search
'Babylon 5' keert terug op het scherm: plannen voor de reboot van de klassieker zijn actief

'Babylon 5' keert terug op het scherm: plannen voor de reboot van de klassieker zijn actief

De plannen voor de reboot van de klassieke serie leven nog steeds.

Tom Veldman
Een van de meest iconische series van de jaren 90 was de scifi-serie Babylon 5. De serie vertelde het verhaal van het gelijknamige ruimtestation, waar menselijke en alien officieren en ambassadeurs te maken krijgen met oorlogen en intriges.

Een aantal jaar terug kwam het bericht dat het Amerikaanse netwerk The CW werkte aan een reboot van de serie. Toen The CW verkocht werd leek er in eerste instantie weinig meer over van de plannen.

Stakingen


Het brein achter de originele serie, J. Michael Straczyski, liet recentelijk van zich horen op X (het voormalige Twitter). ''Warner gelooft nog steeds in het project'', zei Straczynski. Volgens de maker zorgde de fusie met Paramount+ en ook de recente stakingen echter voor vertraging.

''Alle streamers denken nu na over hun businessmodel, budgetten en genres. Ze zeggen dat ze er over 6-8 weken uit zijn, en dat ze dan weer open staan voor pitches en pilots.''

Babylon 5


De update van Straczynski biedt hoop voor fans die hopen op een moderne versie van de klassieke sci-fi serie. In afwachting van de reboot hebben fans bovendien genoeg te doen: de originele serie telt maar liefst 111 episodes.

Aanbevolen artikelen