search
Raarste 'Pokémon'-aflevering ooit blijft degene waarin Ash een alieninvasie moet afslaan
Series / Featured

Raarste 'Pokémon'-aflevering ooit blijft degene waarin Ash een alieninvasie moet afslaan

Met hulp van Team Rocket moet Ash de wereld zien te behoeden voor een alieninvasie.

In de uitgestrekte wereld waar Ash Ketchum zijn Pokémons vangt, zijn er talloze memorabele momenten geweest. Maar niets lijkt dit verhaal van de troon te stoten als de meest absurde aflevering in de geschiedenis van de animatieserie: het moment dat Ash zijn krachten bundelt met Team Rocket om een buitenaardse invasie te voorkomen.

In de aflevering getiteld "Capacia Island UFO!", stuit Ash samen met zijn vrienden plots op een neergestorte UFO. Terwijl ze het wrak onderzoeken, ontdekken ze een mysterieuze Amulet Coin, een waardevol item dat spelers van de videogame bekend voor kan komen. Daarin kan de Amulet Coin worden gebruikt om prijzengeld te verhogen.

Aliens


Bij het ontwaken de volgende ochtend is Ash geschokt om te ontdekken dat zijn metgezellen, waaronder Iris, Cilan en Axew, allemaal van gedaante zijn veranderd.



Hun gezichten zijn vervangen door emotieloze vlakken die lijken op de Pokémon Beheeyem. Wat volgt is een eng verhaal over een invasie, waarbij de lokale bevolking onder de controle komt van de Beheeyem.

Scifi-horror


Volgens de conventies van een klassieke scifi-horrorfilm, moeten vervolgens Ash, Jessie en James tegen de klok racen om de invasie verhinderen en hun vrienden, betoverd door de Beheeyem, te redden.



Uiteindelijk leidt het snelle denken van Ash tot de ontdekking dat de Beheeyem op zoek zijn naar een ontbrekend onderdeel van hun ruimteschip. Door het gestolen item terug te geven, slaagt Ash erin een ramp te voorkomen en de buitenaardse indringers te laten vertrekken.

Kijken


Bekijk meer van Pokémon bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen