geval bij Dinosaurs. Hoewel je het einde op zich best had kunnen zien aankomen, waren veel kijkers toch enorm verbaasd door de manier waarop de makers de serie afsloten.De serie eindigt namelijk met de dood van de gehele familie Sinclair. En dat niet alleen: vrijwel de hele wereld vergaat, net zoals dat bij de echte dinosauriërs gebeurde. Hoewel dit einde realistisch is, waren veel fans geschokt omdat de dinosauriërs zo menselijk gemaakt waren en ze aan hen gehecht waren geraakt.

Klimaatverandering


Maar het duistere einde was een heel bewuste keuze van de makers. Het vergaan van de wereld in de serie was namelijk een waarschuwing voor de effecten van klimaatverandering. Het was een onverwachte wending voor een familieserie, maar daardoor kwam de boodschap wel extra hard binnen.

Dinosaurs is helaas niet te streamen in Nederland. Wel is de complete serie op DVD te bestellen via Amazon.
Dit is wanneer het derde seizoen van 'The Bear' is te streamen

Dit is wanneer het derde seizoen van 'The Bear' is te streamen

Het nieuwe seizoen van de megapopulaire serie verschijnt sneller dan je zou denken.

Zilko Tarici
Serie-studio FX hield afgelopen week zijn Television Critics Association's-wintertour en bevestigde daarbij de releasedata voor een aantal van hun grootste producties.

De belangrijkste daarvan is wellicht voor The Bear, de megapopulaire serie die in Nederland is te streamen via Disney+ en in de Verenigde Staten via Hulu.

Bingen maar


In navolging op de eerdere twee seizoenen zullen alle afleveringen van het derde seizoen ergens in juni dit jaar meteen beschikbaar worden gesteld.

The Bear geldt als een van de grootste hits van FX in jaren en werd de laatste twee jaar overladen door lovende kritieken en allerhande prijzen zoals Emmy's en Golden Globes.

Écht menu


Hoofdrolspeler Jeremy Allen White (Carmy) onthulde een tijdje geleden nog dat hij samen met een aantal echte chefs een menu heeft opgezet voor het restaurant van de serie.Daarnaast ging hij met de koks koken om zich zo verder voor te bereiden op seizoen 3. Seizoen 3 gaat dus terug naar hoe het allemaal begon in seizoen 1: de keuken.

Bijbenen op Disney+


Seizoen 1 en 2 van The Bear zijn nu te streamen via Disney+.
Deze brandende vragen moet 'The Handmaid's Tale' gaan beantwoorden in seizoen 6

Deze brandende vragen moet 'The Handmaid's Tale' gaan beantwoorden in seizoen 6

Dit zijn de belangrijkste vragen die 'The Handmaid's Tale' nog moet beantwoorden in het laatste seizoen.

Nina Beerendonk
The Handmaid's Tale nadert zijn einde. Het aankomende zesde seizoen zal het laatste zijn, wat betekent dat alle vragen die er nog zijn overgebleven hierin beantwoord moeten worden.

In seizoen 5 ging de serie een heel andere richting in, toen June officieel Gilead verliet. Fans kunnen hierdoor niet wachten om te zien hoe het verhaal verder zal gaan in seizoen 6. De volgende vragen gaan daarin hopelijk beantwoord worden.

Wat gaat er gebeuren met Luke?


Na de gebeurtenissen in seizoen 5, ziet de toekomst er niet goed uit voor Luke. Hij heeft een Canadese burger vermoord op Canadese grond. Hoewel het duidelijk was dat hij handelde om zijn vrouw te beschermen, zal hij hier toch voor gestraft worden.

Hij heeft een goede daad verricht door June met Nichole op de trein te zetten naar Vancouver en zichzelf aan te geven, maar zijn lot ziet er duister uit. Het lijkt erop dat Canada dezelfde kant opgaat als de VS met Gilead, waardoor hij misschien niet enkel in de gevangenis wordt gegooid.

Zal June Hannah ooit nog terugzien?


Het terugvinden van Hannah is een van de grootste verhaallijnen uit de serie. June heeft alles daarvoor opgegeven, zelfs toen ze eerder de kans had om te ontsnappen. De tijd begint te dringen, aangezien Hannah bijna de puberteit heeft bereikt en zal moeten trouwen.Fans vragen zich af of June en Luke Hannah ooit nog terug zullen zien. En zelfs als dat gebeurt, zal Hannah zich haar ouders dan nog wel herinneren? Of wil ze misschien wel niks met hen te maken hebben?

Eindigen June en Nick samen?


Het is duidelijk dat June zielsveel van haar man Luke houdt. Maar we weten ook dat ze nog sterke gevoelens heeft voor Nick. Ze hebben bovendien ook een kind samen. Nu Rose heeft ontdekt dat Nick gevoelens heeft voor June en ze niet meer met hem wil zijn, zou er een kans kunnen zijn voor de twee.

Het is nog niet bekend wanneer seizoen 6 te zien zal zijn. Bekijk The Handmaid's Tale op Videoland.